Κορυφαίο ψηφιακό λογισμικό Darkroom για ψηφιακούς φωτογράφους

Λογισμικό σχεδιασμένο για προηγμένους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους

Το λογισμικό ψηφιακού σκοτεινού δωματίου σχεδιάστηκε για την προσομοίωση τεχνικών σκοτεινού δωματίου με ψηφιακές φωτογραφίες. Αυτό το λογισμικό προσφέρει εξελιγμένα εργαλεία για εξελιγμένους ερασιτέχνες, εξειδικευμένους και επαγγελματίες φωτογράφους. Γενικά δεν διαθέτει εργαλεία επεξεργασίας σε ζωγραφική, σχεδίαση και εικονοκύτταρα τα οποία θα έχει ένας επεξεργαστής φωτογραφιών γενικού σκοπού και μπορεί να προσφέρει ή όχι χαρακτηριστικά για την οργάνωση και τη δημοσίευση των φωτογραφιών σας. Ορισμένες είναι plug-ins σε άλλο λογισμικό, όπως το Photoshop, και οι περισσότεροι περιλαμβάνουν υποστήριξη πρώτης φωτογραφικής μηχανής .

01 από 11

Adobe Photoshop Lightroom (Windows και Macintosh)

Adobe Photoshop Lightroom. © Adobe

Μέσω μιας σειράς ενοτήτων, το Lightroom βοηθά τους φωτογράφους να διαχειρίζονται, να αναπτύσσουν και να παρουσιάζουν τις φωτογραφίες τους. Είναι προφανές ότι η Adobe έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό για να καλύψει τις ανάγκες ψηφιακού σκοτεινού δωματίου των φωτογράφων με το Lightroom. Το Lightroom είναι ιδανικό για σοβαρούς ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους που δουλεύουν με μεγάλους αριθμούς εικόνων και συχνά εργάζονται με ωμά αρχεία φωτογραφικών μηχανών.

02 από 11

Apple Aperture (Macintosh)

Apple Aperture. Ευγενική προσφορά εικόνας
Σχεδιασμένο για τις ανάγκες των επαγγελματιών φωτογράφων, το Aperture υποστηρίζει πρωτοποριακές μορφές από όλους τους κορυφαίους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών και προσφέρει μη καταστροφική επεξεργασία εικόνας, σύγκριση, διαχείριση φωτογραφιών και εργαλεία δημοσίευσης. Οι φωτογράφοι μπορούν να εισάγουν φωτογραφίες, να τις εξετάζουν και να τις συγκρίνουν, να προσθέτουν μεταδεδομένα, να πειραματίζονται με προσαρμογές εικόνας και τέλος να δημοσιεύουν φωτογραφίες ως εκτυπώσεις, φύλλα επαφών, βιβλία και ιστότοπους.

03 από 11

DxO Optics Pro (Windows και Macintosh)

DxO Optics Pro. © DxO
Το DxO Optics Pro διορθώνει αυτόματα τις εικόνες raw και JPEG βάσει λεπτομερούς ανάλυσης εκατοντάδων συνδυασμών αισθητήρων και φακών κάμερας. Το DxO Optics Pro διορθώνει έξυπνα τη στρέβλωση, το vignetting, την μαλακότητα των φακών, τη χρωματική εκτροπή, το τραπεζοειδές, την απομάκρυνση θορύβου, την απομάκρυνση σκόνης, την ισορροπία λευκού, την έκθεση, την αντίθεση και πολλά άλλα. Το DxO Optics Pro παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά παρτίδες επεξεργασίας πολλαπλών εικόνων αυτόματα, αλλά επιτρέπει επίσης χειροκίνητες ρυθμίσεις για δημιουργικό έλεγχο. Το DxO Optics Pro μπορεί να λειτουργήσει μαζί με το Adobe Lightroom και είναι διαθέσιμο ένα λεπτομερές έγγραφο σχετικά με τον τρόπο χρήσης των δύο προγραμμάτων μαζί. Το DxO Optics Pro δεν είναι τρομερά περίπλοκο, αλλά ο σωστά γραμμένος οδηγός χρήσης θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Το DxO Optics Pro διατίθεται σε έκδοση Standard και Elite, ενώ η έκδοση Elite προσφέρει υποστήριξη για κάμερες υψηλής τεχνολογίας εκτός από όλους τους συνδυασμούς εξοπλισμού που περιλαμβάνονται στην έκδοση Standard. Ο δικτυακός τόπος της DxO προσφέρει ένα ηλεκτρονικό εργαλείο για να σας καθοδηγήσει στην έκδοση που χρειάζεστε και μπορείτε να κατεβάσετε την δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

04 από 11

Επεξεργαστής εικόνας Sagelight 48-bit (Windows)

Sagelight. © 19ο παράλληλο
Το Sagelight είναι ένας επεξεργαστής φωτογραφιών χαμηλού κόστους 48 bit και επεξεργαστής επεξεργαστών αρχείων για Windows. Το Sagelight προσφέρει πολλά ίδια στοιχεία ελέγχου όπως το Lightroom και άλλα προηγμένα ψηφιακά λογισμικά σκοτεινού χώρου, αλλά χωρίς τις λειτουργίες διαχείρισης εικόνας ή επεξεργασίας παρτίδας - ή την υψηλή τιμή εισόδου. Προσφέρει επίσης πολλά ενδιαφέροντα φίλτρα και εφέ για πιο δημιουργικό πειραματισμό φωτογραφιών. Το Sagelight περιλαμβάνει ολοκληρωμένες συμβουλές και λεπτομερείς οδηγίες σε όλο το πρόγραμμα, καθιστώντας το ιδανικό για αρχάριους. Μια δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών είναι διαθέσιμη για λήψη και για περιορισμένο χρονικό διάστημα η έκδοση 4 μπορεί να αγοραστεί για μόνο US $ 40 για άδεια χρήσης διάρκειας ζωής. Η τιμή θα διπλασιαστεί στα $ 80 όταν το Sagelight χωρίζεται σε εκδόσεις Standard και Pro. Περισσότερο "

05 από 11

Έκθεση Alien Skin (Windows και Macintosh)

Έκθεση ξένου δέρματος. © Alien Skin

Το Alien Skin Exposure είναι ένα plug-in σχεδιασμένο για να προσομοιώνει με ακρίβεια την εμφάνιση και την αίσθηση της ταινίας στις ψηφιακές σας φωτογραφίες. Η έκθεση έρχεται με μια σειρά προεπιλογών που μιμούνται την εμφάνιση των Velvia, Kodachrome, Ektachrome, GAF 500, TRI-X, Ilford και πολλών άλλων τύπων ταινιών. Προσφέρει επίσης ελέγχους για την προσαρμογή του χρώματος, του τόνου, της εστίασης και των κόκκων των φωτογραφιών σας. Μέσω αυτών των ρυθμίσεων, μπορείτε να αναπτύξετε το δικό σας στυλ υπογραφής και να αναπαραγάγετε τα παραδοσιακά εφέ darkroom. Είναι plug-in και τρέχει μέσα σε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας όπως Photoshop, Photoshop Elements , Lightroom, Paint Shop Pro ή Fireworks. Περισσότερο "

06 από 11

ACDSee Pro Photo Manager (Windows και Macintosh)

Η ACDSee εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων από έναν απλό θεατή εικόνων, σε έναν πλήρη διαχειριστή φωτογραφιών και τώρα υπάρχει η έκδοση Pro με προηγμένα χαρακτηριστικά και υποστήριξη πρώτης φωτογραφικής μηχανής για φωτογράφους. Το ACDSee Pro προσφέρει εργαλεία για την προβολή, επεξεργασία, επεξεργασία, οργάνωση και δημοσίευση των φωτογραφιών σας σε τιμή πολύ χαμηλότερη από τους ανταγωνιστές τους. Στις αρχές του 2011, κυκλοφόρησε μια έκδοση Mac του ACDSee Pro ως δημόσια beta. Πρόκειται για δωρεάν λήψη έως την τελική έκδοση, η οποία αναμένεται στις αρχές του 2011. Περισσότερα »

07 από 11

Raw Therapee (Windows και Linux)

Το Raw Therapee είναι ένας πανίσχυρος και πλήρης δωρεάν μετατροπέας για χρήστες Windows και Linux. Το Raw Therapee προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά που θα χρειαστείτε για προηγμένη μετατροπή και επεξεργασία. Υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα δημοφιλών κατασκευαστών και μοντέλων κάμερας και παρέχει επιλογές για έλεγχο έκθεσης, συμπίεση σκιάς / φωτισμού, διόρθωση ισορροπίας λευκού, ισχυρή ακονισμένη εικόνα και μείωση φωτεινότητας και θορύβου χρώματος. Το Raw Therapee μπορεί να εξάγει επεξεργασμένα αρχεία σε μορφές JPEG, TIFF ή PNG . Ως ελεύθερο πρόγραμμα, το Raw Threapee μπορεί να είναι χρήσιμο εάν αποφασίζετε ακόμη αν η ροή εργασίας Raw είναι κατάλληλη για εσάς.

08 από 11

virtualPhotographer (Windows)

Το virtualPhotographer είναι ένα διασκεδαστικό και εύκολο plug-in που σας βοηθά να προσθέσετε δράματα και καλλιτεχνικά εφέ στις φωτογραφίες σας. Το ελεύθερο λογισμικό σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και ασπρόμαυρων φωτογραφικών εφέ χειρίζοντας το χρώμα, την ταχύτητα του φιλμ, τον τύπο του φιλμ και τα εφέ. Περισσότερο "

09 από 11

Bibble (Windows, Mac, Linux)

Τα χαρακτηριστικά stand-out της Bibble είναι η ταχύτητα, η επιλεκτική επεξεργασία μέσω των εργαλείων των επιπέδων και των περιοχών, οι περιορισμένες απαιτήσεις συστήματος και η υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών, καθώς είναι το μόνο εργαλείο που διαθέτει οι εκδόσεις για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες υπολογιστών γραφείου. Το Bibble φαίνεται να προσφέρει μεγάλη ευελιξία και στη διαχείριση εικόνας, με την επιλογή να λειτουργήσει με έναν ή πολλούς καταλόγους ή απευθείας από το σύστημα αρχείων σας. Παρόλο που η Bibble παρουσιάζει την υποστήριξη πρώτων αρχείων για ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών μηχανών, δεν υποστηρίζει τα ακατέργαστα αρχεία DNG που βασίζονται στη βιομηχανία. Το Bibble διατίθεται σε έκδοση Lite για US $ 100 και έκδοση Pro για $ 200 (δείτε το διάγραμμα σύγκρισης). Μια δοκιμαστική έκδοση είναι διαθέσιμη για λήψη.

10 από 11

Εικόνα παραθύρου Pro (Windows)

Εικόνα Το Windows Pro σχεδιάστηκε για φωτογράφους και προσφέρει διαχείριση εικόνας, επεξεργασία εικόνων, επεξεργασία παρτίδων, υποστήριξη πρώτων αρχείων και εργαλεία για εκτύπωση και ηλεκτρονική έξοδο. Είναι ένας από τους λιγότερο ακριβούς επεξεργάστες εικόνας επαγγελματικού επιπέδου, που διατιμώνται κάτω των US $ 90, και μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών είναι διαθέσιμη. Περισσότερο "

11 από 11

Phase One Capture One (Windows και Macintosh)

Το Phase One Capture One είναι ένας πρωτογενής μετατροπέας και επεξεργαστής εικόνων με εργαλεία που σας βοηθούν να καταγράφετε, να οργανώνετε, να επεξεργάζεστε, να μοιράζεστε και να εκτυπώνετε εικόνες. Το Capture One απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες φωτογράφους, ιδιαίτερα σε φωτογράφους στούντιο, οι οποίοι θα εκτιμήσουν τις εξαιρετικές δυνατότητες πρόσδεσης στην έκδοση Pro. Το Capture One διατίθεται σε έκδοση Express (US $ 129) και Pro έκδοση (US $ 400) για πιο προχωρημένους χρήστες (δείτε το διάγραμμα σύγκρισης). Περισσότερο "

Προτάσεις ανάγνωσης

Αν γνωρίζετε προηγμένο λογισμικό ψηφιακής φωτογραφίας που αγνοήθηκα να συμπεριλάβω εδώ, προσθέστε ένα σχόλιο για να με ενημερώσετε.

Τελευταία ενημέρωση: Μάιος. 2014