Lossless Audio Formats για την αντιγραφή και αποθήκευση μουσικών CD

Δημιουργήστε ταυτόσημα αντίγραφα των πρωτότυπων CD σας χρησιμοποιώντας μια μορφή ήχου χωρίς απώλειες.

Είτε ξεκινάτε απλά στον κόσμο της ψηφιακής μουσικής, αντιγράφοντας την αρχική συλλογή CD ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε τέλεια αντίγραφα όλων των πρωτοτύπων σας σε περίπτωση εμφάνισης καταστροφών (όπως ένα χαραγμένο CD ), δημιουργώντας μια ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη χωρίς απώλειες είναι ο απόλυτος τρόπος να πάτε.

Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει μορφές ήχου που είναι σε θέση να κωδικοποιήσουν τον ήχο και να το συμπιέσουν χωρίς απώλειες , εξασφαλίζοντας ότι η μουσική σας διατηρείται τέλεια σε ψηφιακή μορφή.

01 από 05

FLAC (ελεύθερος κωδικοποιητής ήχου χωρίς απώλειες)

Η μορφή FLAC (σύντομη περιγραφή του Free Lossless Audio Codec) είναι ίσως το πιο δημοφιλές σύστημα κωδικοποίησης χωρίς απώλειες, το οποίο υποστηρίζεται ευρύτερα σε συσκευές υλικού όπως συσκευές αναπαραγωγής MP3 , smartphones, tablet και συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας. Αναπτύσσεται από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Xiph.Org και είναι επίσης ανοικτού κώδικα. Η μουσική που αποθηκεύεται σε αυτή τη μορφή μειώνεται συνήθως μεταξύ 30 - 50% του αρχικού μεγέθους της.

Οι κοινές διαδρομές για την αντιγραφή CD ήχου στο FLAC περιλαμβάνουν συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων (όπως το Winamp για Windows) ή ειδικά βοηθητικά προγράμματα - το Max, για παράδειγμα, είναι καλό για το Mac OS X. Περισσότερο "

02 του 05

ALAC (Apple Lossless Audio Codec)

Η Apple ανέπτυξε αρχικά τη μορφή ALAC ως ιδιόκτητο έργο, αλλά από το 2011 το έκανε ανοιχτό. Ο ήχος κωδικοποιείται χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο χωρίς απώλειες ο οποίος αποθηκεύεται σε ένα κοντέινερ MP4 . Παρεμπιπτόντως, τα αρχεία ALAC έχουν την ίδια επέκταση αρχείου .m4a ως AAC , επομένως αυτή η ονομασία μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση.

Το ALAC δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το FLAC, αλλά θα μπορούσε να είναι η ιδανική επιλογή εάν η προτιμώμενη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού είναι το iTunes και χρησιμοποιείτε υλικό της Apple όπως το iPhone, το iPod, το iPad κ.λπ. Περισσότερα »

03 του 05

Ο ήχος του μαϊμού

Η μορφή του Monkey's Audio δεν υποστηρίζεται τόσο καλά όσο άλλα ανταγωνιστικά συστήματα χωρίς απώλειες όπως FLAC και ALAC, αλλά κατά μέσο όρο έχει καλύτερη συμπίεση με αποτέλεσμα μικρότερα μεγέθη αρχείων. Δεν είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα αλλά είναι ακόμα ελεύθερο να το χρησιμοποιήσει. Τα αρχεία που είναι κωδικοποιημένα στη μορφή του Monkey's Audio έχουν την χιουμοριστική επέκταση .ape!

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την αντιγραφή CD σε αρχεία Ape περιλαμβάνουν: λήψη του προγράμματος των Windows από την επίσημη ιστοσελίδα του Monkey's Audio ή χρήση αυτόνομου λογισμικού αντιγραφής CD που εκπέμπει σε αυτή τη μορφή.

Παρόλο που οι περισσότεροι φορείς αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού δεν διαθέτουν υποστήριξη για την αναπαραγωγή αρχείων στη μορφή του Monkey's Audio, υπάρχει μια καλή επιλογή plug-ins που διατίθενται τώρα για τα Windows Media Player, Foobar2000, Winamp, Media Player Classic , και άλλοι. Περισσότερο "

04 του 05

WMA χωρίς απώλειες (Windows Media Audio Lossless)

Το WMA Lossless, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Microsoft, είναι μια μορφή ιδιοκτησίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιγράψει τα αρχικά CD σας μουσικής χωρίς απώλεια ορισμού ήχου. Ανάλογα με διάφορους παράγοντες, ένα συνηθισμένο CD ήχου θα συμπιεστεί μεταξύ 206 - 411 MB χρησιμοποιώντας ένα ρυθμό μετάδοσης bit στις περιοχές 470 - 940 kbps. Το αρχείο που προκύπτει προκαλεί σύγχυση. WMA, η οποία είναι ίδια με τα αρχεία που είναι επίσης στην τυποποιημένη (απώλεια) μορφή WMA .

Το WMA Lossless είναι μάλλον το λιγότερο υποστηριζόμενο από τα φορμά σε αυτήν την κορυφαία λίστα, αλλά θα μπορούσε ακόμα να είναι αυτό που επιλέγετε, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε το Windows Media Player και έχετε μια συσκευή υλικού που το υποστηρίζει, όπως για παράδειγμα ένα τηλέφωνο Windows.

05 του 05

WAV (μορφότυπο ήχου WAVform)

Η μορφή WAV δεν θεωρείται ως η ιδανική επιλογή κατά την επιλογή ενός ψηφιακού συστήματος ήχου για τη διατήρηση των CD ήχου, αλλά εξακολουθεί να παραμένει μια επιλογή χωρίς απώλειες. Ωστόσο, τα αρχεία που παράγονται θα είναι μεγαλύτερα από τις άλλες μορφές σε αυτό το άρθρο, επειδή δεν υπάρχει συμπίεση.

Δηλαδή, εάν ο χώρος αποθήκευσης δεν αποτελεί πρόβλημα, τότε η μορφή WAV έχει κάποια σαφή πλεονεκτήματα. Έχει ευρεία υποστήριξη τόσο με υλικό όσο και με λογισμικό. Απαιτείται πολύ μικρότερος χρόνος επεξεργασίας CPU κατά τη μετατροπή σε άλλες μορφές, επειδή τα αρχεία WAV είναι ήδη ασυμπίεστα - δεν χρειάζεται να αποσυμπιέζονται πριν από τη μετατροπή. Μπορείτε επίσης να χειρίζεστε άμεσα αρχεία WAV (χρησιμοποιώντας το λογισμικό επεξεργασίας ήχου για παράδειγμα) χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε έναν κύκλο αποσυμπίεσης / επανασυμπίεσης για να ενημερώσετε τις αλλαγές σας. Περισσότερο "