Πώς να αντιγράψετε ένα CD

Χρησιμοποιήστε το ImgBurn για να κάνετε ένα αντίγραφο CD

Μπορείτε να αντιγράψετε ένα CD για διάφορους λόγους, όπως να αποθηκεύσετε ένα χαραγμένο δίσκο, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μουσικής στον υπολογιστή σας, να αντιγράψετε μουσική από ένα CD σε άλλο CD, να αντιγράψετε ένα πρόγραμμα λογισμικού σε ένα ψηφιακό αρχείο κ.λπ.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορούν να εκτελέσουν αντίγραφα CD , τόσο εμπορικό λογισμικό όσο και δωρεάν λογισμικό . Θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα ImgBurn για να αντιγράψετε ένα CD.

Σημείωση: Στις περισσότερες χώρες, είναι παράνομο να διανέμετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς την άδεια του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Πρέπει να αντιγράψετε μόνο ένα CD που έχετε νόμιμα για δική σας προσωπική χρήση. Μιλάμε λίγο περισσότερο σχετικά με αυτό στο "DOS και don'ts" της αντιγραφής / αντιγραφής CD .

Πώς να αντιγράψετε ένα CD με ImgBurn

  1. Κάντε λήψη του ImgBurn και εγκαταστήστε τον στον υπολογιστή σας.
  2. Ανοίξτε το πρόγραμμα και επιλέξτε Δημιουργία αρχείου εικόνας από δίσκο . Αυτή είναι η επιλογή που σας επιτρέπει να αντιγράψετε το CD στον υπολογιστή σας ώστε να μπορείτε είτε να διατηρήσετε τα αρχεία εκεί είτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα νέο αντίγραφο σε ένα δεύτερο CD (ή τρίτο, τέταρτο, κ.λπ.).
  3. Στην περιοχή "Πηγή" της οθόνης που βρίσκεστε τώρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή μονάδα CD / DVD. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μόνο ένα, οπότε αυτό δεν αποτελεί ανησυχία για τους περισσότερους, αλλά αν συμβεί να έχετε πολλαπλές μονάδες δίσκου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό.
  4. Δίπλα στην ενότητα "Προορισμός", κάντε κλικ / επιλέξτε το μικρό φάκελο και επιλέξτε ένα όνομα αρχείου και από πού θα αποθηκευτεί το αντίγραφο του CD. Επιλέξτε οποιοδήποτε όνομα και φάκελο που σας αρέσει, αλλά θυμηθείτε τη θέση που επιλέγετε επειδή θα το χρειαστείτε ξανά σύντομα.
  5. Όταν επιβεβαιώσετε τον προορισμό και επιστρέψετε στο ImgBurn, κάντε κλικ ή αγγίξτε το μεγάλο κουμπί στο κάτω μέρος του παραθύρου που είναι ένας δίσκος με βέλος που δείχνει σε ένα αρχείο. Αυτό είναι το κουμπί "Ανάγνωση" που θα αντιγράψει το CD στον υπολογιστή σας.
  6. Θα γνωρίζετε ότι το αντίγραφο του CD έχει τελειώσει όταν η γραμμή "Πλήρης" στο κάτω μέρος του ImgBurn φτάσει το 100%. Θα εμφανιστεί επίσης ένα αναδυόμενο παράθυρο ειδοποίησης που σας ενημερώνει ότι το CD έχει αντιγραφεί στο φάκελο που καθορίσατε στο Βήμα 4.

Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να σταματήσετε αυτά τα βήματα, αν θέλετε να αντιγράψετε μόνο το CD στον υπολογιστή σας ως αρχείο. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο ISO ImgBurn για να κάνετε ό, τι θέλετε, όπως το κρατάτε για backup, ανοίξτε το για να δείτε τα αρχεία που βρίσκονται στο CD, μοιραστείτε τα αρχεία CD με κάποιον άλλο, κλπ.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα CD σε αντίγραφο CD, συνεχίστε με αυτά τα βήματα, τα οποία ουσιαστικά αντιστρέφουν τα βήματα από πάνω:

  1. Πίσω στην οθόνη ImgBurn, μεταβείτε στο μενού Mode (Λειτουργία) στην κορυφή και επιλέξτε Write ( Γράψτε ) ή αν βρίσκεστε στην κύρια οθόνη ξανά, μεταβείτε στην επιλογή Γράψτε αρχείο εικόνας στο δίσκο .
  2. Στην περιοχή "Πηγή", κάντε κλικ ή επιλέξτε το εικονίδιο του μικρού φακέλου και εντοπίστε και ανοίξτε το αρχείο ISO που είναι αποθηκευμένο στο φάκελο που επιλέξατε κατά τη διάρκεια του Βήματος 4 παραπάνω.
  3. Δίπλα στην περιοχή "Προορισμός", βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή μονάδα δίσκου CD από αυτήν τη λίστα. Είναι φυσιολογικό να βλέπετε μόνο ένα εκεί.
  4. Κάντε κλικ / πατήστε το κουμπί στο κάτω μέρος του ImgBurn που μοιάζει με ένα αρχείο που δείχνει ένα βέλος σε ένα δίσκο.
  5. Παρόμοια με την αντιγραφή του CD στον υπολογιστή σας, η εγγραφή του αρχείου ISO ολοκληρώνεται όταν ολοκληρωθεί η γραμμή προόδου και εμφανιστεί η ειδοποίηση ολοκλήρωσης.