Πώς να μοιράζεστε φωτογραφίες, ιστότοπους και αρχεία στο iPad

Το κουμπί "Κοινή χρήση" είναι εύκολα ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά της διεπαφής του iPad. Σας επιτρέπει να μοιράζεστε ... σχεδόν τίποτα. Μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες, ιστότοπους, σημειώσεις, μουσική, ταινίες, εστιατόρια και ακόμη και την τρέχουσα τοποθεσία σας. Και μπορείτε να μοιραστείτε αυτά τα πράγματα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνυμάτων κειμένου, Facebook, Twitter, iCloud, Dropbox ή απλά να μοιράζεστε τον εκτυπωτή σας.

Η θέση του κουμπιού κοινής χρήσης θα αλλάξει με βάση την εφαρμογή, αλλά συνήθως βρίσκεται είτε στο πάνω μέρος της οθόνης ή στο κάτω μέρος της οθόνης. Το τυπικό κουμπί κοινής χρήσης είναι ένα κουτί με ένα βέλος που δείχνει προς τα πάνω. Είναι συνήθως μπλε, αλλά ορισμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν διαφορετικά χρώματα. Για παράδειγμα, το εικονίδιο φαίνεται σχεδόν πανομοιότυπο στην εφαρμογή Άνοιγμα πίνακα εκτός από το κόκκινο. Μερικές εφαρμογές χρησιμοποιούν το δικό τους κουμπί για κοινή χρήση, γεγονός που δεν είναι μόνο ατυχές, διότι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες, είναι επίσης κακό σχεδιασμό διεπαφών για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ευτυχώς, ακόμη και όταν ένας σχεδιαστής αλλάζει την εικόνα του κουμπιού, συνήθως έχει το κουτί με ένα βέλος που δείχνει το θέμα, οπότε θα πρέπει να φαίνεται παρόμοιο.

01 από 02

Το κουμπί "Κοινή χρήση"

Όταν πατήσετε το κουμπί "Κοινή χρήση", θα εμφανιστεί ένα μενού με όλες τις επιλογές που έχετε για κοινή χρήση. Αυτό το παράθυρο περιλαμβάνει δύο σειρές κουμπιών. Η πρώτη σειρά κουμπιών προορίζεται για τρόπους κοινής χρήσης, όπως μηνύματα κειμένου ή Facebook. Η δεύτερη σειρά είναι για ενέργειες όπως η αντιγραφή στο πρόχειρο, η εκτύπωση ή η αποθήκευση στο cloud storage.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirDrop για κοινή χρήση

Πάνω από αυτά τα κουμπιά είναι η περιοχή AirDrop. Ο ευκολότερος τρόπος για να μοιραστείτε τα στοιχεία επικοινωνίας, έναν ιστότοπο, μια φωτογραφία ή ένα τραγούδι με κάποιον που βρίσκεται στο τραπέζι σας ή στέκεται δίπλα σας είναι μέσω του AirDrop. Από προεπιλογή, μόνο τα άτομα που βρίσκονται στη λίστα επαφών σας θα εμφανιστούν εδώ, αλλά μπορείτε να τα αλλάξετε στον πίνακα ελέγχου του iPad . Εάν βρίσκονται στη λίστα επαφών σας και έχουν ενεργοποιημένη την λειτουργία AirDrop, θα εμφανιστεί εδώ ένα κουμπί με την εικόνα προφίλ ή τα αρχικά τους. Απλώς πατήστε το κουμπί και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε το AirDrop. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του AirDrop ...

Πώς να ρυθμίσετε την κοινή χρήση για εφαρμογές τρίτου μέρους

Αν θέλετε να μοιραστείτε εφαρμογές όπως το Facebook Messenger ή το Yelp, θα χρειαστεί πρώτα να κάνετε μια γρήγορη εγκατάσταση. Αν μετακινηθείτε στη λίστα των κουμπιών στο μενού κοινής χρήσης, θα βρείτε ένα τελικό κουμπί "Περισσότερα" με τρεις κουκίδες ως κουμπί. Όταν πατήσετε το κουμπί, θα εμφανιστεί μια λίστα επιλογών κοινής χρήσης. Αγγίξτε το διακόπτη ενεργοποίησης / απενεργοποίησης δίπλα στην εφαρμογή για να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση.

Μπορείτε ακόμη να μετακινήσετε το Messenger στο μπροστινό μέρος της λίστας πατώντας και κρατώντας τις τρεις οριζόντιες γραμμές δίπλα στην εφαρμογή και σύροντας το δάχτυλό σας πάνω ή κάτω από τη λίστα. Πατήστε το κουμπί Τέλος στο επάνω μέρος της οθόνης για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό λειτουργεί και για τη δεύτερη σειρά κουμπιών. Αν έχετε λογαριασμό Dropbox ή Google Drive ή κάποια άλλη μορφή κοινής χρήσης αρχείων, μπορείτε να μετακινηθείτε στα κουμπιά και να πατήσετε το κουμπί "Περισσότερα". Όπως παραπάνω, απλά ενεργοποιήστε την υπηρεσία πατώντας τον διακόπτη on / off.

Το νέο κουμπί κοινής χρήσης

Αυτό το νέο κουμπί Κοινή χρήση εισήχθη στο iOS 7.0. Το παλιό κουμπί "Κοινή χρήση" ήταν ένα κιβώτιο με ένα καμπύλο βέλος που βγαίνει από αυτό. Εάν το κουμπί Κοινή χρήση φαίνεται διαφορετικό, ενδέχεται να χρησιμοποιείτε προηγούμενη έκδοση του iOS. ( Μάθετε πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε το iPad .)

02 του 02

Το μενού κοινής χρήσης

Το μενού "Κοινή χρήση" σάς επιτρέπει να μοιράζεστε αρχεία και έγγραφα με άλλες συσκευές, να τα ανεβάζετε στο Internet, να τα εμφανίζετε στην τηλεόρασή σας μέσω του AirPlay και να τα εκτυπώνετε σε άλλους εκτυπωτές. Το μενού "Κοινή χρήση" είναι ευαίσθητο στο περιεχόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαθέσιμες λειτουργίες θα εξαρτηθούν από το τι κάνετε όταν το αποκτάτε πρόσβαση. Για παράδειγμα, δεν θα έχετε την επιλογή να αντιστοιχίσετε μια φωτογραφία σε μια επαφή ή να την χρησιμοποιήσετε ως ταπετσαρία εάν δεν βλέπετε μια φωτογραφία εκείνη την εποχή.

Μήνυμα. Αυτό το κουμπί σάς επιτρέπει να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου. Εάν προβάλλετε μια φωτογραφία, η φωτογραφία θα επισυναφθεί.

Ταχυδρομείο. Αυτό θα σας μεταφέρει στην εφαρμογή αλληλογραφίας. Μπορείτε να εισάγετε ένα πρόσθετο κείμενο πριν στείλετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

iCloud. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε το αρχείο στο iCloud. Εάν προβάλλετε μια φωτογραφία, μπορείτε να επιλέξετε ποια ροή φωτογραφιών θα χρησιμοποιηθεί κατά την αποθήκευση της.

Twitter / Facebook . Μπορείτε εύκολα να ενημερώσετε την κατάστασή σας μέσω του μενού κοινής χρήσης χρησιμοποιώντας αυτά τα κουμπιά. Θα χρειαστεί να συνδέσετε το iPad με αυτές τις υπηρεσίες για να λειτουργήσει αυτό.

Flickr / Vimeo . Η ενσωμάτωση Flickr και Vimeo είναι νέα στο iOS 7.0. Όπως και με το Twitter και το Facebook, θα πρέπει να συνδέσετε το iPad σε αυτές τις υπηρεσίες στις ρυθμίσεις του iPad. Θα δείτε αυτά τα κουμπιά μόνο αν είναι κατάλληλο. Για παράδειγμα, θα δείτε το κουμπί Flickr μόνο όταν βλέπετε μια φωτογραφία ή μια εικόνα.

Αντιγραφή . Αυτή η επιλογή αντιγράφει την επιλογή σας στο πρόχειρο. Αυτό είναι χρήσιμο αν θέλετε να κάνετε κάτι σαν να αντιγράφετε μια φωτογραφία και στη συνέχεια να την επικολλήσετε σε άλλη εφαρμογή.

Παρουσίαση διαφανειών . Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε πολλές φωτογραφίες και να ξεκινήσετε μια παρουσίαση διαφανειών μαζί τους.

AirPlay . Αν έχετε Apple TV , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κουμπί για να συνδέσετε το iPad στην τηλεόρασή σας. Αυτό είναι ιδανικό για να μοιραστείτε μια φωτογραφία ή μια ταινία με όλους τους ανθρώπους στο δωμάτιο.

Αντιστοιχίστε την επαφή . Η φωτογραφία της επαφής θα εμφανιστεί όταν η κλήση ή το κείμενό σας.

Χρήση ως ταπετσαρία . Μπορείτε να ορίσετε φωτογραφίες ως ταπετσαρία της οθόνης κλειδώματος, της αρχικής οθόνης ή και των δύο.

Εκτύπωση . Εάν διαθέτετε εκτυπωτή συμβατό με iPad ή AirPrint , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού κοινής χρήσης για την εκτύπωση εγγράφων.