Ένας οδηγός χρήσης των αποτελεσμάτων και των μεταβάσεων στα έργα iMovie

Οδηγός βήμα προς βήμα

Εδώ είναι ένας οδηγός για την προσθήκη των αποτελεσμάτων και των μεταβάσεων στα έργα σας iMovie 10. Τα δύο χαρακτηριστικά είναι ξεχωριστά στο iMovie 10 , οπότε το πρώτο σετ των παρακάτω βημάτων καλύπτει τα εφέ και το δεύτερο σετ καλύπτει τις μεταβάσεις.

01 από 07

Εύρεση αποτελεσμάτων

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα παράθυρα εφέ βίντεο και ήχου αφού έχετε επιλέξει ένα κλιπ στη χρονογραμμή.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα εφέ βίντεο και ήχου στο iMovie , θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα έργο στο χρονοδιάγραμμα .

02 του 07

Δοκιμαστικά Εφέ

Το παράθυρο εφέ του iMovie καθιστά εύκολο να δοκιμάσετε διάφορα εφέ βίντεο και να δείτε πώς φαίνονται τα κλιπ σας.

Αφού ανοίξετε το παράθυρο "Εφέ", θα δείτε τις μικρογραφίες του βιντεοκλίπ σας με τα διάφορα εφέ που εφαρμόζονται. Εάν τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από κάποιο από τα επιμέρους εφέ, το βίντεο κλιπ θα αναπαραχθεί και θα έχετε μια στιγμιαία προεπισκόπηση του τρόπου εμφάνισης του εφέ.

Τα ηχητικά εφέ κάνουν το ίδιο πράγμα, δίνοντάς σας μια προεπισκόπηση του τρόπου με τον οποίο θα ακουστεί το κλιπ σας με τα διάφορα εφέ που εφαρμόζονται.

Αυτή η λειτουργία καθιστά πραγματικά εύκολο το πείραμα με διαφορετικά αποτελέσματα γρήγορα και χωρίς χρονοβόρα απόδοση.

03 του 07

Επεξεργασία εφέ

Αφού επιλέξετε το αποτέλεσμα που θέλετε, απλά κάντε κλικ σε αυτό και θα προστεθεί στο κλιπ σας. Δυστυχώς, μπορείτε να προσθέσετε μόνο ένα αποτέλεσμα ανά κλιπ και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να ρυθμίσετε την ένταση ή το χρόνο των εφέ.

Αν θέλετε να προσθέσετε πολλαπλά εφέ σε ένα κλιπ ή να τροποποιήσετε τον τρόπο εμφάνισης ενός αποτελέσματος, θα πρέπει να εξάγετε το έργο από το iMovie στο Final Cut Pro , όπου μπορείτε να κάνετε πιο προηγμένες επεξεργασίες.

Ή, αν είστε πρόθυμοι να πάρετε λίγο περίπλοκο, μπορείτε να προσθέσετε ένα αποτέλεσμα σε ένα κλιπ και στη συνέχεια να εξάγετε το κλιπ. Στη συνέχεια, επανεισάγετε το στο iMovie για να προσθέσετε ένα νέο εφέ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εντολή Command + B για να διαιρέσετε το κλιπ σε πολλά κομμάτια και να προσθέσετε διαφορετικά εφέ σε κάθε κομμάτι.

04 του 07

Αντιγραφή αποτελεσμάτων

Οι ρυθμίσεις αντιγραφής και επικόλλησης καθιστούν απλή την επεξεργασία πολλαπλών κλιπ ταυτόχρονα, δίνοντάς τους όλα τα ίδια οπτικοακουστικά χαρακτηριστικά.

Αφού προσθέσετε ένα εφέ σε ένα κλιπ ή κάνετε άλλες ρυθμίσεις για το πώς φαίνεται και ακούγεται, μπορείτε εύκολα να αντιγράψετε αυτά τα χαρακτηριστικά και να τα εφαρμόσετε σε ένα ή περισσότερα από τα άλλα κλιπ στην ακολουθία σας.

Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε αυτό που θέλετε να αντιγράψετε από το πρώτο κλιπ στα άλλα. Μπορείτε να αντιγράψετε μόνο ένα εφέ ή μπορείτε να αντιγράψετε όλες τις ρυθμίσεις ήχου και εικόνας που έχετε κάνει.

05 του 07

Εύρεση μεταβάσεων

Θα βρείτε τις μεταβάσεις του iMovie στη βιβλιοθήκη περιεχομένου.

Οι μεταβάσεις είναι ξεχωριστές από τις επιδράσεις στο iMovie 10 και θα τις βρείτε στη Βιβλιοθήκη περιεχομένου στην κάτω αριστερή άκρη της οθόνης iMovie.

Υπάρχουν βασικές μεταβάσεις βίντεο που είναι πάντα διαθέσιμες και υπάρχουν και άλλες θεματικές μεταβάσεις που είναι διαθέσιμες ανάλογα με το προεπιλεγμένο θέμα του έργου σας.

06 του 07

Προσθήκη μεταβάσεων

Οι μεταβάσεις θα συνδυάζουν τα στοιχεία βίντεο και ήχου δύο κλιπ.

Μόλις επιλέξετε τη μετάβαση που θέλετε, μεταφέρετε και τοποθετήστε τη στο σημείο της χρονικής γραμμής όπου θέλετε να βρίσκεται.

Όταν προσθέτετε μια μετάβαση μεταξύ δύο κλιπ, θα συνδυάσει το βίντεο και τον ήχο των δύο κλιπ. Αν προσθέσετε μια μετάβαση στην αρχή ή στο τέλος της αλληλουχίας σας, θα αναμειχθεί το κλιπ με μια μαύρη οθόνη.

Αν δεν θέλετε ο ήχος να αναμειχθεί, αποσυνδέστε το κομμάτι ήχου από το κλιπ πριν ή μετά την προσθήκη της μετάβασης. Δεν υπάρχουν μεταβάσεις ήχου στο iMovie, αλλά εάν θέλετε να συνδυάσετε τον ήχο ανάμεσα σε δύο κλιπ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ρυθμιστικά έντασης για να ξεθωριάσετε και να αφαιρέσετε και μπορείτε να αποσυνδέσετε τον ήχο και να επικαλύψετε τα άκρα των κλιπ.

07 του 07

Προσθήκη αυτόματων μεταβάσεων

Η προσθήκη διασταύρωσης στα έργα iMovie είναι απλή !.

Μπορείτε να προσθέσετε μια μετάβαση με διασταύρωση στα βίντεό σας χρησιμοποιώντας την εντολή Command + T. Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να μετακινείτε μεταξύ των πυροβολισμών. Εάν το χρησιμοποιείτε ως τυπική μετάβαση, είναι ένας γρήγορος τρόπος για να επεξεργαστείτε την ταινία σας.

Εάν ο δρομέας σας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κλιπ όταν προσθέτετε τη μετάβαση, θα προστεθεί σε αυτό το σημείο. Αν ο κέρσορας βρίσκεται στη μέση ενός κλιπ, η μετάβαση θα προστεθεί στην αρχή και στο τέλος του κλιπ.