Πώς να προσθέσετε μουσική και φαινόμενα εξασθένισης και εξασθένισης στο iMovie 11

Η τεχνική συρραφής κινηματογράφου του ήχου ξεθωριασμού και εξασθένισης είναι εύκολο να επιτευχθεί στο iMovie 11. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε καθώς προετοιμάζετε να προσθέσετε το αποσπώμενο κλιπ σας είναι να ενεργοποιήσετε τα προηγμένα εργαλεία στο μενού.

Ενεργοποιήστε τα προηγμένα εργαλεία μεταβαίνοντας στο Μενού > Προτιμήσεις και επιλέξτε Εμφάνιση προηγμένων εργαλείων . Αυτό θα σας δώσει πρόσβαση στον επεξεργαστή κυματομορφών, ο οποίος εμφανίζεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης ως κουμπί με μια κυματοειδή εικόνα κυματομορφής πάνω του.

Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνταξη κυματομορφής για να εμφανίσετε τη μουσική και τον ήχο στο βιντεοκλίπ σας.

01 από 04

Βρείτε τη μουσική στο iMovie 11

Στο iMovie , μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μουσική και ηχητικά εφέ κάνοντας κλικ στη μουσική σημείωση στο κεντροδεξιό τμήμα της οθόνης. Αυτό θα ανοίξει τη βιβλιοθήκη μουσικής και ηχητικών εφέ iMovie, όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη iTunes, τραγούδια του Garage Band, καθώς και μουσική και ηχητικά εφέ από το iMovie και άλλες εφαρμογές iLife.

Μπορείτε να ταξινομήσετε τη μουσική με τίτλο τραγουδιού, καλλιτέχνη και μήκος τραγουδιού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε συγκεκριμένα τραγούδια.

02 από 04

Προσθήκη μουσικής υπόκρουση σε ένα έργο στο iMovie 11

Όταν έχετε επιλέξει ένα τραγούδι, μεταφέρετέ το από τη βιβλιοθήκη μουσικής στη χρονολογική σειρά. Εάν θέλετε το τραγούδι ως μουσική υποβάθρου για ολόκληρο το βίντεο, μην περάσετε σε ένα κλιπ αλλά στο γκρίζο φόντο του παραθύρου του προγράμματος επεξεργασίας έργου .

03 του 04

Προσθήκη μουσικής σε μέρος ενός έργου στο iMovie 11

Αν θέλετε μόνο να συμπεριληφθεί το τραγούδι για μέρος του βίντεο, σύρετε το στο σημείο με την ακολουθία που θέλετε να ξεκινήσει. Το μουσικό κομμάτι θα εμφανιστεί κάτω από τα βίντεο κλιπ.

Μόλις τοποθετηθεί σε ένα έργο, μπορείτε ακόμα να μετακινήσετε το τραγούδι κάνοντας κλικ και σύροντάς το αλλού στο χρονικό πλαίσιο.

04 του 04

Επεξεργασία μουσικής με τον επιθεωρητή ήχου

Ανοίξτε τον Ελεγκτή ήχου κάνοντας κλικ στο κουμπί i στη μεσαία γραμμή του iMovie ή κάνοντας κλικ στον τροχό εργαλείων στο μουσικό κλιπ.

Στο Audio Inspector, μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση του τραγουδιού στο έργο iMovie. Ή, με το κουμπί Ducking, ρυθμίστε την ένταση των άλλων κλιπ που παίζουν ταυτόχρονα με το τραγούδι.

Τα εργαλεία βελτίωσης και ισοσταθμιστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα τραγούδι, αλλά συνήθως δεν είναι απαραίτητα για επαγγελματικά καταγραμμένη μουσική.

Ο Επιθεωρητής κλιπ στην άλλη καρτέλα στο παράθυρο Επιθεώρηση ήχου παρέχει εργαλεία για την προσαρμογή της έντασης του τραγουδιού και την προσθήκη εφέ ήχου σε αυτό.

Πώς να ξεθωριάζει και να ξεθωριάζει τη μουσική

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε πώς το τραγούδι εξασθενεί μέσα και έξω κατά τη διάρκεια του βίντεο. Στο χρονικό πλαίσιο του επεξεργαστή κυματομορφών, τοποθετήστε το δείκτη πάνω από το κλιπ ήχου. Αυτό θα φέρει τις λαβές φθοράς.

Σύρετε τη λαβή ξεθωριάσματος στα σημεία της χρονικής γραμμής, όπου θέλετε να ξεκινά η μουσική και στη συνέχεια σύρετε τη λαβή στο σημείο που θέλετε να σταματήσει η μουσική.

Αν σύρετε τη λαβή στην αρχή του κλιπ, θα πάρετε μια εξασθενίσετε, ενώ σύροντας μέχρι το τέλος θα δημιουργήσει μια ξεθώριασμα.