SuperDuper: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κλώνους, έξυπνες ενημερώσεις και προγραμματισμός: Αρκετά το Super Hero

Το SuperDuper 2.8 από την Pocket Pocket είναι μία από τις πιο εύκολες εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων που έχω συναντήσει ποτέ για τη δημιουργία ενός bootable κλώνος μιας μονάδας εκκίνησης. Εάν αυτό ήταν το SuperDuper που θα μπορούσε να κάνει, θα ήταν ακόμα μια εξαιρετική επιλογή να είναι μέρος της εφεδρικής στρατηγικής του Mac σας, αλλά το SuperDuper έχει μερικά ακόμα κόλπα στο μανίκι του, που σχεδόν κάθε χρήστης του Mac θα βρει εξαιρετικά χρήσιμο.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι, το SuperDuper είναι εδώ! Με το συγγνώμη για το Underdog, η Pocket Pocket προσπαθεί να είναι ο υπερήρωας του λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Mac , λαμβάνοντας αυτό που για πολλούς είναι ένα δύσκολο πρόβλημα (κάνοντας ένα bootable backup μιας μονάδας εκκίνησης) και μετατρέποντάς το σε μια απλή, επαναλαμβανόμενη διαδικασία που σας ενθαρρύνει να κρατήσετε τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.

Το SuperDuper είναι από καιρό ένας από τους ηγέτες στο λογισμικό κλωνοποίησης Mac, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση το 2004, όταν τα OS X Jaguar και Panther ήταν τα μεγάλα νέα στα λειτουργικά συστήματα. Με τα χρόνια έχει αποκτήσει και τα δύο νέα χαρακτηριστικά και ένα μεγάλο, που βοηθούν να παραμείνει μια δημοφιλής εφαρμογή κλωνοποίησης για το Mac.

Έξυπνες ενημερώσεις

Ως επί το πλείστον, το Pocket Pocket έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εύχρηστη εφαρμογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας η οποία όχι μόνο δημιουργεί κλώνοι εκκίνησης αλλά μπορεί επίσης να πραγματοποιεί αυξανόμενες ενημερώσεις, που ονομάζονται έξυπνες ενημερώσεις, σε έναν υπάρχοντα κλώνο. Η διατήρηση του ρεύματος του κλώνου είναι μία από τις πιο συχνά παραβλεφθείσες πτυχές της δημιουργίας αντιγράφων κλώνων.

Εκεί έρχεται το Smart Update. Η Smart Update αντιγράφει μόνο τα αρχεία που έχουν αλλάξει στον κλώνο, με αποτέλεσμα να ενημερώνονται ή να διαγράφονται αρχεία, για να εξασφαλιστεί ότι ο κλώνος και η πηγή αντιστοιχούν. Επειδή μόνο οι αλλαγές αντιγράφονται, η διαδικασία είναι εξαιρετικά γρήγορη.

Sandbox

Ένα ευχάριστο χαρακτηριστικό που θα προσελκύσει τους χρήστες αιφνιδιαστικών υπολογιστών Mac, οι οποίοι περνούν τις μέρες τους να κατεβάζουν και να δοκιμάζουν νέες εφαρμογές, plug-ins ή λογισμικό beta, είναι το Sandbox. Τα sandboxes είναι ειδικοί κλώνοι εκκίνησης που μοιράζονται είτε τα δεδομένα χρήστη, είτε τα δεδομένα χρήστη και το φάκελο Applications με τη μονάδα εκκίνησης. Ένα sandbox μπορεί να απομονώνει αποτελεσματικά το κανονικό σας σύστημα ενώ δοκιμάζετε νέο λογισμικό συστήματος, ενημερώσεις και προγράμματα οδήγησης ή δοκιμάζετε εφαρμογές beta.

Οι Sandboxes είναι ένας εύχρηστος τρόπος για τους χρήστες Mac που συμμετέχουν στο πρόγραμμα OS X Beta να δοκιμάσουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις beta του OS X.

Χρονοδρομολόγηση

Η δυνατότητα προγραμματισμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία Smart Update και βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν πολύ πρόσφατο κλώνο για να δουλέψετε από ότι θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι στον υπολογιστή σας Mac, όπως η αποτυχία της εκκίνησης.

Χρησιμοποιώντας το SuperDuper

Το SuperDuper ανοίγει ως εφαρμογή με ένα παράθυρο, με όλες σχεδόν τις δυνατότητες και τις δυνατότητές του διαθέσιμες από τα αναπτυσσόμενα μενού και τα φύλλα με στοιχεία που πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας. Στην κορυφή του παραθύρου SuperDuper υπάρχουν δύο αναπτυσσόμενα μενού. το πρώτο φέρει την ένδειξη Αντιγραφή. επιλέγοντας αυτό το μενού θα εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες συνημμένες συσκευές αποθήκευσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως πηγή για έναν κλώνο ή αντίγραφο ασφαλείας. Το δεύτερο αναπτυσσόμενο μενού είναι παρόμοιο, αν και αυτή τη φορά, επιλέγετε τον προορισμό για τον κλώνο ή το αντίγραφο ασφαλείας.

Ακριβώς κάτω από αυτά τα δύο αναπτυσσόμενα μενού είναι ένα τρίτο αναπτυσσόμενο μενού (αναφέραμε ότι το SuperDuper αγαπά τα αναπτυσσόμενα μενού;), για να επιλέξετε τον τύπο του αντιγράφου ασφαλείας που θα εκτελεστεί. Αυτό το μενού επιλέγει πραγματικά ένα σενάριο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να τρέξει, το οποίο καθοδηγεί το SuperDuper πώς να εκτελέσει το αντίγραφο ασφαλείας που θέλετε να κάνετε. Το SuperDuper έρχεται με προκαθορισμένα σενάρια που καλύπτουν το 95% όλων των σεναρίων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αλλά εάν είστε προηγμένος χρήστης, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σενάριο, είτε τροποποιώντας ένα υπάρχον σενάριο είτε δημιουργώντας το δικό σας από την αρχή. Οι ενσωματωμένες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι:

Backup - όλα τα αρχεία: Αυτός είναι ο κλασικός κλώνος, δημιουργώντας ένα αντίγραφο της επιλεγμένης συσκευής αποθήκευσης. Εάν η συσκευή προέλευσης είναι μια μονάδα εκκίνησης εκκίνησης, ο κλώνος θα είναι επίσης εκκινήσιμος.

Backup - αρχεία χρηστών: Παρόμοια με όλα τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας, εκτός από το ότι αγνοεί τα αρχεία συστήματος και δημιουργεί ένα μη εκκινήσιμο αντίγραφο ασφαλείας των διαφόρων καταλόγων Home στο Mac σας.

Sandbox - κοινόχρηστοι χρήστες και εφαρμογές: Αυτό δημιουργεί έναν εκκινήσιμο κλώνο της επιλεγμένης μονάδας εκκίνησης, αλλά δεν αντιγράφει τα δεδομένα ή τις εφαρμογές των χρηστών. Αντ 'αυτού, δημιουργεί συνδέσεις με τα αντίγραφα της μονάδας προέλευσης αυτών των στοιχείων. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κλώνο sandboxed που δημιουργήσατε για την εγκατάσταση του λογισμικού beta και να χρησιμοποιήσετε το beta με τα υπάρχοντα δεδομένα χρήστη και εφαρμογών.

Sandbox - κοινόχρηστοι χρήστες: Δημιουργεί έναν bootable κλώνο του λογισμικού συστήματος και των εφαρμογών που διαμένουν στην επιλεγμένη μονάδα εκκίνησης. Ωστόσο, τα δεδομένα χρήστη δεν αντιγράφονται. Αντίθετα, δημιουργείται ένας σύνδεσμος που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα τρέχοντα δεδομένα χρήστη σας, ακόμη και όταν εργάζεστε από έναν κλώνο που πιθανόν να περιέχει beta λογισμικό για δοκιμές.

Κάτω από τα αναπτυσσόμενα μενού, το SuperDuper εμφανίζει κείμενο που περιγράφει τι θα συμβεί όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Αντιγραφή τώρα. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κάνοντας κλικ στην επιλογή Αντιγραφή τώρα, επιλέξτε πρόσθετες επιλογές ή προγραμματίστε το αντίγραφο να εμφανιστεί αργότερα ή σε επαναλαμβανόμενη βάση.

Τελικές σκέψεις

Το SuperDuper 2.8 είναι μια εύχρηστη εφαρμογή για την κλωνοποίηση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας που θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες σχεδόν όλων των χρηστών Mac. Λειτουργεί καλά με την τελευταία έκδοση του OS X (OS X El Capitan τη στιγμή της γραφής). Η εύχρηστη λειτουργία προγραμματισμού, η οποία σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία Smart Update, είναι ένα μπόνους.

Το SuperDuper v2.8 είναι $ 27.95. Ένα demo είναι διαθέσιμο.

Δείτε άλλες επιλογές λογισμικού από τις επιλογές Λογισμικού Mac του Tom .

Δημοσίευση: 10/17/2015