Οργανώστε τις συνταγές κουζίνας σας με ανοικτή πηγή

Εύκολοι (και δωρεάν) τρόποι αντιμετώπισης του χάσματος που είναι τυπικά γνωστό ως κουζίνα σας

Εντάξει, παραδέχομαι ότι υπάρχουν περιοχές της κουζίνας μου που είναι εκτός ελέγχου, με τον μεγαλύτερο ένοχο να είναι όλες οι συνταγές που έχω χάσει από περιοδικά και "οργανωμένα" σε ένα μεγάλο σωρό στο ράφι. Μου αρέσει να πιστεύω ότι ο σωρός μου είναι τακτοποιημένος, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα τι υπάρχει εκεί πια. Πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να το χειριστείτε, έτσι;

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά δωρεάν λογισμικά ανοικτής πηγής λογισμικού εκεί έξω που στοχεύουν να κάνουν ακριβώς αυτό.

Παρακάτω υπάρχουν 6 δωρεάν επιλογές που βρήκα ενδιαφέρουσες. Όλοι θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις συνταγές σας, αλλά ανάλογα με το πώς θέλετε να το κάνετε αυτό, μπορεί να υπάρχει κάποιος που απλά σας μιλάει περισσότερο από τους άλλους. Η προσωπική μου επιλογή θα ήταν να πάω με έναν από τους διαδικτυακούς, έτσι ώστε να έχω την επιλογή να τραβήξω μια συνταγή στο κατάστημα, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι μια ανησυχία για σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν ανυπομονώ να πάρω εκείνο το βουνό συνταγών, έτσι νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω τα πράγματα λίγο πιο εύκολο για τον εαυτό μου πρώτα.

Λογισμικό βασισμένο στην επιφάνεια εργασίας

Θα είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτεί ότι το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που βασίζεται σε επιτραπέζιο υπολογιστή δεν είναι πάντα όμορφο για να το δούμε ( όλοι οι σχεδιαστές εκεί έξω; ), αλλά αυτό που του λείπει με στυλ, συχνά δεν κάνει τίποτα με τη λειτουργικότητα. Έτσι, με αυτό κατά νου, αν θέλετε να κρατήσετε τις συνταγές σας ιδιωτικές και αποθηκευμένες στον υπολογιστή σας, αυτές οι τρεις επιλογές αξίζει τον έλεγχο.

Λογισμικό βασισμένο στο Web

Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο να μοιραστείτε τις συνταγές σας ή να τις διαθέσετε σε πολλές συσκευές (επιφάνεια εργασίας, tablet, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.), τότε μια λύση που βασίζεται στον ιστό μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. Παρακάτω είναι μερικές εξαιρετικές (και μοντέρνες) επιλογές για να διαλέξετε.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, δεν υπάρχει έλλειψη διαχειριστών συνταγών ανοιχτού κώδικα εκεί έξω, οπότε επιλέξτε εκείνο που έχει τα χαρακτηριστικά που σας αρέσουν και παραμείνετε οργανωμένοι, εξοικονομήστε χρόνο και τρώτε πιο υγιεινά. Και μόλις αντιμετωπίσετε αυτή τη στοίβα παλιών συνταγών, μπορείτε να προχωρήσετε σε άλλες εργασίες κουζίνας.