Ελεύθερες και ανοιχτές πηγές εναλλακτικών λύσεων στο PowerPoint

Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε το κοινό σας με αυτά τα εργαλεία!

Ενώ το PowerPoint της Microsoft εξακολουθεί να είναι η τεχνολογία go-to για πολλούς παρουσιαστές, υπάρχουν επιλογές ανοιχτού κώδικα εκεί έξω που αξίζουν μια δεύτερη ματιά, επίσης. Ορισμένα από αυτά είναι προσανατολισμένα προς συγκεκριμένα ακροατήρια και ορισμένα από αυτά είναι πιο γενικού σκοπού, αλλά όλα είναι δωρεάν και χωρίς περιορισμούς.

Calligra Stage

Το Calligra Stage είναι μέρος της σουίτας Calligra (ακριβώς όπως το PowerPoint είναι μέρος του Microsoft Office) και επειδή αυτό το έργο είναι σχετικά καινούργιο, μπορεί να αισθανθεί ότι λείπει πολύ. Τούτου λεχθέντος, έχει ήδη κάποια ελκυστικά χαρακτηριστικά.

Το λογισμικό είναι αρκετά ευέλικτο (μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, διαγράμματα και εικόνες ), υπάρχει ένα σύστημα plugin που σας επιτρέπει να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του Stage, χρησιμοποιεί τη μορφή αρχείου OpenDocument (επιτρέποντάς σας να ανοίξετε τα αρχεία σας σε προγράμματα όπως το OpenOffice και το Microsoft Office) , σύμφωνα με τη σελίδα Εισαγωγή, έχει "μια ειδική προβολή διαφανειών προβολής κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων για τον παρουσιαστή, υποστήριξη πολλών διαφορετικών κύριων ρυθμιστικών σε μία παρουσίαση, δροσερές μεταβάσεις και ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό σημειώσεων".

Το Calligra είναι διαθέσιμο ως πηγαίο κώδικα ή ως πακέτα εγκατάστασης για Linux, FreeBSD, Microsoft Windows και OS X από την επίσημη σελίδα Get Calligra.

OpenOffice Impress

Το Impress - μέρος του Apache OpenOffice - είναι ένα αρκετά εξειδικευμένο εργαλείο που έχετε στην εργαλειοθήκη σας. Σύμφωνα με την κύρια ιστοσελίδα της, μερικά από τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν κύριες σελίδες, πολλαπλές προβολές (σχεδίαση, περίγραμμα, διαφάνεια, σημείωση και φυλλάδιο), υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες, υποστήριξη για διάφορα ειδικά εφέ (κινούμενα σχέδια διαφανειών μαζί με εικόνες 2D και 3D κείμενο) και τη χρήση της μορφής OpenDocument (ακριβώς όπως το Calligra Stage).

Το Impress εκδίδεται με άδεια χρήσης Apache και εκτελείται σε Linux, Microsoft Office και OS X. Μπορείτε να κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα ή τα πακέτα εγκατάστασης από τη σελίδα Downloads του.

reveal.js

Και, τέλος, έχουμε reveal.js ... που φέρνει κάτι εντελώς νέο στο τραπέζι. Επειδή οι παρουσιάσεις βασίζονται σε HTML - το lingua franca του ιστού - τα τελικά προϊόντα έχουν πολύ μοντέρνα εμφάνιση, μεταβάσεις και πλοήγηση, τα οποία όλα μπορούν να πάνε πολύ μακριά για να εντυπωσιάσουν τα ακροατήρια που έχουν κουραστεί να δουν το ίδιο παλιό clip art βασισμένες σε παρουσιάσεις του PowerPoint χρόνο με το χρόνο.

Με το reveal.js, μπορείτε να φωτίσετε τις διαφάνειες μέσα από πολλές κατευθύνσεις πλοήγησης, να επιλέξετε από επτά διαφορετικά στυλ μετάβασης (κύβος, σελίδα, κοίλο, ζουμ, γραμμική, ξεθωριασμένη και καμία) και οκτώ θέματα (προεπιλογή, ουρανό, μπεζ, νύχτα, φεγγάρι και ηλιακά), και αφού όλα δημιουργούνται σε HTML, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τα χρώματα φόντου, να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα συμβάντα και εισαγωγικά.

Το reveal.js διατίθεται με άδεια ανοικτού κώδικα και μπορείτε να κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα από τη σελίδα GitHub του έργου.