Εργαλεία αναζήτησης ιστού: Εδώ είναι τα βασικά

Τρία βασικά εργαλεία αναζήτησης που θα σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που ψάχνετε online

Όταν αρχίζετε να χρησιμοποιείτε τον ιστό, μπορεί να είναι αρκετά συντριπτική η κατανόηση των εργαλείων που είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε αυτό που αναζητάτε. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές: πώς βρίσκω κάτι σε απευθείας σύνδεση; Πώς μπορώ να μείνω ασφαλής ενώ βρίσκεστε στο διαδίκτυο; Πώς μπορώ να δω τι θέλω να δω χωρίς πολλή ακαταστασία; Ο ιστός είναι σίγουρα ένα δίκοπο σπαθί. ενώ η διαθεσιμότητα πληροφοριών είναι απολύτως εκπληκτική, μπορεί επίσης να είναι αρκετά εκφοβιστική εάν δεν γνωρίζετε πώς να την αποκτήσετε με τρόπο που να έχει νόημα.

Εκεί έρχονται τα βασικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε πληροφορίες στον ιστό σε κανάλια με πιο νόημα. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι εργαλείων αναζήτησης που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για να βρουν αυτό που ψάχνουν στο διαδίκτυο (υπάρχουν περισσότερα από αυτά, αλλά αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να ξεκινήσουν όλοι):

Κανένα από αυτά τα εργαλεία αναζήτησης δεν σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση σε ολόκληρο τον ιστό . αυτό θα ήταν σχεδόν αδύνατο έργο. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία αναζήτησης ιστού για να καθαρίσετε διάφορα μέρη του ιστού, να αποκτήσετε διαφορετικούς τύπους πληροφοριών και να διευρύνετε τους ορίζοντες αναζήτησης ιστού.

Αναζήτηση στο Web με μηχανές αναζήτησης

Οι μηχανές αναζήτησης είναι μεγάλες, αράχνη (προγράμματα λογισμικού) δημιούργησαν βάσεις δεδομένων ιστοσελίδων που βοηθούν τους ερευνητές να βρουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ένα δεδομένο θέμα. Πληκτρολογείτε μια λέξη-κλειδί ή μια φράση και η μηχανή αναζήτησης ανακτά τις σελίδες που αντιστοιχούν στο ερώτημα αναζήτησης.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης που συλλέγονται από αυτές τις μηχανές αναζήτησης δεν είναι πάντοτε συναφή με τις λέξεις-κλειδιά που έχουν εισαχθεί, δεδομένου ότι αυτοί οι μηχανές δεν είναι διαισθητικοί και δεν μπορούν να εξηγήσουν δυναμικά τι μπορεί να ψάχνετε (αν και τα αποτελέσματα γίνονται όλο και καλύτερα όλο και περισσότερο). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να μάθετε πώς να αναζητάτε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως η αναζήτηση τύπου Boolean ή βασικές τεχνικές αναζήτησης Google .

Η ερμηνεία της συνάφειας είναι διαφορετική σε κάθε μηχανή αναζήτησης. Πολλές μηχανές αναζήτησης έχουν συμπεριλάβει κατηγορίες για να κατευθύνουν τους χρήστες σε πιο συναφείς ιστότοπους με βάση αυτά τα συγκεκριμένα θέματα. Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης; Ελέγξτε το άρθρο μου με τίτλο Πώς να επιλέξετε μια μηχανή αναζήτησης - Μηχανές Αναζήτησης 101, ή να ανακαλύψετε κυριολεκτικά εκατοντάδες μηχανές αναζήτησης με τον Απώτατο Κατάλογο Μηχανών Αναζήτησης .

Αναζήτηση στο Web με θέμα τους καταλόγους

Οι κατάλογοι αντικειμένων , γενικά, είναι μικρότεροι και επιλεκτικοί από τις μηχανές αναζήτησης. Χρησιμοποιούν κατηγορίες για να εστιάσουν την αναζήτησή σας και οι ιστότοποί τους ταξινομούνται ανά κατηγορίες και όχι μόνο με λέξεις-κλειδιά. Οι κατάλογοι θεμάτων είναι εύχρηστοι για ευρείες αναζητήσεις, καθώς και για την εύρεση συγκεκριμένων ιστότοπων. Ο κύριος σκοπός των περισσότερων αντικειμένων καταλόγων είναι να είναι ενημερωτικοί παρά εμπορικοί. Ένα καλό παράδειγμα ενός καταλόγου αναζήτησης είναι το Yahoo , μια συνδυασμένη μηχανή αναζήτησης / κατάλογος αναζήτησης / πύλη αναζήτησης ή ένας από τους αρχικούς καταλόγους αναζήτησης, Open Directory ή DMOZ για συντομία.

Αναζήτηση στο Web με μηχανές Metasearch

Οι μηχανές Metasearch λαμβάνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης από διάφορες μηχανές αναζήτησης. Οι χρήστες θα λαμβάνουν τις καλύτερες επισκέψεις στις λέξεις-κλειδιά τους από κάθε μηχανή αναζήτησης. Τα εργαλεία Metasearch είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε για πολύ ευρεία αποτελέσματα, αλλά δεν (συνήθως) δίνουν τα ίδια ποιοτικά αποτελέσματα με τη χρήση κάθε μηχανής αναζήτησης και καταλόγου.

Εργαλεία αναζήτησης ιστού - Τα βασικά

Σε ένα πολύ μικρό κέλυφος, αυτά είναι τα τρία κύρια εργαλεία αναζήτησης ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξερευνήσετε τον ιστό. Αφού εξοικειωθείτε με αυτά, μπορείτε να προχωρήσετε σε εξειδικευμένες ή κάθετες μηχανές αναζήτησης, εξειδικευμένους καταλόγους, κόμβους περιεχομένου που δημιουργούνται από χρήστες, ιστότοπους κοινωνικής προβολής σελιδοδεικτών ... ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Εδώ είναι μόνο μερικοί από τους πόρους που θα θέλατε να δοκιμάσετε:

Επιπλέον, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βασική αναζήτηση ιστού, δοκιμάστε την Αναζήτηση στο Web 101. Θα βρείτε εδώ όλα τα είδη των εξαιρετικών εισαγωγικών υλικού αναζήτησης στο Web εδώ, που θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο σίγουροι ερευνητές.