Πώς να βρείτε, να διαχειριστείτε και να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης

Πάντα κατά λάθος κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης στο Web και θέλετε να καταλάβετε τι ακριβώς εξετάζετε; Ίσως βρήκατε μια εξαιρετική ιστοσελίδα πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά δεν το κρατήσατε ως αγαπημένο και θα θέλατε να το ξαναβρείτε. Εάν θέλετε απλά και εύκολα να κοιτάξετε πίσω και να δείτε τι προηγουμένως βλέπετε, αυτό ονομάζεται ιστορικό αναζήτησης και υπάρχει μια απλή συντόμευση πληκτρολογίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την άμεση προβολή του ιστορικού περιήγησής σας, για οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Web ίσως να είστε χρησιμοποιώντας.

Βρείτε και διαχειριστείτε το ιστορικό αναζήτησης

Για το Google Chrome , πληκτρολογήστε CTRL + H. Το ιστορικό σας θα εμφανίζεται μέχρι τρεις εβδομάδες πίσω, ανά τοποθεσία, από τις πιο επισκέφθηκε και από τις πιο επισκέφθηκε σήμερα.Αν χρησιμοποιείτε το Google Chrome σε περισσότερους από έναν υπολογιστές ή κινητές συσκευές, θα δείτε το ιστορικό περιήγησής σας από τη συσκευή που περιλαμβάνεται στο ιστορικό αναζήτησης, μια πολύ χρήσιμη λειτουργία.

Για τον Internet Explorer , πληκτρολογήστε CTRL + H. Το ιστορικό σας θα εμφανίζεται μέχρι τρεις εβδομάδες πίσω, ανά τοποθεσία, από τις πιο επισκέψεις και από τις πιο επισκέφθηκε σήμερα.

Για τον Firefox , πληκτρολογήστε CTRL + H. Το ιστορικό αναζήτησής σας θα εμφανίζεται πριν από τρεις μήνες, ανά ημερομηνία και τοποθεσία, ανά τοποθεσία, από τις πιο επισκέψεις και από την τελευταία επίσκεψη. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο στο πλαίσιο αναζήτησης του ιστορικού του Firefox.

Για το Safari , κάντε κλικ στον σύνδεσμο Ιστορικό που βρίσκεται στην κορυφή του προγράμματος περιήγησης. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού με το ιστορικό αναζήτησης που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες.

Για την Opera , πληκτρολογήστε Ctrl / Cmd + Shift + H (λίγο πιο περίπλοκη από τα άλλα προγράμματα περιήγησης, αλλά αυτό είναι εντάξει). Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στην Αναζήτηση Ιστορικού Γρήγορου Αναζήτησης Opera, από την οποία μπορείτε να αναζητήσετε τους ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί με λέξη-κλειδί. Για να δείτε το βασικό σας ιστορικό αναζήτησης, πληκτρολογήστε " Opera: historysearch " στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Πώς να διαγράψετε ή να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης

Αν είστε σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή ή απλά θέλετε να κρατήσετε τις αναζητήσεις σας στον εαυτό σας, μάθετε πώς να διαγράψετε το ιστορικό χρήσης του Διαδικτύου σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχετε. Εκτός από τη διαγραφή οποιουδήποτε ίχνους των ταξιδιών σας στο διαδίκτυο, θα απελευθερώσετε επίσης τον απαιτούμενο χώρο μνήμης στον υπολογιστή σας, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Σημείωση: δεν χρειάζεται απαραίτητα να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο για να διαγράψετε το ιστορικό σας. αυτά τα βήματα θα λειτουργήσουν ενώ είστε εκτός σύνδεσης.

Εάν βρίσκεστε σε κοινόχρηστο υπολογιστή, όπως σε βιβλιοθήκη ή σχολικό εργαστήριο υπολογιστών, είναι πάντα καλή ιδέα να καθαρίσετε το ιστορικό του Internet. Αυτό είναι για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά σας . Εάν δεν είστε σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή και θέλετε να διαγράψετε το ιστορικό του Διαδικτύου, λάβετε υπόψη σας ότι αυτό όχι μόνο θα καθιστά σαφές πού είστε online, αλλά και τυχόν cookies , κωδικοί πρόσβασης , προτιμήσεις ιστότοπων ή αποθηκευμένες φόρμες.

Ο, τι χρειάζεσαι

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο του Πίνακα Ελέγχου . Ένα παράθυρο θα εμφανιστεί με μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές Internet . Στη μέση αυτού του παραθύρου, θα δείτε "Ιστορικό περιήγησης: Διαγραφή προσωρινών αρχείων, ιστορικού, cookies, αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης και πληροφοριών φόρμας ιστού". Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή . Το ιστορικό του Διαδικτύου σας έχει πλέον διαγραφεί.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε το ιστορικό του Διαδικτύου από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε.

Στον Internet Explorer, κάντε κλικ στο Εργαλεία > Διαγραφή ιστορικού περιήγησης > Διαγραφή όλων . Έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε μόνο τμήματα του ιστορικού σας στο Internet εδώ.

Στο Firefox, κάντε κλικ στο Εργαλεία > Εκκαθάριση πρόσφατου ιστορικού . Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο και θα έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε μόνο τμήματα του ιστορικού του Διαδικτύου για να καθαρίσετε, καθώς και το χρονικό πλαίσιο που θέλετε να το καθαρίσετε (τις δύο τελευταίες ώρες, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, και τα λοιπα.).

Στο Chrome, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις > Περισσότερα εργαλεία > Εκκαθάριση πρόσφατου ιστορικού .

Εάν ενδιαφέρεστε μόνο για την εκκαθάριση του ιστορικού αναζήτησής σας Google, θα θέλετε να διαβάσετε πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης Google . έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τη διαγραφή όλων των ίχνων οτιδήποτε ψάχνει ο χρήστης στο Google .