Πώς να Hack δρόμο σας στον υπολογιστή σας

Κλειδωμένο από τον υπολογιστή ή το Mac σας; Δείτε πώς μπορείτε να επιστρέψετε:

Όταν ήμουν παιδί, χρησιμοποιούσα πάντα το κλειδί του σπιτιού μου και θα έπρεπε να καταφεύγω στην αναρρίχηση μιας σκάλας και να σέρνουμε μέσα από το παράθυρο της κουζίνας μας για να αφήσουμε τον εαυτό μου πίσω στο σπίτι μας μετά το σχολείο. Είμαι βέβαιος ότι η μαμά μου έπεσε πολύ κουρασμένη από το να χτυπήσω όλα τα πράγματα από το περβάζι του παραθύρου και να σκοτώσω τα φυτά στο κιβώτιο παραθύρων, αλλά σίγουρα χτύπησε καθισμένος στην μπροστινή βεράντα για αρκετές ώρες περιμένοντας τους να γυρίσουν σπίτι από την εργασία.

Τώρα που είμαι ενήλικας, σπάνια ξεχνώ ή χάνω τα κλειδιά μου, αλλά κατάφερα να κλείσω τον εαυτό μου από λίγους υπολογιστές και διακομιστές περισσότερο από μερικές φορές.

Έτσι το μεγάλο ερώτημα είναι:

Πώς αφήνετε τον εαυτό σας πίσω στον υπολογιστή σας χωρίς να σπάσετε κάτι;

Λοιπόν, δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι δεν θα σπάσετε κάτι, αλλά μπορώ να σας δώσω μερικές συμβουλές για το πώς να χαράξετε το δρόμο σας πίσω στο:

Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτές οι συμβουλές είναι για καλούς τύπους μόνο, δεν εγγυώμαι ότι αυτές θα λειτουργήσουν ή δεν θα λειτουργήσουν. Είναι απολύτως πιθανό να χάσετε όλα τα αρχεία σας δοκιμάζοντας αυτές τις τεχνικές, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε με δική σας ευθύνη. Πάω να υποθέτω ότι αν διαβάζετε αυτή τη σελίδα ότι βρίσκεστε στο πνεύμα σας και αυτό είναι έσχατη λύση.

Εάν δεν μπορείτε να μπείτε στον υπολογιστή σας επειδή ο υπολογιστής σας έχει συσπάσει έναν ιό υπολογιστή, έχει γίνει μέρος ενός δικτύου bot ή έχει πειραχτεί, τότε θα πρέπει να παραλείψετε να μου έχω Hacked! Και τώρα τι? πριν προχωρήσετε. Οι οδηγίες στο άρθρο που διαβάζετε τώρα προορίζονται για την αποκατάσταση μόνο των αποκλεισμών λογαριασμού διαχειριστή.

Για τα Windows 10/8/7 / Vista / XP:

Ένα από τα καλύτερα βοηθητικά προγράμματα είναι το Trinity Rescue Kit (TRK). Αυτό το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα (donation-ware) μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του υπολογιστή σας, να ανακτήσετε αρχεία, να εκκενώσετε ένα δίσκο που πεθαίνει, να σαρώσετε για κακόβουλο λογισμικό root και να εκτελέσετε πολλές άλλες εργασίες αποκατάστασης καταστροφών .

Το Trinity Rescue Kit μπορεί να φορτωθεί σε μονάδα CD / DVD ή USB και πρέπει να εκτελείται κατά την εκκίνηση του υπολογιστή πριν από τη φόρτωση των Windows. Πρέπει να μεταβείτε στη ρύθμιση του υπολογιστή σας ( βοηθητικό πρόγραμμα BIOS ) και να επιλέξετε "Εκκίνηση από USB / CD / DVD" προτού επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα. Εάν δεν ρυθμίσετε το Boot από USB / CD / DVD, τα Windows θα εκκινήσουν κανονικά και το TRK δεν θα φορτωθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το εγχειρίδιο χρήσης του υπολογιστή σας για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης στη ρύθμιση / ρύθμιση παραμέτρων του BIOS προτού επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογισμικό.

Αν αυτή η μέθοδος αποτύχει να ελέγξει αυτό το άρθρο από το 4SYSOPS για αρκετές άλλες μεθόδους ανάκτησης λογαριασμού διαχειριστή.

Για το Mac OS X Snow Leopard, Leopard και Tiger:

Τοποθετήστε το DVD OS X που συνοδεύει τον υπολογιστή σας ή χρησιμοποιήστε το δίσκο που αγοράσατε για να αναβαθμίσετε το αρχικό σας OS X και κάντε επανεκκίνηση του Mac. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "επιλογή" κατά την επανεκκίνηση μέχρι να δείτε το Startup Manager. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Εγκατάσταση Mac OS X". Αφού φορτωθεί ο εγκαταστάτης, επιλέξτε βοηθητικά προγράμματα και κάντε κλικ στην επανεκκίνηση.

Αφού φορτωθεί ο εγκαταστάτης, επιλέξτε "Βοηθητικά προγράμματα" και επιλέξτε " Επαναφορά κωδικού πρόσβασης ". Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται στο βοηθητικό πρόγραμμα για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή .

Για το Mac OS X Lion and above:

Επανεκκινήστε το Mac και κρατήστε πατημένο τα πλήκτρα Command-R μόλις αρχίσει η επανεκκίνηση. Κρατήστε τα πλήκτρα μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Το βοηθητικό πρόγραμμα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης είναι κρυφό στο OS X Lion, αλλά εξακολουθεί να είναι προσβάσιμο. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας εκκίνησης θα πρέπει να δείτε το βοηθητικό πρόγραμμα Recovery HD . Μόλις συνδεθείτε στο βοηθητικό πρόγραμμα, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και πληκτρολογήστε resetpassword και πατήστε το πλήκτρο επιστροφής. Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται στο βοηθητικό πρόγραμμα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή .