Δημιουργία ψεύτικης βροχής στο GIMP

Tutorial για να προσθέσετε Fake Rain σε μια φωτογραφία στο GIMP

Αυτό το σεμινάριο σας δείχνει μια απλή τεχνική για την προσθήκη ενός ψεύτικου αποτελέσματος βροχής στις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας τον ελεύθερο επεξεργαστή εικόνας GIMP βασισμένο σε εικονοστοιχεία. Ακόμη και οι σχετικοί νεοφερμένοι θα διαπιστώσουν ότι είναι σε θέση να παράγουν συναρπαστικά αποτελέσματα ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Η ψηφιακή φωτογραφία που χρησιμοποιείται σε αυτό το παράδειγμα είναι πλάτους 1000 pixel. Εάν χρησιμοποιείτε μια εικόνα που έχει σημαντικά διαφορετικό μέγεθος, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε μερικές από τις τιμές που χρησιμοποιείτε σε ορισμένες ρυθμίσεις για να φανεί πιο κατάλληλη η ψεύτικη βροχή. Θυμηθείτε ότι η πραγματική βροχή μπορεί να φανεί πολύ διαφορετική ανάλογα με τις συνθήκες και ότι με το πειραματισμό θα είστε σε θέση να παράγετε διαφορετικά αποτελέσματα.

01 από 10

Επιλέξτε μια κατάλληλη ψηφιακή φωτογραφία

Μπορείτε να προσθέσετε ένα φαινόμενο ψεύτικης βροχής σε οποιαδήποτε ψηφιακή φωτογραφία που έχετε, αλλά για να την καταστήσετε πιο πειστική, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια εικόνα που μοιάζει να μπορούσε να βρέχει. Έχω επιλέξει ένα βράδυ βόλτα σε έναν ελαιώνα, όταν υπήρχαν πολύ σκοτεινά και πρόωρα σύννεφα επιτρέποντας στους άξονες του ηλιακού φωτός να λάμπουν μέσα.

Για να ανοίξετε την εικόνα, μεταβείτε στο Αρχείο > Άνοιγμα και περιηγηθείτε στη φωτογραφία σας και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα .

02 από 10

Προσθέστε ένα νέο επίπεδο

Το πρώτο βήμα είναι να προσθέσουμε ένα νέο στρώμα που θα φτιάξουμε το ψεύτικο φαινόμενο μας.

Μεταβείτε στο Layer > New Layer για να προσθέσετε ένα κενό επίπεδο. Πριν γεμίσετε το στρώμα, μεταβείτε στην επιλογή Εργαλεία > Προκαθορισμένα χρώματα και τώρα μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Συμπληρώστε με το χρώμα FG για να γεμίσετε το στρώμα με μαύρο χρώμα.

03 από 10

Προσθέστε τους σπόρους της βροχής

Η βάση της βροχής παράγεται χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο θορύβου.

Μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρα > Θόρυβος > RGB θόρυβος και καταργήστε την επιλογή ανεξάρτητου RGB, ώστε να συνδέονται τα τρία χρώματα ρυθμιστικά. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε από τα ρυθμιστικά Κόκκινο , Πράσινο ή Μπλε και να το σύρετε προς τα δεξιά, έτσι ώστε οι τιμές όλων των χρωμάτων να εμφανίζονται ως περίπου 0,70. Ο ολισθητήρας Alpha πρέπει να τοποθετηθεί πλήρως προς τα αριστερά. Όταν έχετε επιλέξει τη ρύθμιση σας, κάντε κλικ στο OK .

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές ρυθμίσεις για αυτό το βήμα - γενικά η μετακίνηση των ρυθμιστικών προς τα δεξιά θα προκαλέσει την επίδραση της βαρύτερης βροχής.

04 από 10

Εφαρμογή θολώματος κίνησης

Το επόμενο βήμα θα μετατρέψει το σκούρο ασπρόμαυρο στρώμα σε κάτι που αρχίζει να φέρει κάποια ομοιότητα με την πτώση ψεύτικης βροχής.

Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το στίγμα με στίγματα, μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρα > Θόλωμα > Θόλωμα κίνησης για να ανοίξετε το παράθυρο διακύμανσης κίνησης . Βεβαιωθείτε ότι ο Τύπος θολού είναι ρυθμισμένος στη Γραμμική και κατόπιν μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους Μήκος και Γωνία . Έβαλα το Μήκος σε σαράντα και τη Γωνία σε ογδόντα, αλλά πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερος να πειραματιστείς με αυτές τις ρυθμίσεις για να φτιάξεις το αποτέλεσμα που νομίζεις ότι ταιριάζει καλύτερα στη φωτογραφία σου. Οι υψηλότερες τιμές του μήκους θα τείνουν να δώσουν την αίσθηση της σκληρότερης βροχής και μπορείτε να προσαρμόσετε τη γωνία για να δώσετε την εντύπωση ότι η βροχή οδηγείται από τον άνεμο. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν είστε ευχαριστημένοι.

05 από 10

Αλλαγή μεγέθους του Layer

Εάν κοιτάξετε την εικόνα σας τώρα, μπορεί να παρατηρήσετε ελαφρά επίδραση ζωνών σε μερικές από τις άκρες. Εάν κάνετε κλικ στην προηγούμενη μικρογραφία, πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι η κάτω άκρη φαίνεται λίγο τραχιά. Για να το πετύχετε, το στρώμα μπορεί να ξαναδιαμορφωθεί χρησιμοποιώντας το εργαλείο Scale Tool .

Επιλέξτε το εργαλείο κλίμακας από την εργαλειοθήκη και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εικόνα, η οποία ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Κλίμακα και προσθέτει οκτώ λαβές γύρω από την εικόνα. Κάντε κλικ σε μια γωνιακή λαβή και κάντε κλικ και σύρετέ το λίγο, ώστε να επικαλύπτει την άκρη της εικόνας. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με τη διαγώνια αντίθετη γωνία και κάντε κλικ στο κουμπί Κλίμακα όταν τελειώσετε.

06 από 10

Αλλάξτε τη λειτουργία Layer

Σε αυτό το σημείο, μάλλον θα δείτε μια ένδειξη βροχής γύρω από το στρώμα, αλλά τα επόμενα λίγα βήματα θα κάνουν την επίδραση της ψεύτικης βροχής ζωντανή.

Με το επιλεγμένο επίπεδο βροχής, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Λειτουργία στην παλέτα Στρώματα και αλλάξτε τη λειτουργία στην οθόνη . Είναι πιθανό ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να είναι ήδη σχεδόν αυτό που ελπίζατε, αν και θα πρότεινα τουλάχιστον να κοιτάξετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο Eraser όπως περιγράφεται στο βήμα πριν από το συμπέρασμα. Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε πιο ακανόνιστο αποτέλεσμα, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

07 από 10

Ρυθμίστε τα επίπεδα

Μεταβείτε στα Χρώματα > Επίπεδα και ελέγξτε ότι έχει οριστεί το κουμπί Γραμμικό ιστόγραμμα και ότι το αναπτυσσόμενο μενού Κανάλι έχει οριστεί στην τιμή .

Στην ενότητα Επίπεδα εισόδου , θα δείτε ότι υπάρχει μια μαύρη κορυφή στο ιστόγραμμα και τρεις λαβές τριγωνικής σύρσης κάτω. Το πρώτο βήμα είναι να σύρετε τη λευκή λαβή προς τα αριστερά έως ότου ευθυγραμμιστεί με το δεξί άκρο της μαύρης κορυφής. Τώρα σύρετε τη μαύρη λαβή προς τα δεξιά και ελέγξτε την επίδραση στην εικόνα καθώς κάνετε αυτό (βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το πλαίσιο ελέγχου Προεπισκόπηση ).

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, μπορείτε να σύρετε τη λευκή λαβή στο ρυθμιστικό " Επίπεδα εξόδου" λίγο προς τα αριστερά. Αυτό μειώνει την ένταση της ψεύτικης βροχής και μαλακώνει το αποτέλεσμα. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν είστε ευχαριστημένοι.

08 από 10

Θολώστε τη ψεύτικη βροχή

Αυτό το βήμα έχει σχεδιαστεί για να κάνει το αποτέλεσμα λίγο πιο φυσιολογικό με την απαλότητα της ψεύτικης βροχής.

Πρώτα πηγαίνετε στο φίλτρο > Blur > Gaussian Blur και μπορείτε να πειραματιστείτε με τις οριζόντιες και τις κάθετες τιμές, αλλά έβαλα το δικό μου και στα δύο.

09 από 10

Χρησιμοποιήστε το Γόμα για να μαλακώσετε το εφέ

Σε αυτό το σημείο η ψεύτικη στρώση βροχής φαίνεται αρκετά ομοιόμορφη, έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο Eraser για να κάνουμε το στρώμα λιγότερο ομοιόμορφο και να μαλακώσουμε το αποτέλεσμα.

Επιλέξτε το εργαλείο Eraser από την Εργαλειοθήκη και τις Επιλογές εργαλείου που εμφανίζεται κάτω από την Εργαλειοθήκη , επιλέξτε μια μεγάλη μαλακή βούρτσα και μειώστε το Αδιαφάνεια έως 30% -40%. Θέλετε πολύ μεγάλη βούρτσα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό Scale για να αυξήσετε το μέγεθος της βούρτσας. Με το εργαλείο Eraser Tool , μπορείτε να βουρτσίζετε μόνο μερικές περιοχές του ψεύτικου στρώματος βροχής για να προσδώσετε μια πιο ποικίλη και φυσιοκρατική ένταση στο αποτέλεσμα.

10 από 10

συμπέρασμα

Αυτή είναι μια απλή τεχνική με βήματα που θα επιτρέψουν ακόμη και σε έναν νεοεισερχόμενο στο GIMP να παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αν το κάνετε αυτό, μην φοβάστε να πειραματιστείτε με τις διαφορετικές ρυθμίσεις σε κάθε βήμα για να δείτε τους διαφορετικούς τύπους πλαστών βροχοπτώσεων που μπορείτε να δημιουργήσετε.

Σημείωση: Σε αυτή την τελική οθόνη, επέλεξα ένα δεύτερο στρώμα βροχής χρησιμοποιώντας ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις (η ρύθμιση Γωνίας στο βήμα Motion Blur διατηρήθηκε η ίδια) και ρύθμισε λίγο το Αδιαφάνεια του στρώματος στην παλέτα των επιπέδων προσθέστε λίγο περισσότερο βάθος στο τελικό φαινόμενο ψεύτικης βροχής.

Ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε ψεύτικο χιόνι; Δείτε αυτό το σεμινάριο .