Πώς να διορθώσετε το Urlmon.dll δεν βρέθηκε ή λείπει σφάλματα

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα Urlmon.dll

Τα σφάλματα Urlmon.dll προκαλούνται από καταστάσεις που οδηγούν στην αφαίρεση ή καταστροφή του αρχείου urlmon DLL .

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σφάλματα DLL urlmon ενδέχεται να υποδεικνύουν ένα πρόβλημα μητρώου , ένα ζήτημα ιού ή κακόβουλου λογισμικού ή ακόμα και μια αποτυχία υλικού .

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα σφάλματα urlmon.dll μπορούν να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που μπορείτε να δείτε λάθη DLL urlmon:

Το κανονικό 459 δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί στη βιβλιοθήκη δυναμικής σύνδεσης urlmon.dll Urlmon.dll Δεν βρέθηκε Αυτή η εφαρμογή απέτυχε να ξεκινήσει επειδή το urlmon.dll δεν βρέθηκε. Η επανεγκατάσταση της εφαρμογής ενδέχεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατή η εύρεση του [PATH] \ urlmon.dll Το αρχείο urlmon.dll λείπει. Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της εφαρμογής [APPLICATION]. Απαιτείται ένα απαραίτητο στοιχείο: urlmon.dll. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή [APPLICATION].

Τα μηνύματα σφάλματος Urlmon.dll ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τη χρήση ή την εγκατάσταση ορισμένων προγραμμάτων, όταν ξεκινούν ή κλείνουν τα Windows ή ίσως ακόμη και κατά την εγκατάσταση των Windows.

Το μήνυμα σφάλματος urlmon DLL θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ή σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχείο σε οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και Windows 2000.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα Urlmon.dll

Σημαντικό: Μην κατεβάζετε το urlmon.dll από μια τοποθεσία "DLL download". Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η λήψη ενός αρχείου DLL είναι κακή ιδέα . Αν χρειάζεστε ένα αντίγραφο του urlmon.dll, είναι καλύτερο να το αποκτήσετε από την αρχική, νόμιμη πηγή του.

Σημείωση: Ξεκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία για να ολοκληρώσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω βήματα εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows κανονικά λόγω του σφάλματος urlmon.dll.

  1. Καταχωρίστε το αρχείο urlmon.dll . Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα στη γραμμή εντολών με την ακόλουθη εντολή . regsvr32 urlmon.dll
  2. Ενημερώστε τον Internet Explorer στην πιο πρόσφατη έκδοση. Τα προβλήματα με το αρχείο urlmon.dll συνδέονται μερικές φορές άμεσα με τον Internet Explorer. Η ενημέρωση πρέπει να αντικαταστήσει το αρχείο.
  3. Εγκαταστήστε τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows . Πολλά Service Pack και άλλα patches αντικαθιστούν ή ενημερώνουν ορισμένα από τα εκατοντάδες αρχεία DLL που διανέμονται από τη Microsoft στον υπολογιστή σας. Το αρχείο urlmon DLL θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μία από αυτές τις ενημερώσεις.
  4. Εκτελέστε την εντολή sfc / scannow System File Checker για να αντικαταστήσετε ένα αρχείο που λείπει ή είναι κατεστραμμένο του urlmon.dll. Αυτό το αρχείο DLL παρέχεται από τη Microsoft και έτσι το εργαλείο Έλεγχος αρχείων συστήματος θα πρέπει να το επαναφέρει.
  5. Επαναφέρετε το urlmon.dll από τον Κάδο Ανακύκλωσης . Η ευκολότερη πιθανή αιτία ενός αρχείου urlmon.dll "που λείπει" είναι ότι το έχετε διαγράψει εσφαλμένα.
    1. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε διαγράψει τυχαία το urlmon.dll αλλά έχετε ήδη αδειάσει τον Κάδο Ανακύκλωσης, ίσως μπορέσετε να ανακτήσετε το urlmon.dll με δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων .
    2. Σημαντικό: Η ανάκτηση ενός διαγραμμένου αντιγράφου του urlmon.dll με ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων είναι μια έξυπνη ιδέα μόνο εάν είστε σίγουροι ότι έχετε διαγράψει τον εαυτό σας το αρχείο και ότι δούλευε σωστά προτού το κάνατε.
  1. Εκτελέστε μια σάρωση για ιούς / κακόβουλα προγράμματα ολόκληρου του συστήματός σας . Ορισμένα σφάλματα DLL urlmon θα μπορούσαν να σχετίζονται με έναν ιό ή άλλη μόλυνση malware στον υπολογιστή σας που έχει καταστρέψει το αρχείο DLL. Είναι ακόμη πιθανό ότι το σφάλμα urlmon.dll που βλέπετε σχετίζεται με ένα εχθρικό πρόγραμμα που μεταμφιέζεται ως αρχείο.
  2. Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές συστήματος . Εάν υποψιάζεστε ότι το σφάλμα urlmon.dll προκλήθηκε από μια αλλαγή που έγινε σε ένα σημαντικό αρχείο ή διαμόρφωση, μια Επαναφορά Συστήματος θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.
  3. Δοκιμάστε τη μνήμη σας και στη συνέχεια δοκιμάστε τον σκληρό σας δίσκο . Έχω αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού στο τελευταίο βήμα, αλλά η μνήμη και ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας είναι εύκολο να δοκιμαστούν και είναι τα πιθανότερα εξαρτήματα που μπορεί να προκαλέσουν σφάλματα DLL urlmon καθώς αποτυγχάνουν.
    1. Εάν το υλικό αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας, αντικαταστήστε τη μνήμη ή αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο το συντομότερο δυνατό.
  4. Επισκευάστε την εγκατάσταση των Windows . Εάν οι επιμέρους συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων urlmon.dll παραπάνω δεν είναι επιτυχείς, η εκτέλεση μιας εγκατάστασης επισκευής ή επισκευής εκκίνησης θα πρέπει να επαναφέρει όλα τα αρχεία DLL των Windows στις εκδόσεις εργασίας τους.
  1. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows θα διαγράψει τα πάντα από τη μονάδα σκληρού δίσκου και θα εγκαταστήσει ένα νέο αντίγραφο των Windows. Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν διορθώσει το σφάλμα urlmon.dll, αυτό θα πρέπει να είναι η επόμενη πορεία δράσης σας.
    1. Σημαντικό: Όλες οι πληροφορίες στη μονάδα σκληρού δίσκου θα διαγραφούν κατά την καθαρή εγκατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την καλύτερη προσπάθεια για να διορθώσετε το σφάλμα urlmon DLL χρησιμοποιώντας ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν από αυτό.
  2. Αντιμετώπιση προβλημάτων για ένα ζήτημα υλικού αν εξακολουθούν να υπάρχουν σφάλματα urlmon.dll. Μετά από μια καθαρή εγκατάσταση των Windows, το πρόβλημα DLL σας μπορεί να σχετίζεται μόνο με το υλικό.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μου πείτε το ακριβές μήνυμα σφάλματος urlmon.dll που βλέπετε και ποια βήματα, αν υπάρχουν, που έχετε ήδη λάβει για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Αν προτιμάτε να μην επιδιορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.