Πώς να διορθώσετε ένα ζήτημα DLL που προκαλείται από ένα ζήτημα υλικού

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για ζητήματα DLL που πιθανόν οφείλονται σε πρόβλημα υλικού

Τα σφάλματα που αφορούν τα αρχεία DLL προκαλούνται συχνότερα από ένα ζήτημα στον κόσμο του λογισμικού - το αρχείο έχει διαγραφεί, ο ιός έχει μολύνει το αρχείο κ.λπ.

Μερικές φορές, ωστόσο, η υποκείμενη αιτία ενός σφάλματος DLL σχετίζεται με το υλικό . Εάν υποψιάζεστε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει με το ζήτημα DLL, η αιτία του προβλήματός σας μόλις έγινε λίγο πιο δύσκολο να βρεθεί και ίσως πιο ακριβό να λυθεί.

Σημαντικό: Αυτά τα βήματα θα πρέπει να ακολουθούνται μόνο μετά την αντιμετώπιση του σφάλματος DLL ως ζήτημα λογισμικού, πιθανότερο σενάριο. Μπορείτε να βρείτε έναν οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων για το συγκεκριμένο σφάλμα DLL, αναζητώντας αυτό το σφάλμα από τη γραμμή αναζήτησης αυτής της σελίδας.

Απαιτείται χρόνος: Η αντιμετώπιση προβλημάτων ενός σφάλματος DLL με μια ρίζα υλικού μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες

Δεν θέλετε να το διορθώσετε μόνοι σας;

Εάν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε μόνοι σας αυτό το πρόβλημα DLL που προκλήθηκε από το υλικό, συνεχίστε με την αντιμετώπιση προβλημάτων στην επόμενη ενότητα.

Διαφορετικά, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.

Πώς να διορθώσετε ένα ζήτημα DLL που προκαλείται από ένα πρόβλημα υλικού υλικού

  1. Μόλις εγκαταστήσατε ή απεγκαταστήσατε ένα κομμάτι υλικού; Αν ναι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι το σφάλμα DLL που βλέπετε σχετίζεται με αυτήν την αλλαγή υλικού.
    1. Ανάλογα με τις αλλαγές υλικού που κάνατε, μπορείτε να βρείτε μερικές προτεινόμενες λύσεις:
      • Αναίρεση της εγκατάστασης ή της απεγκατάστασης υλικού.
  2. Αντικαταστήστε το στοιχείο υλικού με κάποιο που γνωρίζετε ότι λειτουργεί σωστά.
  3. Ενημερώστε το υλικολογισμικό της συσκευής υλικού.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό βρίσκεται στη λίστα συμβατότητας υλικού .
  5. Συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή για πληροφορίες υποστήριξης.
  6. Δοκιμάστε τη μνήμη του υπολογιστή σας . Ένα πολύ κοινό αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης μονάδας μνήμης είναι η ξαφνική εμφάνιση ενός ή περισσότερων σφαλμάτων DLL.
    1. Αντικαταστήστε τη μνήμη στον υπολογιστή σας, αν οι δοκιμές σας δείχνουν κάποιο πρόβλημα.
  7. Δοκιμάστε το σκληρό σας δίσκο . Κάθε αρχείο DLL που βρίσκεται σε ένα αποτυχημένο τμήμα ενός σκληρού δίσκου είτε θα καταστραφεί είτε θα εξαφανιστεί πλήρως, προκαλώντας σφάλματα DLL μεταξύ άλλων προβλημάτων.
    1. Αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο εάν οι δοκιμές σας παρουσιάζουν ένα φυσικό πρόβλημα με τη μονάδα δίσκου.
  8. Καθαρίστε το CMOS . Η εκκαθάριση της μνήμης BIOS στη μητρική σας πλακέτα θα επιστρέψει τις ρυθμίσεις του BIOS στα προεπιλεγμένα επίπεδα. Ένα εσφαλμένο BIOS μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το υλικό σας, προκαλώντας σφάλμα DLL.
    1. Σημαντικό: Εάν η εκκαθάριση του CMOS διορθώνει το σφάλμα DLL, βεβαιωθείτε ότι όλες οι αλλαγές που κάνετε στο BIOS ολοκληρώνονται μία φορά τη φορά, οπότε αν επιστρέψει το σφάλμα, θα ξέρετε ποια αλλαγή προκάλεσε το πρόβλημα.
  1. Ενημερώστε το BIOS σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και το παρωχημένο BIOS θα μπορούσε να προκαλέσει ασυμβατότητα υλικού που μπορεί να δημιουργήσει λάθος DLL όπως αυτό που βλέπετε.
  2. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας μόνο με βασικό εξοπλισμό. Ο σκοπός εδώ είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό, διατηρώντας ταυτόχρονα την ικανότητά σας να δοκιμάσετε το σφάλμα DLL.
    • Εάν δεν έχετε πλέον το σφάλμα DLL με μόνο βασικό υλικό εγκατεστημένο, προχωρήστε στο Βήμα 7.
    • Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε το σφάλμα DLL, προχωρήστε στο Βήμα 8.
    Σημείωση: Γενικά, το βασικό υλικό, στην περίπτωση αυτή, θα είναι η μητρική πλακέτα , η CPU , η μνήμη RAM , η κάρτα γραφικών , ο πρωτεύων σκληρός δίσκος, η οθόνη , το πληκτρολόγιο και το ποντίκι .
    1. Σημαντικό: Μην παραλείψετε αυτό το βήμα. Η εκμάθηση του υλικού που προκαλεί ή δεν προκαλεί το σφάλμα DLL θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα κατά την αντικατάσταση του υλικού.
  3. Επανεγκαταστήστε κάθε κομμάτι υλικού που καταργήσατε στο Βήμα 6, ένα κομμάτι κάθε φορά, δοκιμάζοντας μετά από κάθε εγκατάσταση.
    1. Εφόσον δεν βλέπετε πλέον το σφάλμα DLL μόνο με το βασικό εγκατεστημένο υλικό, ένα από τα στοιχεία υλικού που αφαιρέσατε προκαλεί το πρόβλημα DLL. Με την εγκατάσταση κάθε συσκευής πίσω στον υπολογιστή σας και τη δοκιμή κάθε φορά, θα βρείτε τελικά το υλικό που βρίσκεται στην πηγή του προβλήματος DLL.
    2. Αντικαταστήστε το αποτυχημένο υλικό μόλις τον εντοπίσετε. Αυτά τα Βίντεο εγκατάστασης υλικού θα πρέπει να είναι χρήσιμα κατά την επανεγκατάσταση του υλικού σας.
  1. Αντικαταστήστε κάθε κομμάτι βασικού υλικού στον υπολογιστή σας με ένα πανομοιότυπο ή ισοδύναμο ανταλλακτικό υλικού (που γνωρίζετε ότι λειτουργεί), ένα συστατικό κάθε φορά, για να προσδιορίσετε ποιο κομμάτι υλικού προκαλεί το σφάλμα DLL.
    1. Δοκιμάστε το σφάλμα DLL μετά από κάθε αντικατάσταση υλικού για να προσδιορίσετε ποιο στοιχείο είναι ελαττωματικό.
  2. Τέλος, εάν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν, θα χρειαστεί να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από μια υπηρεσία επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών ή από την τεχνική υποστήριξη του κατασκευαστή του υπολογιστή σας.
    1. Δείτε πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.
    2. Δυστυχώς, εάν δεν έχετε λειτουργούν ανταλλακτικά για να εναλλάσσονται και να εξέρχονται, δεν έχετε αφήσει να γνωρίζετε ποιο κομμάτι του βασικού υλικού του υπολογιστή σας είναι ελαττωματικό και προκαλώντας το σφάλμα DLL. Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχετε λίγη επιλογή από το να βασίζεστε στη βοήθεια ατόμων ή εταιρειών που διαθέτουν αυτούς τους πόρους.