Τι είναι η λίστα συμβατότητας υλικού των Windows;

Ορισμός των Windows HCL & Πώς να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τη συμβατότητα υλικού

Η λίστα συμβατότητας υλικού των Windows, που ονομάζεται συνήθως HCL των Windows , είναι απλά μια λίστα συσκευών υλικού συμβατών με μια συγκεκριμένη έκδοση ενός λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows.

Μόλις μια συσκευή έχει περάσει τη διαδικασία Windows Hardware Quality Labs (WHQL), ο κατασκευαστής μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα λογότυπο "Certified for Windows" (ή κάτι παρόμοιο) στη διαφήμισή τους και η συσκευή επιτρέπεται να εμφανίζεται στο HCL των Windows.

Η λίστα συμβατότητας υλικού των Windows συνήθως ονομάζεται Windows HCL των Windows , αλλά μπορείτε να την δείτε με πολλά διαφορετικά ονόματα, όπως το HCL, το Κέντρο συμβατότητας των Windows, τη λίστα προϊόντων συμβατότητας των Windows, τον κατάλογο των Windows ή τη λίστα προϊόντων Windows Logo .

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε το HCL των Windows;

Τις περισσότερες φορές, η λίστα συμβατότητας υλικού των Windows λειτουργεί ως εύχρηστη αναφορά κατά την αγορά υλικού για έναν υπολογιστή στον οποίο σκοπεύετε να εγκαταστήσετε μια νεότερη έκδοση των Windows. Συνήθως, μπορείτε να υποθέσετε ότι το μεγαλύτερο μέρος του υλικού PC είναι συμβατό με μια καθιερωμένη έκδοση των Windows, αλλά είναι μάλλον συνετό να ελέγξετε ξανά τη συμβατότητα με μια έκδοση των Windows που δεν υπήρχε στην αγορά πολύ καιρό.

Το HCL των Windows μπορεί επίσης να είναι μερικές φορές ένα χρήσιμο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων για ορισμένα σφάλματα STOP (Blue Screen of Death) και κωδικούς σφαλμάτων του Device Manager . Ενώ είναι σπάνιο, είναι πιθανό ορισμένα σφάλματα που οι αναφορές των Windows να σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο κομμάτι υλικού να οφείλονται σε μια γενική ασυμβατότητα μεταξύ των Windows και εκείνου του υλικού.

Θα μπορούσατε να αναζητήσετε το προβληματικό κομμάτι του υλικού στο Windows HCL των Windows για να δείτε εάν είναι καταχωρημένο ως ασυμβίβαστο με την έκδοση των Windows. Αν ναι, θα ήθελα να ξέρετε ότι αυτό ήταν το ζήτημα και θα μπορούσε είτε να αντικαταστήσει το υλικό με μια μάρκα ή μοντέλο που είναι συμβατό ή να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή υλικού για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης συσκευών ή άλλα σχέδια συμβατότητας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το HCL των Windows

Για να ξεκινήσετε, επισκεφθείτε τη σελίδα Λίστα συμβατών προϊόντων Windows.

Η πρώτη επιλογή έχει επιλέξει μια ομάδα - είτε συσκευή είτε σύστημα . Η επιλογή συσκευής σας επιτρέπει να επιλέξετε από προϊόντα όπως κάρτες γραφικών , συσκευές ήχου, κάρτες δικτύου, πληκτρολόγια , οθόνες , κάμερες, εκτυπωτές και σαρωτές και λογισμικό ασφαλείας. Η επιλογή Σύστημα είναι μια ευρύτερη επιλογή που σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητές συσκευές, μητρικές πλακέτες , δισκία και άλλα.

Αφού επιλέξετε την ομάδα Συσκευών ή Συστήματος , πρέπει να επιλέξετε την έκδοση των Windows για τα οποία ζητάτε πληροφορίες. Στην ενότητα "Επιλέξτε ένα λειτουργικό σύστημα", επιλέξτε μεταξύ Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista .

Συμβουλή: Δεν είστε σίγουροι σε ποιους να επιλέξετε; Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι για την έκδοση του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε.

Μόλις επιλέξετε μια ομάδα και ένα λειτουργικό σύστημα, επιλέξτε το προϊόν με το οποίο θέλετε να ελέγξετε τη συμβατότητα με την επιλογή "Επιλογή τύπου προϊόντος". Είναι εδώ που μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε tablet, υπολογιστές, συσκευές ανάγνωσης έξυπνων καρτών, αφαιρούμενο αποθηκευτικό χώρο, σκληρούς δίσκους κλπ. Αυτές οι επιλογές εξαρτώνται από την ομάδα που επιλέξατε στην ενότητα "Επιλογή ομάδας".

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε το προϊόν στο πεδίο αναζήτησης, το οποίο συνήθως θα είναι πολύ πιο γρήγορα από την περιήγηση σε όλες τις σελίδες.

Για παράδειγμα, όταν αναζητάτε πληροφορίες συμβατότητας των Windows 10 σε μια κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 780, μπορείτε να δείτε σαφώς ότι είναι συμβατή τόσο σε εκδόσεις 32 bit όσο και 64 bit όχι μόνο των Windows 10 αλλά και των Windows 8 και Windows 7.

Επιλέγοντας οποιοδήποτε από τα προϊόντα από τη λίστα θα μεταφερθείτε σε μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες αναφορές πιστοποίησης, αποδεικνύοντας ότι η Microsoft την έχει πιστοποιήσει για χρήση σε συγκεκριμένες εκδόσεις των Windows. Οι αναφορές έχουν ακόμη και ημερομηνία, ώστε να μπορείτε όταν κάθε προϊόν έχει πιστοποιηθεί.