Πώς να αλλάξετε τους διακομιστές DNS στους πιο δημοφιλείς δρομολογητές

Πώς να αλλάξετε διακομιστές DNS σε δρομολογητές από NETGEAR, Linksys, D-Link και πολλά άλλα

Η αλλαγή των ρυθμίσεων του διακομιστή DNS στο δρομολογητή σας δεν είναι τόσο δύσκολη, αλλά κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί τη δική του προσαρμοσμένη διεπαφή, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ διαφορετική ανάλογα με το δρομολογητή που έχετε στην κατοχή σας.

Παρακάτω θα βρείτε τα ακριβή βήματα που απαιτούνται για την αλλαγή των διακομιστών DNS στη μάρκα σας του δρομολογητή. Έχουμε μόνο τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα router που αναφέρονται αυτή τη στιγμή, αλλά μπορείτε να περιμένετε ότι η λίστα θα επεκταθεί σύντομα.

Ανατρέξτε στη λίστα δημοσίων διακομιστών DNS, εάν δεν έχετε ήδη εγκαταστήσει έναν ανεξάρτητο πάροχο διακομιστή DNS, οποιοσδήποτε από τους οποίους θα μπορούσε να εκτελέσει πολύ καλύτερα από αυτούς που έχει εκχωρήσει ο ISP σας.

Σημείωση: Αλλάζοντας τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή σας, αντί για τις μεμονωμένες συσκευές σας, είναι σχεδόν πάντα μια καλύτερη ιδέα, αλλά ίσως θελήσετε να δείτε την Ρύθμιση DNS Server: Router vs PC για καλύτερη κατανόηση του γιατί συμβαίνει αυτό.

Linksys

Router Linksys EA8500. © Belkin International, Inc.

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή Linksys από το μενού Ρυθμίσεις :

  1. Συνδεθείτε στη διαδικτυακή διαχείριση του δρομολογητή Linksys, συνήθως http://192.168.1.1.
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Ρύθμιση από το επάνω μενού.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο Basic Setup από το υπομενού Setup .
  4. Στο πεδίο Στατικό DNS 1 , εισάγετε τον κύριο διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  5. Στο πεδίο Στατικό DNS 2 , εισάγετε τον δευτερεύοντα διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  6. Το πεδίο Στατικό DNS 3 μπορεί να παραμείνει κενό ή μπορείτε να προσθέσετε έναν κύριο διακομιστή DNS από άλλο πάροχο.
  7. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση ρυθμίσεων στο κάτω μέρος της οθόνης.
  8. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια στην επόμενη οθόνη.

Οι περισσότεροι δρομολογητές Linksys δεν απαιτούν επανεκκίνηση για να εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές διακομιστή DNS, αλλά φροντίστε να το κάνετε αυτό, αν σας ζητηθεί από τη σελίδα διαχείρισης του δρομολογητή.

Ανατρέξτε στην Προσαρμοσμένη Λίστα Κωδικών Πρόσβασης Linksys εάν το 192.168.1.1 δεν λειτούργησε για εσάς. Όλοι οι δρομολογητές Linksys δεν χρησιμοποιούν αυτή τη διεύθυνση.

Το Linksys κάνει μικρές αλλαγές στη σελίδα διοίκησής του κάθε φορά που κυκλοφορούν μια νέα σειρά δρομολογητών, οπότε αν η παραπάνω διαδικασία δεν λειτούργησε ακριβώς για εσάς, οι οδηγίες που χρειάζεστε θα βρίσκονται στο εγχειρίδιό σας. Δείτε το προφίλ υποστήριξης του Linksys για συνδέσμους στα εγχειρίδια που μπορείτε να κατεβάσετε για τον συγκεκριμένο σας δρομολογητή.

NETGEAR

Router NETGEAR R8000. © NETGEAR

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στο δρομολογητή NETGEAR από τις βασικές ρυθμίσεις ή το μενού Internet , ανάλογα με το μοντέλο σας:

  1. Συνδεθείτε στη σελίδα διαχειριστή του δρομολογητή NETGEAR, συχνότερα μέσω http://192.168.1.1 ή http://192.168.0.1.
  2. Το NETGEAR διαθέτει δύο σημαντικές διεπαφές με διάφορους τρόπους για την πραγματοποίηση του επόμενου βήματος:
    • Εάν έχετε μια καρτέλα BASIC και ADVANCED κατά μήκος της κορυφής, επιλέξτε την επιλογή Βασικά ακολουθούμενη από το Internet (στα αριστερά).
    • Αν δεν έχετε αυτές τις δύο καρτέλες κατά μήκος της κορυφής, επιλέξτε Βασικές ρυθμίσεις .
  3. Επιλέξτε την επιλογή Χρήση αυτών των διακομιστών DNS στην ενότητα Διεύθυνση διεύθυνση τομέα DNS (Domain Name Server) .
  4. Στο πεδίο Πρωτεύον DNS , εισάγετε τον κύριο διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  5. Στο δευτερεύον πεδίο DNS , χρησιμοποιήστε τον δευτερεύοντα διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  6. Εάν ο δρομολογητής σας NETGEAR σας παρέχει ένα τρίτο πεδίο DNS , μπορείτε να το αφήσετε κενό ή να επιλέξετε έναν κύριο διακομιστή DNS από άλλο πάροχο.
  7. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές διακομιστή DNS που μόλις εισαγάγατε.
  8. Ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες υποδείξεις σχετικά με την επανεκκίνηση του δρομολογητή σας. Αν δεν έχετε, οι αλλαγές σας πρέπει τώρα να είναι ζωντανές.

Οι δρομολογητές NETGEAR χρησιμοποίησαν αρκετές διαφορετικές διευθύνσεις προεπιλεγμένης πύλης κατά τη διάρκεια των ετών, οπότε αν το 192.168.0.1 ή το 192.168.1.1 δεν λειτούργησε για εσάς, βρείτε το πρότυπό σας στην Προκαθορισμένη Λίστα Κωδικών Πρόσβασης NETGEAR .

Ενώ η διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω πρέπει να συνεργαστεί με τους περισσότερους δρομολογητές NETGEAR, μπορεί να υπάρχει ένα μοντέλο ή δύο που χρησιμοποιούν διαφορετική μέθοδο. Δείτε τη σελίδα υποστήριξης NETGEAR για βοήθεια σχετικά με την εκσκαφή του εγχειριδίου PDF για το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο θα έχει τις ακριβείς οδηγίες που χρειάζεστε.

D-Link

Router D-Link DIR-890L / R. © D-Link

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή D-Link από το μενού Ρύθμιση :

  1. Συνδεθείτε στο δρομολογητή D-Link χρησιμοποιώντας http://192.168.0.1.
  2. Επιλέξτε την επιλογή Διαδίκτυο στην αριστερή πλευρά της σελίδας.
  3. Επιλέξτε το μενού Ρύθμιση από την κορυφή της σελίδας.
  4. Εντοπίστε την ενότητα Τύπος σύνδεσης διαδικτύου δυναμικής διεύθυνσης IP (DHCP) και χρησιμοποιήστε το πεδίο Διεύθυνση πρωτεύοντος DNS για να εισάγετε τον κύριο διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  5. Χρησιμοποιήστε το δευτερεύον πεδίο διεύθυνσης DNS για να πληκτρολογήσετε τον δευτερεύοντα διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  6. Επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση ρυθμίσεων στο επάνω μέρος της σελίδας.
  7. Οι ρυθμίσεις του διακομιστή DNS θα πρέπει να έχουν αλλάξει αμέσως, αλλά ίσως σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε το δρομολογητή για να ολοκληρώσετε τις αλλαγές.

Ενώ οι περισσότεροι δρομολογητές D-Link μπορούν να προσεγγιστούν μέσω του 192.168.0.1 , μερικά από τα μοντέλα τους χρησιμοποιούν διαφορετικά από προεπιλογή. Εάν η διεύθυνση αυτή δεν λειτούργησε για εσάς, ανατρέξτε στην Προεπιλεγμένη λίστα κωδικών πρόσβασης της D-Link για να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του συγκεκριμένου σας μοντέλου (και τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης για τη σύνδεση, αν το χρειάζεστε).

Εάν η παραπάνω διαδικασία δεν φαίνεται να ισχύει για εσάς, ανατρέξτε στη σελίδα υποστήριξης D-Link για πληροφορίες σχετικά με την εύρεση του εγχειριδίου προϊόντος για τον συγκεκριμένο σας δρομολογητή D-Link.

ASUS

Router ASUS RT-AC3200. © ASUS

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή ASUS σας μέσω του μενού LAN :

  1. Συνδεθείτε στη σελίδα διαχειριστή του δρομολογητή ASUS με τη διεύθυνση: http://192.168.1.1.
  2. Από το μενού προς τα αριστερά, κάντε κλικ ή πατήστε WAN .
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Σύνδεση στο Internet στην κορυφή της σελίδας, στα δεξιά.
  4. Στην ενότητα Ρύθμιση DNS για το δίκτυο WAN , εισάγετε τον κύριο διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο πλαίσιο κειμένου DNS Server1 .
  5. Εισαγάγετε τον δευτερεύοντα διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο πλαίσιο κειμένου DNS Server2 .
  6. Αποθηκεύστε τις αλλαγές με το κουμπί Εφαρμογή στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή μετά την εφαρμογή των αλλαγών.

Θα πρέπει να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα διαμόρφωσης για τους περισσότερους δρομολογητές ASUS με τη διεύθυνση 192.168.1.1 . Εάν δεν έχετε αλλάξει ποτέ τις πληροφορίες σύνδεσης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το admin για το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Δυστυχώς, το λογισμικό σε κάθε δρομολογητή ASUS δεν είναι το ίδιο. Εάν δεν μπορείτε να εισέλθετε στη σελίδα διαμόρφωσης του δρομολογητή σας χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να σκάψετε το εγχειρίδιο του δρομολογητή στον ιστότοπο υποστήριξης της ASUS, ο οποίος θα έχει συγκεκριμένες οδηγίες για εσάς.

TP-LINK

TP-LINK Router AC1200. © Τεχνολογίες TP-LINK

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή TP-LINK μέσω του μενού DHCP :

  1. Συνδεθείτε στη σελίδα διαμόρφωσης του δρομολογητή του TP-LINK, συνήθως μέσω της διεύθυνσης http://192.168.1.1, αλλά μερικές φορές μέσω http://192.168.0.1.
  2. Επιλέξτε την επιλογή DHCP από το μενού στα αριστερά.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή υπομενού DHCP που ονομάζεται Ρυθμίσεις DHCP .
  4. Χρησιμοποιήστε το πεδίο Πρωτεύον DNS για να εισέλθετε στον κύριο διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  5. Χρησιμοποιήστε το δευτερεύον πεδίο DNS για να εισάγετε τον δευτερεύοντα διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  6. Επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση στο κάτω μέρος της σελίδας για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας για να εφαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις DNS, αλλά ορισμένοι δρομολογητές TP-LINK ενδέχεται να το απαιτούν.

Μία από αυτές τις δύο διευθύνσεις IP παραπάνω, καθώς και το σεμινάριο, όπως περιγράφεται, θα πρέπει να λειτουργούν για τους περισσότερους δρομολογητές TP-LINK. Εάν όχι, πραγματοποιήστε αναζήτηση για το μοντέλο TP-LINK στη σελίδα υποστήριξης της TP-LINK. Στο εγχειρίδιο του δρομολογητή σας θα είναι η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία αλλαγής DNS.

Cisco

Δρομολογητή Cisco RV110W. © Cisco

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή Cisco από το μενού LAN Setup :

  1. Συνδεθείτε στο δρομολογητή Cisco από http://192.168.1.1 ή http://192.168.1.254, ανάλογα με το μοντέλο του δρομολογητή σας.
  2. Κάντε κλικ ή επιλέξτε την επιλογή Ρύθμιση από το μενού στο επάνω μέρος της σελίδας.
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Εγκατάσταση Lan από το μενού που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιλογή Ρύθμιση .
  4. Στο πεδίο LAN 1 Static DNS 1 , εισάγετε τον κύριο διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  5. Στο πεδίο LAN 1 Static DNS 2 , χρησιμοποιήστε τον δευτερεύοντα διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  6. Ορισμένοι δρομολογητές Cisco ενδέχεται να διαθέτουν ένα πεδίο LAN 1 Static DNS 3 , το οποίο μπορείτε να αφήσετε κενό ή να εισάγετε ακόμα έναν άλλο διακομιστή DNS.
  7. Αποθηκεύστε τις αλλαγές χρησιμοποιώντας το κουμπί Αποθήκευση ρυθμίσεων στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ορισμένοι δρομολογητές της Cisco θα σας επιτρέψουν να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Εάν όχι, όλες οι αλλαγές εφαρμόζονται αμέσως μετά την επιλογή Αποθήκευση ρυθμίσεων .

Έχετε πρόβλημα με τις οδηγίες; Δείτε τη σελίδα υποστήριξης της Cisco για βοήθεια σχετικά με την εύρεση του εγχειριδίου που ανήκει στο ακριβές σας μοντέλο δρομολογητή Cisco. Ορισμένα μοντέλα απαιτούν ελαφρώς διαφορετικά βήματα για να προσεγγίσουν τις ρυθμίσεις του διακομιστή DNS, αλλά το εγχειρίδιό σας θα είναι 100% σωστό για το μοντέλο σας.

Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα διαμόρφωσης του δρομολογητή Cisco χρησιμοποιώντας μία από τις παραπάνω διευθύνσεις, φροντίστε να δείτε την προεπιλεγμένη λίστα κωδικών πρόσβασης της Cisco για την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP καθώς και άλλα προεπιλεγμένα δεδομένα σύνδεσης για τον συγκεκριμένο δρομολογητή Cisco.

Σημείωση: Αυτά τα βήματα θα είναι διαφορετικά για το δρομολογητή σας εάν διαθέτετε ένα δρομολογητή Cisco-Linksys με συν-επωνυμία. Εάν ο δρομολογητής σας έχει τη λέξη Linksys σε αυτό οπουδήποτε, ακολουθήστε τα βήματα στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας για να αλλάξετε τους διακομιστές DNS σε δρομολογητή Linksys.

TRENDnet

TRENDnet AC1900 Router. © TRENDnet

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή TRENDnet σας μέσω του μενού Advanced :

  1. Συνδεθείτε στο δρομολογητή TRENDnet στη διεύθυνση http://192.168.10.1.
  2. Επιλέξτε Σύνθετη από την κορυφή της σελίδας.
  3. Επιλέξτε το μενού Ρύθμιση προς τα αριστερά.
  4. Κάντε κλικ ή επιλέξτε το υπομενού ρυθμίσεων Internet στο μενού Ρυθμίσεις .
  5. Επιλέξτε την επιλογή Ενεργοποίηση δίπλα στη ρύθμιση Μη αυτόματη ρύθμιση παραμέτρων DNS .
  6. Δίπλα στο πλαίσιο πρωτεύοντος DNS , πληκτρολογήστε τον κύριο διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  7. Χρησιμοποιήστε το δευτερεύον πεδίο DNS για τον δευτερεύοντα διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  8. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις με το κουμπί Εφαρμογή .
  9. Εάν σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Δεν χρειάζονται όλα τα μοντέλα TRENDnet.

Οι παραπάνω οδηγίες θα πρέπει να λειτουργούν για τους περισσότερους δρομολογητές TRENDnet, αλλά εάν διαπιστώσετε ότι δεν συμβαίνουν, κατευθυνθείτε προς τη σελίδα υποστήριξης της TRENDnet και αναζητήστε τον οδηγό χρήσης PDF για το μοντέλο σας.

Belkin

Δρομολογητής εναλλασσόμενου ρεύματος Belkin AC 1200 DB Wi-Fi. © Belkin International, Inc.

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή Belkin ανοίγοντας το μενού DNS :

  1. Συνδεθείτε στο δρομολογητή Belkin σας μέσω της διεύθυνσης http://192.168.2.1.
  2. Επιλέξτε DNS στην ενότητα Internet WAN από το μενού στα αριστερά.
  3. Στο πεδίο Διεύθυνση DNS , πληκτρολογήστε τον κύριο διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  4. Στο πεδίο Δευτερεύουσα διεύθυνση DNS , χρησιμοποιήστε τον δευτερεύοντα διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  5. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Εφαρμογή αλλαγών για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
  6. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας για να εφαρμοστούν οι αλλαγές - απλώς ακολουθήστε τις υποδείξεις στην οθόνη αν ναι.

Μπορείτε να προσεγγίσετε όλους σχεδόν τους δρομολογητές Belkin με το 192.168.2.1, αλλά πιθανόν να υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις όπου χρησιμοποιείται διαφορετική διεύθυνση από προεπιλογή. Εάν αυτή η διεύθυνση IP δεν λειτουργεί για εσάς, η συγκεκριμένη που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το μοντέλο σας μπορεί να βρεθεί στη σελίδα υποστήριξης της Belkin.

Βουβάλι

Ρυθμιστής δρομολόγησης AC1750 της Buffalo AirStation Extreme. © Buffalo Americas, Inc.

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή Buffalo σας από το μενού Advanced :

  1. Συνδεθείτε στο δρομολογητή Buffalo στο http://192.168.11.1.
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε στην καρτέλα Για προχωρημένους στο πάνω μέρος της σελίδας.
  3. Επιλέξτε WAN Config στην αριστερή πλευρά της σελίδας.
  4. Δίπλα στο πρωτεύον πεδίο στην ενότητα Ρυθμίσεις για προχωρημένους , εισάγετε τον κύριο διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  5. Δίπλα στο δευτερεύον πεδίο, πληκτρολογήστε τον δευτερεύοντα διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  6. Κοντά στο κάτω μέρος της σελίδας, επιλέξτε Εφαρμογή για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Εάν η διεύθυνση IP διαχείρισης δεν λειτουργεί ή τα άλλα βήματα δεν φαίνεται να είναι σωστά για το συγκεκριμένο μοντέλο δρομολογητή Buffalo, μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένες οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης του δρομολογητή που διατίθεται από τη σελίδα υποστήριξης Buffalo.

Google Wifi

Google Wifi. © Google

Αλλάξτε τους διακομιστές DNS στον δρομολογητή σας Google Wifi από το μενού Δικτύωση για προχωρημένους :

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Wifi στην κινητή συσκευή σας.

    Μπορείτε να κάνετε λήψη του Google Wifi από το Google Play Store για Android ή το Apple App Store για συσκευές iOS.
  2. Πατήστε το πάνω μενού στοιχείο μενού για να μπείτε στις ρυθμίσεις.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ρυθμίσεις και επιλέξτε Δίκτυο & Γενικά .
  4. Πατήστε Σύνθετη δικτύωση από την ενότητα Δίκτυο .
  5. Επιλέξτε το στοιχείο DNS .

    Σημείωση: Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτήν την οθόνη, το Google Wifi χρησιμοποιεί διακομιστές DNS της Google από προεπιλογή, αλλά έχετε την επιλογή να αλλάξετε τους διακομιστές ως ISP σας ή ένα προσαρμοσμένο σύνολο.
  6. Πατήστε Προσαρμοσμένο για να βρείτε δύο νέα πλαίσια κειμένου.
  7. Δίπλα στο πεδίο κειμένου πρωτεύοντος διακομιστή , πληκτρολογήστε τον διακομιστή DNS που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το Google Wifi.
  8. Δίπλα στον δευτερεύοντα διακομιστή , εισαγάγετε έναν προαιρετικό δευτερεύοντα διακομιστή DNS.
  9. Πατήστε το κουμπί ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Google Wifi.

Σε αντίθεση με τους δρομολογητές από τους περισσότερους άλλους κατασκευαστές, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Wifi του Google από τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την συνοδευτική εφαρμογή για κινητά που μπορείτε να κατεβάσετε από το Βήμα 1 παραπάνω.

Όλα τα σημεία Wifi mesh του Google που είναι συνδεδεμένα σε ένα δίκτυο χρησιμοποιούν τους ίδιους διακομιστές DNS που επιλέγετε ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα. δεν μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς διακομιστές DNS για κάθε σημείο Wi-Fi.

Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, μπορείτε να συμβουλευτείτε το Κέντρο βοήθειας του Google Wifi για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν είδατε τον δρομολογητή σας;

Από αυτή τη γραφή, έχουμε μόνο τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές router σε αυτήν τη λίστα, αλλά θα προσθέτουμε οδηγίες αλλαγής DNS για τα Amped Wireless, Apple, CradlePoint, Edimax, EnGenius, Foscam, Gl.iNet, HooToo, JCG, Medialink, Peplink , RAVPower, Securifi και δρομολογητές Western Digital σύντομα.