Κάντε Smart playlists στο iTunes που ενημερώνεται αυτόματα

Έχετε κουραστεί να ενημερώσετε χειροκίνητα τις λίστες αναπαραγωγής iTunes;

Είναι οι έξυπνες λίστες αναπαραγωγής πολύ ευφυείς;

Αν ενημερώσετε τη βιβλιοθήκη τραγουδιών του iTunes τακτικά και θέλετε να ενημερώσετε τις λίστες αναπαραγωγής , τότε αξίζει να εξεταστεί η δημιουργία έξυπνων playlist .

Το πρόβλημα με τη δημιουργία κανονικών playlist είναι ότι τα τραγούδια σε αυτά παραμένουν στατικά. Και, ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε το περιεχόμενό τους είναι να τα επεξεργαστείτε με μη αυτόματο τρόπο. Ωστόσο, το iTunes σας δίνει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας έξυπνων playlist που ενημερώνονται αυτόματα. Αυτές είναι ειδικές λίστες αναπαραγωγής που ακολουθούν τα κριτήρια που ορίζετε. Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής που περιέχει έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη ή είδος, για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε κανόνες για να ενημερώσετε αυτές τις προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής.

Οι έξυπνες λίστες αναπαραγωγής είναι επίσης ιδανικές εάν συγχρονίζετε τακτικά το iPod , το iPhone ή το iPad και θέλετε να διατηρείτε τα τραγούδια τους ενημερωμένα. Εξασφαλίζει σίγουρα αρκετό χρόνο να το κάνει αυτό με αυτόν τον τρόπο.

Δυσκολία : Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται : Χρόνος εγκατάστασης 5 λεπτά το μέγιστο ανά Smart Playlist.

Ο, τι χρειάζεσαι:

Δημιουργία της πρώτης σας έξυπνης λίστας αναπαραγωγής

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Αρχείο στην κύρια οθόνη του iTunes και επιλέξτε την επιλογή μενού Νέο έξυπνο playlist .
  2. Στην αναδυόμενη οθόνη θα δείτε μια σειρά από επιλογές διαμόρφωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο η έξυπνη λίστα αναπαραγωγής θα φιλτράρει τα περιεχόμενα της μουσικής σας βιβλιοθήκης. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να δημιουργήσετε ένα Smart Playlist που περιέχει ένα συγκεκριμένο είδος, κάντε κλικ στο πρώτο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Genre από τη λίστα. Στη συνέχεια, αφήστε το ακόλουθο πλαίσιο ως Περιέχει και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το είδος που επιλέξατε στο προβλεπόμενο πλαίσιο κειμένου - για παράδειγμα, η λέξη Pop . Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα πεδία φίλτρων για να τελειοποιήσετε την έξυπνη λίστα αναπαραγωγής σας, κάντε κλικ στο σύμβολο + .
  3. Αν θέλετε να ορίσετε ένα όριο στο μέγεθος της Smart Playlist σας όσον αφορά τις απαιτήσεις αποθήκευσης, τον χρόνο αναπαραγωγής ή τον αριθμό των κομματιών για παράδειγμα, τότε κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Limit to και επιλέξτε ένα κριτήριο χρησιμοποιώντας την επόμενη drop-down box κατά μήκος - δηλαδή - MB αν θέλετε να περιορίσετε το μέγεθος με βάση την χωρητικότητα του iPod / iPhone σας κ.λπ.
  4. Όταν είστε ευχαριστημένοι με την έξυπνη λίστα αναπαραγωγής σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK . Θα δείτε τώρα στην ενότητα Λίστες αναπαραγωγής στο αριστερό παράθυρο του iTunes ότι έχει δημιουργηθεί τώρα η νέα σας λίστα αναπαραγωγής. προαιρετικά μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα όνομα για αυτό ή απλώς να κρατήσετε με το προεπιλεγμένο όνομα.
  1. Τέλος, για να ελέγξετε ότι η νέα σας λίστα αναπαραγωγής έχει συμπληρωθεί με τη μουσική που περιμένετε, κάντε κλικ σε αυτήν και ανατρέξτε στη λίστα των κομματιών. Αν χρειάζεται να επεξεργαστείτε τη λίστα αναπαραγωγής σας, κάντε δεξί κλικ στη λίστα αναπαραγωγής και επιλέξτε Επεξεργασία έξυπνου playlist από το μενού περιβάλλοντος.