Το σύμπαν των πηγών ήχου αυτοκινήτου

Εξερεύνηση αυτοκινήτου πέρα ​​από το ραδιόφωνο αυτοκινήτου

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ιστορίας του ήχου αυτοκινήτου , υπήρχαν μόνο λίγοι τρόποι να ακούσετε μουσική -ή οποιοδήποτε άλλο ακουστικό περιεχόμενο- στο δρόμο. Στην πραγματικότητα, το ραδιόφωνο AM ήταν η μόνη πηγή ήχου αυτοκινήτου καθόλου εδώ και δεκαετίες μετά την κυκλοφορία των πρώτων μονάδων δευτερογενούς αγοράς στη δεκαετία του 1930.

Η τρέχουσα έκρηξη δυνητικών πηγών ήχου αυτοκινήτου άρχισε να τρέχει για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1950, όταν η Chrysler πειραματίστηκε με φορητούς παίκτες ρεκόρ και εμφανίστηκαν τα πρώτα ραδιόφωνα αυτοκινήτων FM, αν και ήταν πιο αργό σε αυτό το σημείο από την έκρηξη που βλέπουμε σήμερα.

Οκτώ κομμάτια ήρθαν γύρω στη δεκαετία του 1960, ακολουθούμενη από κασέτες στη δεκαετία του '70, και στη συνέχεια CDs στη δεκαετία του '80. Οι τελευταίοι δύο κοινόχρηστοι χώροι σε πίνακες ελέγχου για σχεδόν δύο δεκαετίες, μαζί με το ραδιόφωνο AM / FM, και για λίγο, αυτό ήταν το μόνο που πραγματικά έπρεπε να ανησυχείτε όσον αφορά τις πηγές ήχου αυτοκινήτου.

Αυτές οι μέρες πέρασαν.

Διακοπή πηγών ήχου αυτοκινήτου

Σήμερα, το θέμα των πηγών ήχου αυτοκινήτου είναι πολύ πιο περίπλοκο από ποτέ. Όλες οι παλιές επιλογές, μέχρι και οκτώ κομμάτια, αν μπορείτε να το πιστέψετε, εξακολουθούν να είναι βιώσιμες, αν είστε αρκετά επίμονοι και διατεθειμένοι να περάσετε από κάποια στεφάνια. Ταυτόχρονα, εισάγονται συνεχώς νέες ψηφιακές μέθοδοι ακρόασης μουσικής και άλλου περιεχομένου.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε με ασφάλεια να αγνοήσετε τις περισσότερες από τις διάφορες πηγές ήχου αυτοκινήτου εκεί έξω χωρίς να χάσετε σε μια ολόκληρη παρτίδα, και μπορείτε ακόμη και να πάτε γεμάτο Luddite εάν θέλετε και να προσκολληθείτε στις παλιές σας ταινίες , αν και μπορεί να εκπλαγείτε μερικές από τις επιλογές που είναι τώρα διαθέσιμες σε εσάς.

Προς το συμφέρον της συσσώρευσης των διαφορετικών πηγών ήχου αυτοκινήτου εκεί έξω, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ μιας πηγής ήχου ως συσκευής ή τύπου μέσων και της μεθόδου που χρησιμοποιείται για τη σύνδεσή της με μια κύρια μονάδα.

Για παράδειγμα, οι σύγχρονες κεφαλές έχουν συνήθως πολλές ενσωματωμένες πηγές ήχου, όπως ένα ραδιόφωνο AM / FM και ένα CD player, και περιλαμβάνουν επίσης διάφορες μεθόδους σύνδεσης εξωτερικών πηγών ήχου, όπως Bluetooth, και βοηθητικών εισόδων RCA ή TRRS.

Οι εσωτερικές και εξωτερικές πηγές ήχου και τα σχετικά μέσα τους είναι αυτό που μας απασχολεί πρωτίστως, παρόλο που θα αγγίξουμε επίσης σύντομα τον τρόπο σύνδεσης των εξωτερικών πηγών.

Παλαιότερες πηγές ήχου αυτοκινήτου

Υπάρχουν δύο κύριες πηγές ήχου αυτοκινήτου παλαιού τύπου που δεν είναι πλέον διαθέσιμες ευρέως και μία που βρίσκεται ακριβώς στην άκρη. Οκτώ κομμάτια, φυσικά, έχασαν τη μάχη για το ταμπλό ακίνητης περιουσίας σε κασέτες πριν από πολύ καιρό, και οι κασέτες τελικά ξεκίνησαν την ίδια μακρά νύχτα, αν και κρεμόταν για πολύ περισσότερο. Έπειτα, έχετε CD, τα οποία ορισμένοι ΚΑΕ άρχισαν να καταργούν σταδιακά υπέρ των κεφαλών χωρίς mechless.

Τύπος πολυμέσων

Διαθεσιμότητα OEM

Διαθεσιμότητα μετά τη διάθεση στην αγορά

Εξωτερική συσκευή

Οκτώ διαδρομές

Οχι

Οχι

Ναί

Κασέτα

Οχι

Ναί

Ναί

Συμπαγείς δίσκοι

Ναί

Ναί

Ναί

Πηγές ήχου εκπομπής

Ο ήχος αυτοκινήτου ξεκίνησε με το ραδιόφωνο AM ως τη μόνη διαθέσιμη πηγή ήχου και εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο σήμερα και από τους OEM και από την αγορά ανταλλακτικών, όπως το ραδιόφωνο FM, το δορυφορικό ραδιόφωνο και το ραδιόφωνο HD. Κάθε μία από αυτές τις πηγές ήχου εκπομπής μπορεί επίσης να προστεθεί σε μια μονάδα κεφαλής μέσω ενός εξωτερικού δέκτη και κάποιου τύπου βοηθητικής σύνδεσης, με τον ίδιο τρόπο που θα συνδέσετε μια συσκευή αναπαραγωγής MP3 ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή ήχου με μια κεντρική μονάδα. Φυσικά, το ραδιόφωνο AM και FM εξακολουθούν να περιλαμβάνονται σχεδόν καθολικά ως ενσωματωμένες πηγές ήχου.

Πηγή ήχου

Διαθεσιμότητα OEM

Διαθεσιμότητα μετά τη διάθεση στην αγορά

Εξωτερική συσκευή

AM Radio

Ναί

Ναί

Ναί

Ραδιόφωνο FM

Ναί

Ναί

Ναί

Satellite Radio

Ναί

Ναί

Ναί

Ραδιόφωνο HD

Ναί

Ναί

Ναί

Ψηφιακές πηγές ήχου

Αυτή είναι μια ευρεία κατηγορία που έχει στην πραγματικότητα κάποια επικάλυψη με τις πηγές εκπομπής, δεδομένου ότι ο δορυφόρος και το ραδιόφωνο HD χρησιμοποιούν πραγματικά ψηφιακά σήματα. Ορισμένες από αυτές τις πηγές χρησιμοποιούν φυσικά μέσα, όπως CD, USB sticks και κάρτες SD, τα οποία παρέχουν όλα τα μέσα για να μεταφέρετε τη μουσική συλλογή σας στο δρόμο. Οι μονάδες κεφαλής που μπορούν να αναπαράγουν ψηφιακές μορφές όπως MP3 και WMA μέσω CD-R / RW σας επιτρέπουν να εγγράψετε την ψηφιακή σας μουσική συλλογή σε δίσκους, ενώ μονάδες κεφαλής που έχουν συνδέσεις USB ή υποδοχές κάρτας SD κάνουν τις διαδικασίες πολύ ευκολότερες.

Άλλες πηγές ψηφιακού ήχου, όπως το ραδιόφωνο Διαδικτύου και η αποθήκευση cloud, απαιτούν κάποιο τύπο σύνδεσης στο Internet. Είτε χρησιμοποιείτε κινητό hotspot, είτε το τηλέφωνό σας είτε το αυτοκίνητό σας έχει ενσωματωμένη σύνδεση στο Internet και δίκτυο Wi-Fi, αυτές οι πηγές παρέχουν τη μεγαλύτερη ευελιξία και είναι οι πιο εύχρηστες, καθώς παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο προσωπική μουσική συλλογή μέσω του cloud ή πρόσβαση σε μια ποικιλία εξατομικευμένων "ραδιοφωνικών σταθμών" ή λιστών αναπαραγωγής.

Τύπος πολυμέσων

Διαθεσιμότητα OEM

Διαθεσιμότητα μετά τη διάθεση στην αγορά

Εξωτερική συσκευή

CD-R / RW

Ναί

Ναί

Ναί

USB / SD

Ναί

Ναί

Ναί

Τηλέφωνο / συσκευή αναπαραγωγής MP3

Ενσωμάτωση διαθέσιμη

Ενσωμάτωση διαθέσιμη

Ναί

Internet Radio

Ναί

Ναί

Ναί

Cloud Storage

Ναί

Ναί

Ναί