Γιατί τα καμένα CD σας δεν λειτουργούν στο αυτοκίνητό σας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα CD που έχει καεί δεν λειτουργεί στη συσκευή αναπαραγωγής CD του αυτοκινήτου σας και όλοι σχετίζονται με τον τύπο μέσων (π.χ. CD-R, CD-RW, DVD-R) που χρησιμοποιείτε, τη μορφή τη μουσική, τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε για την εγγραφή του CD και τις δυνατότητες της κύριας μονάδας . Ορισμένες μονάδες κεφαλής είναι απλά πιο αθόρυβες από άλλες και ορισμένες μονάδες κεφαλίδας αναγνωρίζουν μόνο ένα περιορισμένο σύνολο τύπων αρχείων. Ανάλογα με τη μονάδα κεφαλής, ίσως μπορέσετε να εγγράψετε CD που πραγματικά παίζουν στο αυτοκίνητό σας αλλάζοντας τον τύπο του μέσου που χρησιμοποιείτε, το εμπορικό σήμα των CD ή τον τύπο αρχείου.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα μέσα που μπορούν να καμφθούν

Ο πρώτος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει εάν τα καυτά CD σας λειτουργούν στο αυτοκίνητό σας είναι ο τύπος των καυσαερίων μέσων που χρησιμοποιείτε. Οι δύο κύριοι τύποι εγγράψιμων CD είναι τα CD-R, τα οποία μπορούν να γραφτούν ταυτόχρονα, και τα CD-RW, τα οποία μπορούν να γραφτούν πολλές φορές. Εάν η μονάδα κεφαλής είναι ευαίσθητη, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε CD-R. Αυτό ήταν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα στο παρελθόν από ό, τι είναι σήμερα, και είναι πιο πιθανό να είναι η κύρια αιτία του προβλήματός σας εάν η κύρια μονάδα σας είναι παλαιότερη.

Εκτός από τους βασικούς δίσκους CD-R και CD-RW, μπορείτε επίσης να βρείτε ειδικούς δίσκους μουσικής CD-R. Αυτοί οι δίσκοι περιλαμβάνουν μια ειδική "ετικέτα εφαρμογής δίσκου" που σας επιτρέπει να τα χρησιμοποιείτε σε αυτόνομες συσκευές εγγραφής CD. Δεν είναι απαραίτητα αν καίτε μουσική με έναν υπολογιστή και σε μερικές περιπτώσεις οι κατασκευαστές έβαλαν πράγματι μια ετικέτα "για μουσική" σε δίσκους χαμηλότερης ποιότητας, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον προβλήματα.

Επιλέγοντας τη σωστή μέθοδο καύσης

Υπάρχουν δύο τρόποι να εγγράψετε τα αρχεία μουσικής στον υπολογιστή σας σε ένα CD: ως CD ήχου ή ως CD δεδομένων. Η πρώτη μέθοδος περιλαμβάνει τη μετατροπή των αρχείων ήχου στην εγγενή μορφή CDA. Αν επιλέξετε αυτήν τη μέθοδο, το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με ένα CD ήχου που μπορείτε να αγοράσετε από ένα κατάστημα και περιορίζεστε στον περίπου τον ίδιο χρόνο αναπαραγωγής.

Η άλλη μέθοδος περιλαμβάνει τη μεταφορά των αρχείων στο CD ανέγγιχτο. Αυτό συνήθως αναφέρεται ως κάψιμο ενός CD δεδομένων και το αποτέλεσμα θα είναι ένα CD που περιέχει MP3s, WMA, AAC ή οποιαδήποτε άλλη μορφή των τραγουδιών σας ήταν για να ξεκινήσετε. Δεδομένου ότι τα αρχεία παραμένουν αμετάβλητα, μπορείτε να χωρέσετε πολλά περισσότερα τραγούδια σε ένα CD δεδομένων από ένα CD ήχου.

Βασικοί περιορισμοί μονάδας

Σήμερα, οι περισσότερες μονάδες επικεφαλής μπορούν να παίξουν μια ποικιλία μορφών ψηφιακής μουσικής , αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε. Εάν έχετε παλαιότερη συσκευή αναπαραγωγής CD, μπορεί να είναι δυνατή η αναπαραγωγή CD ήχου και ακόμα και αν μπορεί να αναπαράγει αρχεία ψηφιακής μουσικής, μπορεί να περιορίζεται σε MP3. Το ζήτημα είναι ότι για να αναπαραγάγετε μουσική από ένα CD δεδομένων που περιέχει αρχεία ψηφιακής μουσικής, η μονάδα κεφαλίδας πρέπει να περιλαμβάνει ένα κατάλληλο DAC και οι DAC αυτοκινήτων αυτοκινήτου δεν είναι καθολικές.

Ενώ πολλά στερεοφωνικά CD αυτοκινήτων όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμπεριλάβει τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης και αναπαραγωγής ψηφιακής μουσικής, ακόμη και οι τελευταίες μονάδες CD head έχουν συχνά όρια, γι 'αυτό είναι σημαντικό να ελέγξετε τη βιβλιογραφία που συνοδεύει το στερεοφωνικό σας προτού καίσετε CDs δεδομένων για να παίξετε σε αυτό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αρχεία που υποστηρίζει μια μονάδα κεφαλής θα εμφανίζονται στο κουτί και μερικές φορές εκτυπώνονται και στην ίδια τη μονάδα κεφαλής.

Αν η κύρια μονάδα σας λέει ότι μπορεί να αναπαράγει MP3 και WMA, για παράδειγμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα τραγούδια που εγγράφετε στο CD είναι ένα από αυτά τα φορμά.

Κάτω και ελαττωματικά μέσα CD-R

Εάν όλα τα άλλα ελέγχουν έξω (δηλαδή έχετε χρησιμοποιήσει τη σωστή μέθοδο καύσης για την κύρια μονάδα σας), τότε ίσως έχετε πάρει ahold μια κακή παρτίδα CD-Rs. Αυτό μπορεί να συμβεί από καιρό σε καιρό, οπότε ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τα CD που κάνατε σε ένα ζευγάρι διαφορετικών μονάδων κεφαλής. Τα μέσα είναι μάλλον ωραία αν λειτουργεί στον υπολογιστή σας, αλλά αν δεν λειτουργεί σε πολλές μονάδες κεφαλής που έχουν όλες τις σωστές προδιαγραφές, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα.