Αντιγραφή και καύση CD στο iTunes Επεξήγηση

Όχι τόσο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα CD αυτές τις μέρες όπως και όταν το iTunes εισήχθη για πρώτη φορά, αλλά από την αρχή της, δύο CD-σχετικές λειτουργίες ήταν στον πυρήνα του τι μπορεί να κάνει το iTunes: αντιγραφή και καύση. Αυτοί οι όροι σχετίζονται μεταξύ τους, ένας για την απόκτηση μουσικής στο iTunes, ο άλλος για να το βγάλει έξω. Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε λεπτομερώς ποια είναι αυτά τα πράγματα.

Εξαίρετος

Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διαδικασία εισαγωγής τραγουδιών από CD σε υπολογιστή, σε αυτή την περίπτωση, συγκεκριμένα στο iTunes.

Τα τραγούδια αποθηκεύονται σε CD ως υψηλής ποιότητας, μη συμπιεσμένα αρχεία για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου (τουλάχιστον ψηφιακά, οι ομιλητές υποστηρίζουν ότι η μουσική στο CD δεν ακούγεται ποτέ τόσο καλή όσο ηχογραφεί). Τα τραγούδια σε αυτή τη μορφή έχουν πολύ χώρο αποθήκευσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα περισσότερα CD έχουν μόνο 70-80 λεπτά μουσικής / 600-700 MB δεδομένων σχετικά με αυτά. Ωστόσο, η αποθήκευση αρχείων μουσικής μεγάλου μεγέθους σε έναν υπολογιστή ή σε ένα iPod ή iPhone δεν θα ήταν πρακτική. Ως αποτέλεσμα, όταν οι χρήστες αντιγράφουν τα CD, μετατρέπουν τα αρχεία σε εκδόσεις χαμηλότερης ποιότητας.

Τα τραγούδια σε CD γενικά μετατρέπονται σε μορφές ήχου MP3 ή AAC κατά την αντιγραφή τους. Αυτές οι μορφές δημιουργούν μικρότερα αρχεία που έχουν ήχο ελαφρώς χαμηλότερης ποιότητας, αλλά που καταλαμβάνουν μόνο περίπου το 10% του μεγέθους ενός αρχείου ποιότητας CD. Δηλαδή, ένα τραγούδι σε ένα CD που καταλαμβάνει 100MB θα οδηγήσει σε περίπου 10MB MP3 ή AAC. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εύκολο να αποθηκεύσετε εύκολα δεκάδες ή εκατοντάδες CD σε iPhone ή iPod.

Ορισμένα CD χρησιμοποιούν διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων ή DRM, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν την εξαφάνιση τους. Αυτό έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την πειρατεία ή την κοινή χρήση των περιεχομένων του CD. Αυτή η πρακτική είναι λιγότερο κοινή σήμερα από ό, τι ήταν στις πρώτες μέρες των MP3s και MP3 players.

Παράδειγμα:
Εάν μεταφέρατε ένα CD στη βιβλιοθήκη του iTunes, θα λέγατε ότι έχετε αντιγράψει αυτό το CD.

Σχετικά Άρθρα

Καύση

Η κάψιμο είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη δημιουργία του δικού σας CD ή DVD χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας, στην περίπτωση αυτή το iTunes.

Η εγγραφή σάς επιτρέπει να δημιουργείτε από τον υπολογιστή σας δικά σας μουσικά, δεδομένα, φωτογραφίες ή βίντεο CD ή DVD. Ενώ υπάρχουν πολλά προγράμματα που χρησιμοποιούνται για την εγγραφή δίσκων, το iTunes και το πρόγραμμα Finder του Mac OS X έχουν και ενσωματωμένα χαρακτηριστικά καύσης. Στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes ή οποιοδήποτε αριθμό προγραμμάτων τρίτων για να εγγράψετε CD ή DVD.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα CD mix που περιέχει τραγούδια από διάφορα διαφορετικά CD, θα συνθέσατε τη λίστα αναπαραγωγής αυτού του CD στο iTunes ή σε παρόμοιο πρόγραμμα και, στη συνέχεια, εισάγετε ένα κενό CD ή DVD και καταγράψτε τα τραγούδια επάνω του δίσκου. Η διαδικασία εγγραφής αυτών των τραγουδιών στο CD ονομάζεται καύση.

Παράδειγμα:
Αν καταγράψατε το δικό σας CD με τον υπολογιστή σας, θα λέγατε ότι κάνατε αυτό το CD (αν και ο όρος ισχύει για όλα τα είδη CD ή DVD που κάνετε, όχι μόνο για μουσική).

Σχετικά Άρθρα