Τι είναι ένα αρχείο HFS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία HFS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου HFS είναι ένα αρχείο εικόνας δίσκου HFS. Το HFS σημαίνει ιεραρχικό σύστημα αρχείων και είναι το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται σε υπολογιστή Mac για να περιγράψει τον τρόπο δομής των αρχείων και των φακέλων.

Ένα αρχείο HFS, επομένως, οργανώνει τα δεδομένα με τον ίδιο τρόπο, εκτός από το ότι όλα τα αρχεία περιέχονται σε ένα μόνο αρχείο με την επέκταση αρχείου .HFS. Είναι μερικές φορές δει αποθηκευμένα μέσα σε αρχεία DMG .

Τα αρχεία HFS είναι παρόμοια με άλλα αρχεία εικόνας δίσκου, επειδή χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και την οργάνωση πολλών δεδομένων σε ένα διαχειρίσιμο αρχείο το οποίο μπορεί εύκολα να μεταφερθεί και να ανοιχτεί κατά βούληση.

Σημείωση: Το HFS είναι επίσης η συντομογραφία για έναν δωρεάν διακομιστή ιστού ο οποίος ονομάζεται Διακομιστής αρχείων HTTP, αλλά τα αρχεία HFS δεν έχουν απαραιτήτως οτιδήποτε σχετίζονται με αυτό το λογισμικό διακομιστή.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο HFS

Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία HFS σε έναν υπολογιστή με Windows με οποιοδήποτε δημοφιλές πρόγραμμα συμπίεσης / αποσυμπίεσης. Δύο από τα αγαπημένα μου είναι τα 7-Zip και PeaZip, τα οποία είναι σε θέση να αποσυμπιέζουν (εξαγάγουν) τα περιεχόμενα ενός αρχείου HFS.

Το HFSExplorer είναι ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε ένα αρχείο HFS στα Windows. Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει στους χρήστες των Windows να διαβάζουν σκληρούς δίσκους Mac που έχουν τη μορφή του συστήματος αρχείων HFS.

Το Mac OS X 10.6.0 και το νεότερο μπορούν να διαβάσουν εγγενώς αρχεία HFS, αλλά δεν μπορούν να γράψουν σε αυτά. Ένας τρόπος γύρω από αυτόν τον περιορισμό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα όπως το FuseHFS. Εάν μετονομάσετε το αρχείο .HFS σε Mac στο .DMG, το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να το τοποθετήσει αμέσως ως εικονικό δίσκο όταν το ανοίξετε.

Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος, οι χρήστες του Linux θα πρέπει να μπορούν να μετονομάσουν το αρχείο .HFS έτσι ώστε να έχουν την επέκταση αρχείου .DMG και στη συνέχεια να το προσαρτήσουν με αυτές τις εντολές (αντικαθιστώντας τα έντονα γράμματα με τις δικές σας πληροφορίες):

mkdir / mnt / img_name αρχείο mount / path_to_image / img_name .dsk / mnt / img_name -t hfs -o loop

Παρόλο που αμφιβάλλω ότι αυτό είναι πιθανό με τα αρχεία HFS στον υπολογιστή σας, είναι πιθανό ότι περισσότερα από ένα προγράμματα που έχετε εγκαταστήσει υποστηρίζουν τη μορφή, αλλά αυτή που έχει οριστεί ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα δεν είναι αυτή που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε. Εάν ναι, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για οδηγίες σχετικά με την αλλαγή του προγράμματος.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο HFS

Πολλές μορφές αρχείων μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά δεν γνωρίζω κανένα που να μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο εικόνας HFS Disk Image σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε, ωστόσο, είναι να "μετατρέψετε" τα αρχεία με μη αυτόματο τρόπο. Με αυτό, εννοώ ότι μπορείτε να εξαγάγετε τα περιεχόμενα του αρχείου HFS χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων που αναφέρεται παραπάνω. Αφού όλα τα αρχεία αποθηκευτούν σε ένα φάκελο, μπορείτε να τα επανασυσκευάσετε σε άλλη μορφή αρχείου, όπως ISO , ZIP ή 7Z, χρησιμοποιώντας ένα από τα παραπάνω προγράμματα συμπίεσης.

Σημείωση: Εάν δεν προσπαθείτε να μετατρέψετε το αρχείο HFS αλλά το σύστημα αρχείων HFS σε άλλο σύστημα αρχείων , όπως το NTFS , ίσως έχετε τύχη με ένα πρόγραμμα όπως το Paragon NTFS-HFS Converter.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία HFS

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου HFS και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.