Τι είναι ένα αρχείο MNY;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MNY

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MNY είναι ένα αρχείο Microsoft Money που χρησιμοποιείται με το λογισμικό Microsoft Money που έχει διακοπεί πλέον.

Το Microsoft Money μπορεί να αποθηκεύσει οικονομικούς λογαριασμούς για λογαριασμούς ελέγχου, αποταμίευσης και επενδύσεων, ώστε να υπάρχουν πολλά δεδομένα λογαριασμού σε ένα μόνο αρχείο MNY.

Το Microsoft Money χρησιμοποιεί επίσης την επέκταση αρχείου .MBF (My Money Backup), αλλά χρησιμοποιείται για να υποδείξει ένα αρχείο MNY που έχει δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας για αρχειακούς σκοπούς.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MNY

Το Microsoft Money σταμάτησε το 2009, αλλά μπορείτε ακόμα να ανοίξετε τα αρχεία MNY με το Money Plus Sunset, το Microsoft Money αντικατάστασης για το λογισμικό Microsoft Money που μπορεί να ανοίξει όχι μόνο αρχεία MNY αλλά και άλλους τύπους αρχείων Microsoft Money, όπως MNE, BAK , M1, Αρχεία MN, MBF και CEK.

Σημείωση: Το Money Plus Sunset περιορίζεται στο άνοιγμα των αρχείων Microsoft Money που προέρχονται από τις αμερικανικές εκδόσεις του λογισμικού.

Σημαντικό: Τα αρχεία MNY μπορούν να προστατευθούν πίσω από έναν κωδικό πρόσβασης. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο MNY επειδή έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το εργαλείο αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης για τον Κωδικό Χρήστη. Δεν είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει ένα demo που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο. Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος.

Ορισμένα άλλα χρηματοοικονομικά προγράμματα, όπως το Quicken, θα ανοίξουν επίσης αρχεία MNY, αλλά μόνο για τη μετατροπή στη μητρική μορφή αυτού του προγράμματος. Τα βήματα για να γίνει αυτό είναι αρκετά απλά και εξηγούνται παρακάτω.

Συμβουλή: Εάν το Microsoft Money ή το Money Plus Sunset δεν ανοίγουν το αρχείο MNY, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου. Ορισμένα αρχεία έχουν πολύ παρόμοια επέκταση αρχείου, αλλά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, όπως η επέκταση αρχείου MNB.

Εάν διαπιστώσετε ότι ένα πρόγραμμα που έχετε εγκαταστήσει ήδη προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MNY αλλά είναι λάθος πρόγραμμα ή αν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία MNY, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για κάνοντας αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MNY

Οι περισσότεροι τύποι αρχείων μπορούν να μετατραπούν χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων, αλλά η μορφή MNY δεν είναι μία από αυτές. Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο MNY είναι μια εφαρμογή χρηματοδότησης / χρήματος που αναγνωρίζει τη μορφή.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή το Money Plus Sunset αλλά είστε στη διαδικασία μεταφοράς των δεδομένων σας στο Quicken, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού Αρχείο> Εξαγωγή ... του Money Plus Sunset για να αποθηκεύσετε τις οικονομικές σας πληροφορίες σε ένα αρχείο Quicken Interchange Format (.QIF) , το οποίο στη συνέχεια μπορεί να εισαχθεί στο λογισμικό Quicken.

Αν δεν θέλετε το αρχείο MNY να παραμείνει στη μορφή QIF, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο QIF με QIF2CSV για να μετατρέψετε τα δεδομένα στη μορφή CSV , τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε στο Microsoft Excel ή σε άλλο πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων. Αυτό το εργαλείο μπορεί επίσης να αποθηκεύσει το αρχείο QIF σε μορφές XLSX και XLS του PDF και του Excel.

Το Quicken μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο MNY σε αρχείο που λειτουργεί με το λογισμικό του μέσω της επιλογής Αρχείο> Εισαγωγή αρχείων> Αρχείο Microsoft Money ... του Quicken. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα νέο αρχείο Quicken με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο αρχείο MNY.

Περισσότερες Βοήθεια αρχείου MNY

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Παρακαλώ ενημερώστε με τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MNY, τι έχετε ήδη δοκιμάσει και ποιος είναι ο στόχος σας με τα δεδομένα του αρχείου και τότε θα δω τι μπορώ να κάνω βοήθεια.