Τι είναι ένα αρχείο CSV;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CSV

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CSV είναι ένα αρχείο τιμών διαχωρισμένων με κόμβο. Όλα τα αρχεία CSV είναι αρχεία απλού κειμένου , μπορούν να περιέχουν μόνο αριθμούς και γράμματα και να δομήσουν τα δεδομένα που περιέχονται σε αυτά σε μορφή πίνακα ή πίνακα.

Τα αρχεία αυτής της μορφής χρησιμοποιούνται γενικά για την ανταλλαγή δεδομένων, συνήθως όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα, μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών. Τα προγράμματα βάσης δεδομένων, το αναλυτικό λογισμικό και άλλες εφαρμογές που αποθηκεύουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών (όπως επαφές και δεδομένα πελατών) συνήθως υποστηρίζουν τη μορφή CSV.

Ένα αρχείο τιμών διαχωρισμένων με κέλυφος μπορεί μερικές φορές να αναφέρεται ως χωρισμένες ως προς χαρακτήρες τιμές ή ως αρχείο με κόμματα , αλλά ανεξάρτητα από το πώς κάποιος το λέει, μιλούν για την ίδια μορφή CSV.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CSV

Το λογισμικό υπολογιστικών φύλλων χρησιμοποιείται γενικά για το άνοιγμα και την επεξεργασία αρχείων CSV, όπως τα δωρεάν υπολογιστικά φύλλα του OpenOffice Calc ή Kingsoft. Τα εργαλεία των υπολογιστικών φύλλων είναι ιδανικά για αρχεία CSV επειδή τα δεδομένα που περιέχονται συνήθως πρόκειται να φιλτραριστούν ή να υποστούν επεξεργασία με κάποιο τρόπο μετά το άνοιγμα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή κειμένου για να ανοίξετε αρχεία CSV, αλλά μεγάλα θα είναι πολύ δύσκολο να εργαστείτε σε αυτούς τους τύπους προγραμμάτων. Αν θέλετε να το κάνετε αυτό, δείτε τα αγαπημένα μας στη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου .

Το Microsoft Excel υποστηρίζει επίσης αρχεία CSV, αλλά το πρόγραμμα δεν είναι ελεύθερο για χρήση. Ωστόσο, είναι πιθανώς το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα για αρχεία CSV.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των προγραμμάτων εκεί έξω που υποστηρίζουν δομημένα δεδομένα βασισμένα σε κείμενο όπως το CSV, ενδέχεται να έχετε εγκαταστήσει περισσότερα από ένα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν αυτούς τους τύπους αρχείων. Αν ναι, και αυτό που ανοίγει από προεπιλογή όταν κάνετε διπλό κλικ ή κάντε διπλό κλικ στα αρχεία CSV στα Windows δεν είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαζί τους, παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι η αλλαγή αυτού του προγράμματος είναι πολύ εύκολη.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής συσχετίσεων αρχείων στα Windows για εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οποιοδήποτε πρόγραμμα που υποστηρίζει αρχεία CSV είναι δίκαιο παιχνίδι για αυτήν την επιλογή "προεπιλεγμένου" προγράμματος.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CSV

Δεδομένου ότι τα αρχεία CSV αποθηκεύουν πληροφορίες σε μορφή μόνο για κείμενο, η υποστήριξη για την αποθήκευση του αρχείου σε άλλη μορφή περιλαμβάνεται σε πολλές διαφορετικές υπηρεσίες online και σε προγράμματα που μπορούν να ληφθούν.

Ξέρω με βεβαιότητα ότι όλα τα παραπάνω προγράμματα μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο CSV σε μορφές του Microsoft Excel όπως XLSX και XLS , καθώς και σε TXT, XML , SQL, HTML , ODS και άλλες μορφές. Αυτή η διαδικασία μετατροπής γίνεται συνήθως μέσω του αρχείου Αρχείο> Αποθήκευση ως .

Υπάρχουν επίσης ορισμένοι δωρεάν μετατροπείς αρχείων που εκτελούνται στον περιηγητή ιστού σας, όπως για παράδειγμα ο Zamzar , ο οποίος μπορεί να μετατρέψει αρχεία CSV σε ορισμένες από τις μορφές που αναφέρονται παραπάνω, αλλά και σε PDF και RTF .

Το εργαλείο CSVJSON (εικασία ...) μετατρέπει δεδομένα CSV σε JSON, είναι πολύ χρήσιμο εάν εισάγετε τεράστιες ποσότητες πληροφοριών από μια παραδοσιακή εφαρμογή σε ένα web-based project.

Σημαντικό: Συνήθως, δεν μπορείτε να αλλάξετε μια επέκταση αρχείου (όπως την επέκταση αρχείου CSV) σε μια που αναγνωρίζει ο υπολογιστής σας και να περιμένετε να χρησιμοποιηθεί το νέο μετονομαζόμενο αρχείο. Μια πραγματική μετατροπή μορφής αρχείου χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που περιγράφονται παραπάνω πρέπει να πραγματοποιηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, επειδή τα αρχεία CSV μπορούν να περιέχουν μόνο κείμενο, μπορείτε να μετονομάσετε οποιοδήποτε αρχείο CSV σε οποιαδήποτε άλλη μορφή κειμένου και θα πρέπει να ανοίξει, αν και με λιγότερο χρήσιμο τρόπο από ό, τι αν το έχετε αφήσει στο CSV.

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία αρχείων CSV

Κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσετε μόνο ένα αρχείο CSV κατά την εξαγωγή πληροφοριών από ένα πρόγραμμα σε ένα αρχείο και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε το ίδιο αρχείο για να εισάγετε τα δεδομένα σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα, ειδικά όταν πρόκειται για εφαρμογές προσανατολισμένες στον πίνακα.

Εντούτοις, μπορείτε μερικές φορές να βρείτε τον εαυτό σας να επεξεργαστείτε ένα αρχείο CSV ή να κάνετε ένα από το μηδέν, οπότε πρέπει να έχετε υπόψη σας τα εξής:

Ένα κοινό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα και την επεξεργασία αρχείων CSV είναι το Microsoft Excel. Κάτι που είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό σχετικά με τη χρήση του Excel ή άλλου παρόμοιου λογισμικού υπολογιστικού φύλλου είναι ότι παρόλο που τα προγράμματα αυτά φαίνεται να παρέχουν υποστήριξη για πολλά φύλλα όταν επεξεργάζεστε ένα αρχείο CSV, η μορφή CSV δεν υποστηρίζει "φύλλα" ή "καρτέλες" και έτσι τα δεδομένα που δημιουργείτε σε αυτούς τους επιπρόσθετους τομείς δεν θα εγγραφούν ξανά στο CSV όταν αποθηκεύσετε.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι τροποποιείτε τα δεδομένα στο πρώτο φύλλο ενός εγγράφου και στη συνέχεια αποθηκεύετε το αρχείο σε CSV - ότι τα δεδομένα στο πρώτο φύλλο είναι αυτά που θα αποθηκευτούν. Ωστόσο, εάν μεταβείτε σε ένα διαφορετικό φύλλο και προσθέσετε δεδομένα εκεί και στη συνέχεια αποθηκεύσετε ξανά το αρχείο, είναι οι πληροφορίες που θα αποθηκευτούν στο πρόσφατα επεξεργασμένο φύλλο - τα δεδομένα στο πρώτο φύλλο δεν θα είναι πλέον προσβάσιμα μετά από " έκλειψη του προγράμματος υπολογιστικών φύλλων.

Είναι πραγματικά η φύση του λογισμικού υπολογιστικού φύλλου που κάνει αυτό το ατύχημα σύγχυση. Τα περισσότερα εργαλεία υπολογιστικού φύλλου υποστηρίζουν πράγματα όπως γραφήματα, φόρμουλες, στυλ γραμμών, εικόνες και άλλα πράγματα που απλά δεν μπορούν να αποθηκευτούν στη μορφή CSV.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί κατανοείτε αυτόν τον περιορισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν άλλες, πιο προηγμένες μορφές πίνακα, όπως το XLSX. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε εργασία πέρα ​​από τις πολύ βασικές αλλαγές δεδομένων σε CSV, μην χρησιμοποιήσετε το CSV πια - αποθηκεύστε ή εξάγετε σε πιο προηγμένη μορφή.

Πώς είναι δομημένα τα αρχεία CSV

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο CSV. Απλά καταγράψτε τα δεδομένα σας με τον τρόπο που θέλετε σε ένα από τα ήδη αναφερθέντα εργαλεία και έπειτα αποθηκεύστε όσα έχετε στη μορφή CSV.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα χειροκίνητα, ναι - από το μηδέν, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα:

Όνομα, διεύθυνση, αριθμός John Doe, 10η οδός, 555

Σημείωση: Όλα τα αρχεία CSV ακολουθούν την ίδια συνολική μορφή: κάθε στήλη χωρίζεται από έναν απομεμακρυστή (όπως ένα κόμμα) και κάθε νέα γραμμή υποδεικνύει μια νέα σειρά. Ορισμένα προγράμματα που εξάγουν δεδομένα σε ένα αρχείο CSV ενδέχεται να χρησιμοποιούν διαφορετικό χαρακτήρα για να διαχωρίσουν τις τιμές, όπως μια καρτέλα, ένα ερωτηματικό ή ένα κενό διάστημα.

Αυτό που βλέπετε στο παραπάνω παράδειγμα είναι πώς θα εμφανιστούν τα δεδομένα αν το αρχείο CSV ανοίξει σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα προγράμματα λογισμικού υπολογιστικών φύλλων όπως το Excel και το OpenOffice Calc μπορούν να ανοίξουν αρχεία CSV και τα προγράμματα αυτά περιέχουν κελιά για την εμφάνιση πληροφοριών, η τιμή του ονόματος θα τοποθετηθεί στο πρώτο κελί με τον John Doe σε μια νέα σειρά ακριβώς κάτω από αυτό, ακολουθώντας το ίδιο σχέδιο.

Εάν ενσωματώνετε κόμματα ή χρησιμοποιείτε εισαγωγικά στο αρχείο CSV, σας συνιστούμε να διαβάσετε τα κομμάτια του edoceo και του CSVReader.com για το πώς θα πρέπει να το κάνετε αυτό.

Ακόμα να έχετε προβλήματα με το άνοιγμα ή τη χρήση αρχείου CSV;

Τα αρχεία CSV είναι παραπλανητικά απλά πράγματα. Όπως είναι απλά όπως είναι στην πρώτη ματιά, η παραμικρή αθέμιτη τοποθέτηση ενός κόμματος ή μια βασική σύγχυση όπως αυτή που αναφέρθηκε στην ενότητα " Σημαντικές πληροφορίες για την επεξεργασία αρχείων CSV" παραπάνω, μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται σαν επιστήμη πυραύλων.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με κάποιον, ανατρέξτε στη σελίδα μου Βοήθεια για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Ενημερώστε με τι συμβαίνει με το αρχείο CSV με το οποίο συνεργάζεστε ή προσπαθείτε να εργαστείτε και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσω.

Ωστόσο, έχετε επίσης κατά νου ότι μπορεί να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο CSV ή να διαβάσετε το κείμενο μέσα σε αυτόν, για τον απλό λόγο ότι το συγχέετε με ένα αρχείο που μοιράζεται μόνο μερικά από τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείου, αλλά είναι στην πραγματικότητα αποθηκεύονται σε εντελώς διαφορετική μορφή. CVS, CVX , CV και CVC είναι μόνο μερικοί που έρχονται στο νου.