Τι είναι ένα αρχείο MPK;

Πώς να ανοίξετε και να μετατρέψετε αρχεία MPK

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MPK είναι ένα αρχείο ArcGIS Map Package που περιέχει δεδομένα χάρτη (διατάξεις, ενσωματωμένα αντικείμενα κλπ.) Σε ένα αρχείο που είναι εύκολο να διανεμηθεί.

Η μορφή αρχείου MPK μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τα αρχεία του Project64 Memory Pack ή για τα αρχεία διαμόρφωσης πλατφόρμας δημόσιου προγράμματος περιήγησης.

Σημείωση: Εάν αυτό που έχετε είναι ένα αρχείο βίντεο, είναι πολύ πιθανό ένα αρχείο MKV να ανακατεύετε εσφαλμένα ως αρχείο MPK.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MPK

Τα αρχεία MPK που είναι αρχεία του ArcGIS Map Package μπορούν να ανοίξουν με το πρόγραμμα ArcGIS του Esri. Τα αρχεία εγγράφων ArcGIS Map (.MXD) είναι ενσωματωμένα σε αρχεία MPK και μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό.

Με το ArcGIS ανοικτό, θα πρέπει να μπορείτε να σύρετε το αρχείο MPK απευθείας στο πρόγραμμα. Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνετε δεξί κλικ ή να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το αρχείο MPK για να μεταβείτε στο μενού περιβάλλοντος και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αποσυσκευασία . Τα πακέτα χαρτών θα αποσυσκευάζονται στο φάκελο \ Documents \ ArcGIS \ Packages του χρήστη.

Σημείωση: Το ArcGIS άρχισε να χρησιμοποιεί αρχεία MPK στην έκδοση 10, έτσι οι παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού δεν μπορούν να ανοίξουν αρχεία MPK.

Τα αρχεία του Project64 Memory Pack που αποθηκεύονται με την επέκταση αρχείου .MPK μπορούν να ανοίξουν με το Project64.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MPK, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο πρόγραμμα εγκατεστημένο σε ανοικτά αρχεία MPK, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MPK

Θα πρέπει να είστε σε θέση να μετατρέψετε ένα αρχείο MPK του ArcGIS Map Package χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα ArcGIS που ανέφερα παραπάνω. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας επιλογής Αρχείο> Αποθήκευση ως ... ή Αρχείο> Εξαγωγή .

Σημείωση: Δεν μπορείτε να μετατρέψετε MPK σε MP4 , AVI ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή βίντεο, επειδή τα MPK δεν είναι βίντεο - περιέχουν μόνο δεδομένα χαρτών. Ωστόσο, τα αρχεία MKV είναι αρχεία βίντεο και έτσι μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές αρχείων βίντεο με δωρεάν μετατροπέα βίντεο .

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Είναι εύκολο να διαβάσετε εσφαλμένα την επέκταση ενός άλλου αρχείου ως .MPK, ακόμη και αν οι δύο μορφές δεν σχετίζονται και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το ίδιο λογισμικό. Εάν το αρχείο σας δεν θα ανοίξει με τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο MPK.

Ορισμένοι τύποι αρχείων που μοιάζουν με αρχεία MPK περιλαμβάνουν τα MPL , MPLS και MPN . Ένα άλλο είναι το KMP, το οποίο είναι ένα αρχείο Korg Trinity / Triton Keymap που μπορείτε να ανοίξετε με το Awave Studio.

Αν διαπιστώσετε ότι το αρχείο σας δεν χρησιμοποιεί πραγματικά την επέκταση αρχείου .MPK, αναζητήστε την επέκταση αρχείου που χρησιμοποιεί για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή και, ενδεχομένως, να βρείτε ένα έγκυρο πρόγραμμα που μπορεί να το ανοίξει, να το επεξεργαστεί ή να το μετατρέψει.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να βρείτε τις πληροφορίες εδώ στο επάνω μέρος αυτής της σελίδας, μέσω του πλαισίου αναζήτησης ή να χρησιμοποιήσετε την Google για ευρύτερη αναζήτηση.