Πόσο διαρκούν οι μπαταρίες iPhone & iPod;

Το iPhone ή το iPod δεν είναι πολύ καλό αν η μπαταρία δεν λειτουργεί. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο για μια υγιεινή μπαταρία από το να το κρατάτε φορτισμένο. Πρέπει επίσης να ανησυχείτε για το πόσο θα διαρκέσει η μπαταρία πριν αρχίσει να μην μπορεί να κρατήσει μια χρέωση.

Η Apple δεν παρέχει μια προβλεπόμενη διάρκεια ζωής για τις μπαταρίες σε iPhones και iPods . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας επηρεάζεται από τον τρόπο χρήσης και φόρτισης της μπαταρίας.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας έναντι διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Όταν σκέφτεστε πόσο καιρό θα διαρκέσει η μπαταρία της συσκευής σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε δύο παρόμοιες ήχους, αλλά αρκετά διαφορετικές, έννοιες: διάρκεια ζωής της μπαταρίας και διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Κατανόηση των κύκλων φόρτισης της μπαταρίας

Ενώ είναι πιο εύκολο να πούμε ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μετράται σε χρόνια, αυτό δεν είναι τεχνικά αληθές. Από τη σκοπιά ενός χρήστη, οι μήνες και τα χρόνια έχουν σημασία, αλλά η διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθορίζεται από κάτι που ονομάζεται κύκλος φόρτισης, ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως χρόνο συνδεόμενο με αυτό.

Ένας κύκλος φόρτισης ορίζεται ως η χρήση του 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας. Αυτό που κάνει τους κύκλους φόρτισης περίπλοκο, όμως, είναι ότι η χρήση 100% δεν χρειάζεται να έρθει όλα με τη μία. Για παράδειγμα, εάν τρέχω το iPhone μου στο 50% σήμερα, και στη συνέχεια το 25% αύριο, και στη συνέχεια το 25% την επόμενη μέρα, αυτός είναι ένας κύκλος χρέωσης, καθώς αυξάνει το 100%.

Οι κύκλοι φόρτισης δεν επηρεάζονται ούτε από την επαναφόρτιση του κτύπου. Στο προηγούμενο παράδειγμα μου, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το 50% την πρώτη μέρα, να επαναφορτώσω εντελώς τη μπαταρία τη νύχτα, να χρησιμοποιήσω 25% την δεύτερη μέρα, να επαναφορτώσω πλήρως την μπαταρία και να χρησιμοποιήσω 25% την τρίτη ημέρα - και αυτός είναι ακόμα ένας κύκλος φόρτισης.

διάρκεια ζωής της μπαταρίας iPhone και iPod

Η Apple λέει ότι οι μπαταρίες στις συσκευές της θα διατηρήσουν έως και το 80% της χωρητικότητας φόρτισης τους μέσω ενός "μεγάλου αριθμού" κύκλων φόρτισης της μπαταρίας. Η εταιρεία δεν παρέχει ακριβή αριθμό πιθανώς επειδή έχει τόσες διαφορετικές συσκευές και μπαταρίες και υπάρχουν πολλοί παράγοντες χρήσης που σχετίζονται με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τούτου λεχθέντος, ο δικτυακός τόπος της Apple χρησιμοποίησε για να απαριθμήσει 400 κύκλους φόρτισης μπαταριών ως διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας iPod. Το αν αυτό είναι ακόμα αληθές είναι δύσκολο να το πούμε, αλλά είναι ένας χρήσιμος κανόνας που πρέπει να θυμάστε.

Συμβουλές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Για να έχετε τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από την μπαταρία σας, η Apple συνιστά μια χούφτα πράγματα:

Συμβουλές για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας

Εκτός από την επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σας, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μάθουν πώς να χρησιμοποιήσουν τη μεγαλύτερη χρήση από μια και μόνη φόρτιση.

Για τους χρήστες iPhone, ελέγξτε 30 συμβουλές για την επέκταση της διάρκειας ζωής του iPhone .

Για τους χρήστες iPod, η Apple προτείνει τα εξής:

  1. Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα για τη συσκευή σας
  2. Χρησιμοποιείτε πάντα το διακόπτη Hold για να κλειδώσετε τη συσκευή όταν δεν χρησιμοποιείται
  3. Μη χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση EQ για μουσική (επιλέξτε Επίπεδο για να απενεργοποιήσετε το EQ)
  4. Μην χρησιμοποιείτε τον οπίσθιο φωτισμό της οθόνης εκτός εάν χρειάζεται.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: Γιατί δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε τις εφαρμογές iPhone για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας