Πώς να αποθηκεύσετε τη θέση που έχετε σταθμεύσει χρησιμοποιώντας το Google Maps

Οι Χάρτες Google μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτές τις αμήχανες στιγμές χαμένων αυτοκινήτων

Συμβαίνει στον καλύτερο από εμάς. Μπορείτε να κατευθυνθείτε στο τοπικό εμπορικό κέντρο σας, μια γεμάτη συναυλία, ή ακόμα και ακριβώς κάτω από το δρόμο για να πάρετε τα είδη παντοπωλείου σας. Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο μέχρι να βγείτε έξω για να φύγετε και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε απολύτως ιδέα από πού βγήκε το αυτοκίνητό σας.

Τι θα λέγατε αν σας είπα ότι θα μπορούσατε να αποφύγετε με συνέπεια όλα αυτά που χρησιμοποιούν κάτι που έχετε ήδη: το τηλέφωνό σας.

Οι Χάρτες Google διαθέτουν μια ενσωματωμένη λειτουργία που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τα σημεία όπου σταθμεύσατε το αυτοκίνητό σας απευθείας στην εφαρμογή. Είναι κάτι που μπορούν να κάνουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές αυτές τις μέρες, αλλά κάτι που η Google έχει τελειοποιήσει κατά κάποιο τρόπο με την προσθήκη ενός μικρού χαρακτηριστικού: την ικανότητα να αφήνει σημειώσεις.

Γιατί μια σημείωση είναι σημαντική: Εάν έχετε σταθμεύσει σε μια 14-ιστορία δομή στάθμευσης, τότε είναι σε θέση να εντοπίσει τη θέση GPS του αυτοκινήτου σας δεν πρόκειται να σας κάνει έναν τόνο των καλών. Ναι, ξέρετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε αυτή τη δομή, αλλά είναι στο πάτωμα πέντε ή δώδεκα; Οι πιθανότητες είναι καλές που δεν θυμάστε. Επίσης, δεδομένου του μεγέθους του, μπορείτε ή δεν μπορείτε να δείτε το αυτοκίνητό σας από την πόρτα του ανελκυστήρα, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα πρέπει να περιπλανηθείτε σε λίγους ορόφους, πριν να βρείτε αυτό που θέλετε. Δεν είναι ιδανικό.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

01 από 02

Αποθηκεύστε το σημείο σας

Μόλις βρείτε τον τέλειο χώρο στάθμευσης και απενεργοποιήσετε το αυτοκίνητό σας, αγγίξτε τη μπλε κουκκίδα τοποθεσίας στους Χάρτες Google (η κουκίδα που υπογραμμίζει πού βρίσκεστε) για να αποθηκεύσετε την τοποθεσία σας. Ένα μικρό μενού θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της σελίδας με την ένδειξη "Δείτε μέρη κοντά σας", μια ευκαιρία για τη βαθμονόμηση της πυξίδας σας και μια επιλογή για "Αποθήκευση του χώρου στάθμευσης σας". Πατήστε στην προφύλαξη χώρου στάθμευσης. Τώρα, όταν κοιτάξετε τους Χάρτες Google, θα υπάρχει ένα τεράστιο γράμμα P στον χάρτη σας όπου σταθμεύσατε το όχημά σας ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε όπως ακριβώς και σε οποιονδήποτε άλλο προορισμό μέσα στους Χάρτες. Δεν γίνεται ευκολότερο από αυτό.

02 του 02

Προσθήκη περισσότερων πληροφοριών

Εάν σταθμεύετε κάπου λίγο πιο περίπλοκο, πείτε ένα γκαράζ στάθμευσης πολλαπλών επιπέδων ή κάτι παρόμοιο, σας δίνεται επίσης η επιλογή με το "Αποθηκεύστε το χώρο στάθμευσης" για να προσθέσετε κάποιες λεπτομέρειες. Αργότερα, όταν επιστρέψετε στο κατάστρωμα, αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να είναι ανεκτίμητες. Για παράδειγμα, ίσως να έχετε "4ο όροφο" ή "επίπεδο εδάφους από τις σκάλες". Αν σταθμεύετε στο δρόμο και όχι σε ένα κατάστρωμα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να παρακολουθείτε πόσο καιρό έχετε μείνει σε ένα σημείο μέσω ενός ειδικού ενσωματωμένου μετρητή μετρητών. Όταν ο χρόνος αρχίσει να εξαντλείται, το τηλέφωνό σας μπορεί να σας ενημερώσει, ώστε να μην καταλήξετε με ένα δαπανηρό εισιτήριο.

Ακόμα κι αν δεν νομίζετε ότι θα χρειαστείτε τα στοιχεία αργότερα, είναι πάντα καλή ιδέα να αποθηκεύσετε μερικά αξιοσημείωτα πράγματα μόνο σε περίπτωση, ειδικά εκείνα τα στοιχεία του μετρητή στάθμευσης.

Ενα από πολλά

Οι Χάρτες Google δεν είναι ο μόνος τρόπος αποθήκευσης όπου σταθμεύσατε. Με το iOS 10, η Apple δημιούργησε μια παρόμοια λειτουργία στο iPhone και άλλες εφαρμογές όπως το Waze και το Google Now στο Android μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη της εργασίας. Από τις επιλογές. Ωστόσο, η λύση του Google Map είναι ίσως η πιο ισχυρή και αυτή που θα σας βοηθήσει να βρείτε το αυτοκίνητό σας ανεξάρτητα από το πού μπορείτε να το αφήσετε.