Βασικά στοιχεία των Χαρτών Google

Οι Χάρτες Google είναι η μηχανή αναζήτησης Google για τοποθεσίες και οδηγίες.

Αναζήτηση στους Χάρτες Google

Οι Χάρτες Google λειτουργούν επίσης ως εργαλείο εξερεύνησης. Μπορείτε να εισαγάγετε λέξεις-κλειδιά, όπως ακριβώς και η μηχανή αναζήτησης Ιστού , και τα σχετικά αποτελέσματα θα αποκαλυφθούν ως δείκτες σε ένα χάρτη. Μπορείτε να αναζητήσετε τα ονόματα πόλεων, πολιτειών, ορόσημων ή ακόμα και μόνο τύπων επιχειρήσεων από ευρείες κατηγορίες, όπως η «πίτσα» ή η ιππασία.

Η διεπαφή χαρτών

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι χαρτών που προσφέρονται στους Χάρτες Google. Οι χάρτες αποτελούν τυπική γραφική παράσταση δρόμων, ονομάτων πόλεων και ορόσημα. Το δορυφόρο είναι μια δορυφορική άποψη συνυφασμένη με τις εμπορικές δορυφορικές φωτογραφίες. Η δορυφορική προβολή δεν παρέχει γεωγραφικές ετικέτες, μόνο την πρώτη εικόνα. Το Hybrid είναι ένας συνδυασμός δορυφορικών εικόνων με επικάλυψη δρόμων, ονομάτων πόλεων και ορόσημα. Αυτό είναι παρόμοιο με την ενεργοποίηση των οδικών, των ορίων και των ετικετών των κατοικημένων θέσεων στο Google Earth . Η οδός προσφέρει πανοραμική θέα της περιοχής από το επίπεδο του δρόμου. Η Google ενημερώνει περιοδικά την προβολή δρόμου χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο με μια ειδική κάμερα συνδεδεμένη στην κορυφή.

Δεν έχει αρκετές λεπτομερείς πληροφορίες για να προσεγγίσει προσεκτικά τη δορυφορική ή την υβριδική προβολή. Όταν συμβεί αυτό, η Google εμφανίζει ένα μήνυμα που σας ζητά να σμικρύνετε. Θα ήταν ωραίο αν αυτό έγινε αυτόματα είτε μετατράπηκε σε προβολή Χαρτών.

ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

Οι Χάρτες Google παρέχουν επίσης μια επικάλυψη πληροφοριών κυκλοφορίας σε επιλεγμένες πόλεις των ΗΠΑ. Οι δρόμοι θα είναι πράσινοι, κίτρινοι ή κόκκινοι, ανάλογα με το επίπεδο κυκλοφοριακής συμφόρησης που αναφέρθηκε. Δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες που να σας εξηγούν γιατί μια περιοχή είναι συμφόρηση, αλλά όταν πλοηγείστε, η Google θα σας πει γενικά μια εκτίμηση για το πόσο χρόνο θα καθυστερήσετε.

θέα στο δρόμο

Εάν θέλετε να δείτε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες από μια δορυφορική εικόνα, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση στο Street View στις περισσότερες πόλεις. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να βλέπετε εικόνες 360 μοιρών της πραγματικής προβολής του δρόμου. Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση κατά μήκος ενός δρόμου ή να μετακινήσετε την κάμερα σε οποιαδήποτε πλευρά για να δείτε τον δρόμο όπως θα εμφανίζονταν στην οδό

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για κάποιον που προσπαθεί να οδηγήσει κάπου για πρώτη φορά. Είναι επίσης πολύ cool για τον "τουρίστα Διαδικτύου", που του αρέσει να βλέπει διάσημες τοποθεσίες στο Web.

Χειρισμός χαρτών

Η χειρωνακτική χρήση χαρτών στους Χάρτες Google είναι παρόμοια με τον τρόπο χειρισμού χάρτων στο Google Earth . Κάντε κλικ και σύρετε το χάρτη για να το μετακινήσετε, κάντε διπλό κλικ σε ένα σημείο για να κεντράρετε εκείνο το σημείο και κάντε μεγέθυνση πιο κοντά. Κάντε διπλό δεξί κλικ στο χάρτη για να σμικρύνετε.

Περισσότερες Πλοήγηση

Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε με τα κουμπιά ζουμ και βέλους στην επάνω αριστερή γωνία του χάρτη. Υπάρχει επίσης ένα μικρό παράθυρο επισκόπησης στην κάτω δεξιά γωνία του χάρτη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά βέλους πληκτρολογίου για να πλοηγηθείτε επίσης.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Προσαρμοσμένες οδηγίες οδήγησης

Δοκίμασα αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα με οδηγίες οδήγησης στο ζωολογικό κήπο, επειδή ήξερα ότι η μικρότερη διαδρομή περιλάμβανε έναν δρόμο με διόδια. Οι Χάρτες Google με προειδοποίησαν ότι η διαδρομή μου περιελάμβανε έναν μερικό δρόμο με διόδια και όταν έκανα κλικ στο βήμα αυτό στις οδηγίες οδήγησης, επισήμανε το ακριβές σημείο στο χάρτη και ήμουν σε θέση να σύρετε τη διαδρομή προς τον ελαφρώς μακρύτερο δρόμο που αποφεύγατε διόδια.

Οι Χάρτες Google σάς επιτρέπουν να μεταφέρετε και να αποθέτετε τις οδηγίες οδήγησης για οποιαδήποτε διαδρομή για να προσαρμόσετε το ταξίδι σας. Μπορείτε επίσης να προβάλετε δεδομένα κίνησης ενώ κάνετε αυτό, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαδρομή σε λιγότερο απασχολημένους δρόμους. Αν συμβεί να ξέρετε ότι ένας δρόμος είναι υπό κατασκευή, μπορείτε επίσης να σύρετε εύκολα τη διαδρομή σας για να αποφύγετε αυτό.

Οι εκτυπώσιμες οδηγίες ενημερώνονται με τη νέα σας διαδρομή, μαζί με τις αναπροσαρμοσμένες εκτιμήσεις αποστάσεων και χρόνου οδήγησης.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά ισχυρό, και μερικές φορές είναι λίγο δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε. Είναι εύκολο να σύρετε κατά λάθος τη νέα διαδρομή για να επιστρέψετε πάνω από την ίδια ή να οδηγήσετε σε βρόχους. Εάν κάνετε λάθος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πίσω βέλος στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να το ακυρώσετε, το οποίο μπορεί να μην είναι διαισθητικό για κάποιους χρήστες. Παρά την περιστασιακή σφάλμα, αυτό είναι ίσως ένα από τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά που θα συμβεί ποτέ στις οδηγίες οδήγησης του Διαδικτύου.

Όπου οι Χάρτες Google Excel

Οι Χάρτες Google είναι η καλύτερη επιλογή για εξερεύνηση. Yahoo! Οι Χάρτες και το MapQuest είναι και οι δύο πολύ χρήσιμοι για την εύρεση συγκεκριμένων οδηγιών από και προς μια γνωστή διεύθυνση. Ωστόσο, και οι δύο απαιτούν να εισαγάγετε μια διεύθυνση ή μια διαδρομή αναζήτησης πριν να δείτε ένα χάρτη και οι δύο έχουν διεπαφές με πολλή επιπλέον οπτική απόσπαση της προσοχής.

Οι Χάρτες Google ανοίγουν με χάρτη των ΗΠΑ, εκτός εάν έχετε αποθηκεύσει την προεπιλεγμένη τοποθεσία σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε αναζητώντας λέξεις-κλειδιά ή απλά να εξερευνήσετε. Η απλή, ξεκάθαρη διεπαφή Google είναι επίσης ένα ισχυρό σημείο για τους Χάρτες Google.

Ανάμιξη, Mashup

Η Google επιτρέπει σε τρίτους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τη διεπαφή των Χαρτών Google και να τις προσαρμόζουν με το δικό τους περιεχόμενο. Αυτοί ονομάζονται mashups των Χαρτών Google . Τα Mashups περιλαμβάνουν περιηγήσεις με κινηματογραφικά και αρχεία ήχου, υπηρεσίες κοινωνικής τοποθεσίας όπως το FourSquare και το Gowalla, ακόμα και το καλοκαίρι του Green της Google.

Δημιουργήστε τους δικούς σας Χάρτες

My Gadgets Google Maps Google Gadgets Το iGoogle χαρακτήρισε στρώματα για το Google Earth

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας επικαλύψεις περιεχομένου και είτε να τις δημοσιεύσετε δημοσίως είτε να τις μοιραστείτε με επιλεγμένους φίλους. Η δημιουργία ενός προσαρμοσμένου χάρτη θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να δώσετε οδηγίες οδήγησης σε ένα δύσκολο να φτάσετε σπίτι ή να προσθέσετε πρόσθετες πληροφορίες σε μια πανεπιστημιούπολη του εμπορικού κτηρίου.

Η Google βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης του Panoramio, το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να προβάλλετε φωτογραφίες με βάση τη γεωγραφική θέση στην οποία λήφθηκαν οι φωτογραφίες. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε αυτές τις φωτογραφίες στους Χάρτες Google. Η Google έχει επίσης ενσωματώσει αυτό το εργαλείο στα Λευκώματα Ιστού Picasa.

Συνολικά

Όταν αναθεώρησα αρχικά τους Χάρτες Google, είπα ότι θα ήταν φανταστικό αν συμπεριλάμβαναν μόνο κάποιο τρόπο να σχεδιάσουν εναλλακτικές διαδρομές. Φαίνεται ότι η επιθυμία μου έχει χορηγηθεί και στη συνέχεια κάποια.

Οι Χάρτες Google έχουν μια μεγάλη, καθαρή διασύνδεση και τα mash-up είναι πολύ διασκεδαστικά. Είναι εύκολο να μεταβείτε από μια αναζήτηση Google για να βρείτε ένα κατάστημα ή μια τοποθεσία στους Χάρτες Google. Το Google Street View είναι μερικές φορές ανατριχιαστικό, αλλά πάντα συναρπαστικό και η δυνατότητα εύκολης αντιστοίχισης εναλλακτικών διαδρομών μετατρέπει τους Χάρτες Google σε εγχώρια λειτουργία.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους