Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Maps Street View

01 του 06

Τι είναι η Google Street View;

PeopleImages / Getty Images

Μέρος των Χαρτών Google, το Street View είναι μια υπηρεσία βάσει τοποθεσίας που προσφέρεται από την Google και σας επιτρέπει να βλέπετε εικόνες πραγματικών ζωών από μέρη σε όλο τον κόσμο. Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να πιάσετε ένα από τα αυτοκίνητα Street View με το λογότυπο της Google και την κάμερα που ψάχνει φανταχτά στην κορυφή που οδηγεί την πόλη ή την πόλη σας για να ενημερώσετε τις φωτογραφίες.

Ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα για τους Χάρτες Google είναι ότι οι εικόνες είναι τόσο υψηλής ποιότητας που αισθάνεστε σαν να στέκεστε εκεί ακριβώς εκεί ακριβώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το όχημα Street View φωτογραφίζει με μια φωτογραφική μηχανή Immersive Media που προσφέρει μια εικόνα 360 μοιρών του περιβάλλοντος χώρου.

Με τη χρήση αυτής της ειδικής φωτογραφικής μηχανής, η Google χρωματίζει αυτές τις περιοχές, έτσι ώστε οι χρήστες της να μπορούν να την αποκτήσουν με ημι-πραγματική ζωή πανοραμική. Αυτό είναι υπέροχο εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον προορισμό σας και θέλετε να βρείτε μερικά οπτικά ορόσημα.

Μια άλλη μεγάλη χρήση του Street View είναι ότι σας επιτρέπει να περπατάτε κάτω από οποιοδήποτε δρόμο χρησιμοποιώντας μόνο το ποντίκι σας. Ίσως να μην υπάρχει πολύ πρακτικός σκοπός για το περπάτημα τυχαίων δρόμων στους Χάρτες Google, αλλά είναι σίγουρα πολύ διασκεδαστικό!

Επισκεφθείτε το Google Maps

Σημείωση: Δεν έχουν αντιστοιχιστεί όλες οι περιοχές στο Street View, οπότε αν ζείτε σε μια αγροτική περιοχή, ενδέχεται να μην είστε σε θέση να περπατήσετε ακόμα και στον δικό σας δρόμο . Ωστόσο, υπάρχουν πολλά δημοφιλή και ακόμη και εντελώς τυχαία μέρη που μπορείτε να απολαύσετε στο Street View , καθώς και πολλά περίεργα πράγματα που έχουν τραβηχτεί με την κάμερα Street View .

02 του 06

Αναζήτηση τοποθεσίας στους Χάρτες Google και μεγέθυνση

Στιγμιότυπο οθόνης των Χαρτών Google

Ξεκινήστε αναζητώντας ένα όνομα τοποθεσίας ή μια συγκεκριμένη διεύθυνση.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον τροχό κύλισης του ποντικιού σας ή τα πλήκτρα συν και μείον στην κάτω δεξιά γωνία του χάρτη για μεγέθυνση όσο πιο κοντά μπορείτε, στο δρόμο, ιδανικά μέχρι να δείτε το όνομα του δρόμου ή του κτιρίου.

Σύρετε το χάρτη με το ποντίκι σας, αν δεν κάνετε μεγέθυνση στο συγκεκριμένο σημείο που θέλετε.

Σημείωση: Βλ. Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για περισσότερη βοήθεια.

03 του 06

Κάντε κλικ στο Pegman για να δείτε τι υπάρχει στη Street View

Στιγμιότυπο οθόνης των Χαρτών Google

Για να δείτε ποιοι δρόμοι είναι διαθέσιμοι για Street View στη συγκεκριμένη περιοχή που έχετε μεγεθύνει, κάντε κλικ στο μικρό κίτρινο εικονίδιο Pegman στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Αυτό θα πρέπει να επισημάνει μερικά πράγματα στους δρόμους του χάρτη σας, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο δρόμος έχει αντιστοιχιστεί για Street View.

Αν ο δρόμος σας δεν επισημαίνεται με μπλε χρώμα, θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού. Μπορείτε να βρείτε άλλα μέρη κοντά, χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας για να σύρετε το χάρτη γύρω, ή απλά να αναζητήσετε μια άλλη τοποθεσία.

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε τμήμα της μπλε γραμμής στην ακριβή τοποθεσία της επιλογής σας. Στη συνέχεια, οι Χάρτες Google θα μετατραπούν μαγικά σε Google Street View καθώς προσελκύουν στην περιοχή.

Σημείωση: Ένας γρήγορος τρόπος για να μεταβείτε απευθείας στο Street View χωρίς να τονίσετε τους δρόμους είναι να σύρετε το Pegman απευθείας σε ένα δρόμο.

04 του 06

Χρησιμοποιήστε τα βέλη ή το ποντίκι για να περιηγηθείτε στην περιοχή

Στιγμιότυπο οθόνης της Google Street View

Τώρα που έχετε βυθιστεί πλήρως στο Street View για τη θέση της επιλογής σας, μπορείτε να την εξερευνήσετε μετακινώντας τις εικόνες 360 μοιρών.

Για να το κάνετε αυτό, απλά χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας, τα οποία σας επιτρέπουν να προχωρήσετε προς τα εμπρός και προς τα πίσω καθώς και να γυρίσετε. Για να μεγεθύνετε κάτι, πατήστε τα πλήκτρα μείον ή συν.

Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας για να βρείτε τα βέλη στην οθόνη που σας επιτρέπουν να μετακινηθείτε πάνω και κάτω στο δρόμο. Για να γυρίσετε με το ποντίκι σας, σύρετε την οθόνη αριστερά και δεξιά. Για μεγέθυνση, απλώς χρησιμοποιήστε τον τροχό κύλισης.

05 του 06

Βρείτε περισσότερες επιλογές στο Street View

Στιγμιότυπο οθόνης της Google Street View

Όταν ολοκληρώσετε την εξερεύνηση του Street View, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στους Χάρτες Google για μια ξαφνική προβολή ξανά. Για να το κάνετε αυτό, απλά πατήστε το μικρό οριζόντιο βέλος πίσω ή το κόκκινο pin στην επάνω αριστερή γωνία.

Εάν πληκτρολογήσετε τον κανονικό χάρτη στο κάτω μέρος της οθόνης, μπορείτε να μετατρέψετε τη μισή οθόνη σε Street View και το άλλο μισό σε κανονική προβολή εναέριας οθόνης, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολη την πλοήγηση σε κοντινούς δρόμους.

Για να μοιραστείτε την ίδια προοπτική Street View που βρίσκεστε, χρησιμοποιήστε το μικρό κουμπί του μενού στην επάνω αριστερή γωνία.

Κάτω από αυτό το μενού κοινής χρήσης είναι μια άλλη επιλογή που σας επιτρέπει να δείτε την περιοχή Street View από παλαιότερη χρονική στιγμή. Σύρετε τη γραμμή ώρας αριστερά και δεξιά για να δείτε γρήγορα πώς αυτό το σκηνικό έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών!

06 του 06

Αποκτήστε την εφαρμογή Google Street View

Φωτογραφία © Getty Images

Η Google έχει τακτικές εφαρμογές Χαρτών Google για κινητές συσκευές, αλλά και μια εξειδικευμένη εφαρμογή Street View για να βλέπει δρόμους και άλλα μέρη διασκέδασης χρησιμοποιώντας μόνο το τηλέφωνό σας.

Η Google Street View είναι διαθέσιμη για συσκευές iOS και Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να εξερευνήσετε νέα μέρη όπως μπορείτε από έναν υπολογιστή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Street View για να δημιουργήσετε συλλογές, να ορίσετε ένα προφίλ και να συνεισφέρετε τις δικές σας εικόνες 360 μοιρών με τη φωτογραφική μηχανή της συσκευής σας (εάν είναι συμβατή).