Πώς να κάνω ένα βίντεό σας Ταπετσαρία

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη δημιουργία δροσερής ταπετσαρίας βίντεο στο Android ή στο iPhone σας

Μια ταπετσαρία βίντεο, που ονομάζεται επίσης ζωντανή ταπετσαρία, κάνει το φόντο του τηλεφώνου σας να μετακινηθεί ή να εμφανίσει ένα σύντομο (και σιωπηλό) βίντεο κλιπ.

Ταπετσαρία και Βιντεοκασέτα

Ταπετσαρία είναι η εικόνα στο παρασκήνιο του smartphone σας. Πολλοί τύποι τηλέφωνα έρχονται με πολλές προ-εγκατεστημένες επιλογές για να διαλέξετε από διάφορες φύσεις ή αφηρημένες εικόνες. Ορισμένα smartphones έρχονται επίσης με περιορισμένη επιλογή ζωντανών ταπετσαριών. Η ζωντανή ταπετσαρία είναι ουσιαστικά ένα βίντεο ή ένα βρόχο GIF που χρησιμοποιείται ως υπόβαθρο του smartphone σας αντί για μια στατική ή μη κίνηση εικόνα. Μερικά συνηθισμένα παραδείγματα είναι τα επιπλέουσες φτερά, τα αστέρια σκοποβολής και το χιόνι που πέφτει.

Πολλοί άνθρωποι ξέρουν πώς να αλλάξουν μια τακτική ταπετσαρία σε μια εικόνα στο τηλέφωνό σας, όπως μια φωτογραφία της γάτας σας, Pierre Eduard, στο κιβώτιο του πυραύλου Aerospace France (γιατί είναι πεπεισμένος ότι είναι γαλλική γάτα) ή ίσως τα παιδιά σας εγγονια. Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βίντεο που έχετε γυρίσει ως ζωντανή ταπετσαρία ή ακόμα και μια ζωντανή ταπετσαρία από μια εφαρμογή όπως το Zedge για ένα πιο ενδιαφέρον φόντο για το τηλέφωνό σας.

Πώς να φτιάξετε ένα βίντεο Ταπετσαρία σας στο Android

Ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του τηλεφώνου σας Android , μπορεί να έχετε μια προεγκατεστημένη εφαρμογή ή λειτουργία που μετατρέπει ένα βίντεο που τραβάτε από την πολύ όμορφη γάτα σας, τον Pierre (το μη-πραγματικά-γαλλικό-αιλουροειδές) σε μορφή που είναι χρησιμοποιήσιμο ως βίντεο ταπετσαρία. Αν όχι, υπάρχουν πολλές επιλογές στο Play Store για εφαρμογές που μετατρέπουν ένα βίντεο που έχετε τραβήξει σε μια ζωντανή ταπετσαρία, όπως το VideoWall ή το Video Live Wallpaper. Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή, η εφαρμογή συνήθως θα προσφέρει να ρυθμίσετε το βίντεό σας ως ταπετσαρία σας με μια γρήγορη πτώση.

Αν το τηλέφωνό σας διαθέτει εγκατεστημένη αυτή τη λειτουργία χωρίς να χρειαστεί να κάνετε λήψη ξεχωριστής εφαρμογής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη > Ταπετσαρία
  2. Θα παρουσιαστεί μια λίστα επιλογών, όπως η Έκθεση, τα Ζωντανά Ταπετσαρίες, οι Φωτογραφίες, τα Wallpapers και το Zedge. Σημείωση: Εάν έχετε εγκαταστήσει το Zedge ή άλλη εφαρμογή ταπετσαρίας, αυτές εμφανίζονται πιο συχνά στο κάτω μέρος αυτής της λίστας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια ζωντανή ταπετσαρία που έχετε κατεβάσει από το Zedge ή άλλη εφαρμογή, θα το βρείτε είτε στη λίστα Ζωντανή ταπετσαρία ή κάτω από αυτήν την εφαρμογή αντί για το Gallery στο επόμενο βήμα.
  3. Επιλέξτε Γκαλερί . Θα δείτε μια λίστα με φακέλους από την Πινακοθήκη σας, όπως Roll Camera, Download, Wallpaper, Video κ.ο.κ. Μεταβείτε στο φάκελο της Γκαλερί όπου αποθηκεύεται το βίντεο κλιπ σας.
  4. Μόλις βρείτε το βίντεο κλιπ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως φόντο, κάντε κλικ στη μικρογραφία και θα σας μεταφέρει σε μια οθόνη προεπισκόπησης.
  5. Κάντε κλικ στο σημάδι επιλογής ή Ορισμός ταπετσαρίας . Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο του τηλεφώνου σας, αυτό θα μπορούσε να βρίσκεται στο πάνω ή στο κάτω μέρος της οθόνης.
  6. Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη και να δείτε την ταπετσαρία σας βίντεο.

Ορίστε ένα βίντεο ως την ταπετσαρία σας στο iPhone

Το iPhone 6S ή το 6S + ή νεότερο μπορεί να χρησιμοποιήσει ταπετσαρία βίντεο! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε βίντεο κλιπ που έχετε τραβήξει χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Live Photo στην εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής του iPhone σας . Ακολουθούν τα βήματα:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ταπετσαρία
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή νέας ταπετσαρίας
  3. Θα εμφανιστούν 4 επιλογές: Δυναμική, Στιγμιότυπα, Ζωντανή ή μπορείτε να επιλέξετε ένα στοιχείο από τους φακέλους φωτογραφιών σας. Επιλέξτε Live .
  4. Επιλέξτε τη ζωντανή ταπετσαρία (aka ζωντανή φωτογραφία) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάνοντας κλικ σε αυτήν. Ρυθμίστε την εικόνα προεπισκόπησης όπως θέλετε, πιέζοντας ή εξαπλώνοντας για μεγέθυνση ή σμίκρυνση. Όταν είστε έτοιμοι να το ορίσετε, θα υπάρχουν τρεις επιλογές στο κάτω μέρος της οθόνης σας: Still, Perspective, and Live. Κάντε κλικ στο Live .
  5. Πατήστε το κουμπί του σπιτιού σας για να βγείτε από το μενού και να δείτε τη νέα σας βίντεο / ζωντανή ταπετσαρία.

Σιγουρευτείτε για να δείτε τη βαθύτερη μας βουτιά σε επιλογές wallpapers iOS .