Τι είναι ένα Tablet Android;

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αγορά ενός Android Tablet

Ίσως δεν σας αρέσει η Apple, ίσως έχετε δει κάποια φθηνά δισκία , ή ίσως έχετε ένα τηλέφωνο Android και το αγαπάτε. Για οποιονδήποτε λόγο, θέλετε να αγοράσετε ένα tablet Android . Πριν κάνετε, ωστόσο, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Δεν έχουν όλα τα tablets τα τελευταία Android

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα. Οποιοσδήποτε μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν και να το βάλει στη συσκευή δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι εξουσίες όπως στερεοφωνικά αυτοκινήτων και ψηφιακά πλαίσια εικόνων, αλλά οι χρήσεις αυτές εξακολουθούν να υπερβαίνουν τα όρια που είχε αρχικά η Google. Η έκδοση 3.0, Honeycomb , ήταν η πρώτη έκδοση που εγκρίθηκε επίσημα για δισκία. Οι εκδόσεις Android κάτω από το 3.0 δεν προορίζονται για χρήση σε μεγαλύτερες οθόνες tablet και πολλές εφαρμογές δεν θα λειτουργούν σωστά σε αυτό. Όταν βλέπετε ένα tablet που λειτουργεί με Android 2.3 ή παρακάτω, προχωρήστε με προσοχή.

Δεν είναι όλα τα tablet Συνδεθείτε στο Android Market

Η Google δεν έχει πολύ έλεγχο πάνω στο Android μόλις κυκλοφορήσει στις μάζες, αλλά έχει τον έλεγχο του Android Market. Μέχρι την Κυψελοειδή, η Google δεν ενέκρινε μη τηλέφωνα για σύνδεση στο Android Market. Αυτό σημαίνει ότι αν πάρετε ένα φτηνό tablet που τρέχει στο Android 2.2, για παράδειγμα, δεν θα συνδεθεί στο Android Market. Μπορείτε ακόμα να λαμβάνετε εφαρμογές, αλλά ενδέχεται να μην λάβετε πολλές εφαρμογές και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική αγορά για να τις κατεβάσετε.

Εάν θέλετε να εκτελέσετε τις περισσότερες εφαρμογές Android, λάβετε ένα tablet που εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του Android.

Ορισμένα δισκία απαιτούν ένα σχέδιο δεδομένων

Τα tablet Android μπορούν να πωληθούν μόνο με Wi-Fi ή με ασύρματη πρόσβαση δεδομένων 3G ή 4G. Συχνά πωλούνται με έκπτωση, σε αντάλλαγμα για σύμβαση με πάροχο κινητής τηλεφωνίας, ακριβώς όπως τα τηλέφωνα. Ελέγξτε τη λεπτή εκτύπωση όταν ελέγχετε την τιμή για να δείτε αν έχετε δεσμευτεί για δύο χρόνια πληρωμών πάνω από την τιμή της συσκευής. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε για να δείτε πόσα δεδομένα σας αγοράζει. Τα tablet μπορούν να χρησιμοποιούν περισσότερο εύρος ζώνης από τα τηλέφωνα, οπότε θα χρειαστείτε ένα σχέδιο που επεκτείνεται εάν το χρειάζεστε.

Προσοχή στο τροποποιημένο Android

Ακριβώς όπως οι κατασκευαστές συσκευών είναι ελεύθεροι να τροποποιήσουν τη διεπαφή χρήστη Android σε τηλέφωνα, είναι ελεύθεροι να το κάνουν σε δισκία. Οι κατασκευαστές λένε ότι αυτό είναι ένα θαυμάσιο πράγμα που θέτει το προϊόν τους σε απόσταση, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα.

Όταν αγοράζετε μια συσκευή με τροποποιημένο περιβάλλον χρήστη, όπως το HTC Sense UI στο HTC Flyer, οι εφαρμογές μπορεί να χρειάζεται να ξαναγραφούν για να λειτουργούν σωστά σε αυτό. Όταν κάποιος σας δείχνει πώς να κάνετε κάτι στο Android, δεν θα λειτουργεί πάντα με τον ίδιο τρόπο για την τροποποιημένη έκδοση. Θα πρέπει επίσης να περιμένετε περισσότερο για ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος, αφού όλοι θα πρέπει να ξαναγραφούν για τη διεπαφή χρήστη.