Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης Linksys EA6500

Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης EA6500 και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης

Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης και για τις δύο εκδόσεις του δρομολογητή Linksys EA6500 είναι admin . Όπως και με τους περισσότερους κωδικούς πρόσβασης, ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης EA6500 κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων . Μερικοί δρομολογητές Linksys δεν χρειάζονται όνομα χρήστη όταν συνδέεστε για πρώτη φορά, αλλά το EA6500 έχει προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και είναι το ίδιο με τον κωδικό πρόσβασης: admin .

Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του δρομολογητή Linksys EA6500 είναι η ίδια με τους περισσότερους δρομολογητές Linksys: 192.168.1.1.

Σημείωση: Ο αριθμός μοντέλου της συσκευής είναι EA6500, αλλά συχνά διατίθεται στο εμπόριο ως δρομολογητής Linksys AC1750.

Όταν ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης EA6500 δεν λειτουργεί

Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της ζωής του συγκεκριμένου δρομολογητή Cisco Linksys EA6500, ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης πιθανώς άλλαξε, κάτι που είναι καλό και ίσως να έχετε ξεχάσει με τι άλλαξε.

Μην ανησυχείτε, μπορείτε απλώς να επαναφέρετε το λογισμικό στο EA6500 στην προεπιλεγμένη του κατάσταση για να επαναφέρετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης.

Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές προεπιλογές του EA6500

Συνήθως επαναφέρετε έναν δρομολογητή χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουμπί ή μια ακολουθία ενεργειών. Δείτε πώς γίνεται με το Linksys EA6500:

  1. Με τον δρομολογητή συνδεδεμένο και ενεργοποιημένο, γυρίστε τον έτσι ώστε να έχετε πλήρη πρόσβαση στην πλάτη.
  2. Με ένα καπάκι από χαρτόνι ή κάτι άλλο λεπτό και έντονο, πατήστε το κουμπί Reset για 5 έως 10 δευτερόλεπτα και κρατήστε το μέχρι να αναβοσβήσουν οι φωτεινές ενδείξεις του καλωδίου δικτύου ταυτόχρονα.
  3. Αφαιρέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από το δρομολογητή για 10 έως 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνδέστε το ξανά.
  4. Δώστε στο Linksys EA6500 30 δευτερόλεπτα για να ξεκινήσετε την πλήρη εκκίνηση πριν συνεχίσετε.
  5. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια είναι ακόμη συνδεδεμένα και στη συνέχεια γυρίστε το δρομολογητή πίσω στην κανονική του θέση.
  6. Με την επαναφορά των εργοστασιακών προεπιλογών του EA6500, μπορείτε να συνδεθείτε στη διεύθυνση http://192.168.1.1 με το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης (και οι δύο είναι admin ).

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης δρομολογητή στο EA6500 σας σε κάτι πιο ασφαλές από τη στιγμή που βρίσκεστε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν δωρεάν κωδικό πρόσβασης για να μην ξεχάσετε ποτέ τον νέο κωδικό πρόσβασής σας.

Σε αυτό το σημείο, τώρα που η Cisco Linksys EA6500 έχει επαναφερθεί, όλες οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που έχετε εισάγει στο δρομολογητή έχουν ξεπλυθεί και πρέπει να εισαχθούν ξανά. Αυτό σημαίνει ότι το SSID ασύρματου δικτύου και ο κωδικός πρόσβασης έχουν εξαφανιστεί, έχουν καταργηθεί όλες οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις διακομιστή DNS και έχουν εγκαταλειφθεί οι λεπτομέρειες προώθησης της θύρας.

Δεν μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στον δρομολογητή μου EA6500

Ο δρομολογητής EA6500 τυπικά έχει πρόσβαση μέσω της διεύθυνσης IP του, η οποία είναι http://192.168.1.1. Ωστόσο, αυτή η διεύθυνση μπορεί να αλλάξει, οπότε αν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Linksys EA6500, πρέπει πρώτα να βρείτε τη διεύθυνση IP που χρησιμοποιεί.

Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε αυτό όσο έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος προς το δρομολογητή. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP Gateway εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το κάνετε αυτό.

Linksys EA6500 Firmware και εγχειρίδιο λήψης συνδέσμων

Κάθε έγγραφο υποστήριξης και οι πρόσφατες λήψεις υλικολογισμικού για τον δρομολογητή EA6500 βρίσκονται στην επίσημη σελίδα υποστήριξης Linksys EA6500 AC1750 της ιστοσελίδας Linksys.

Και οι δύο εκδόσεις αυτού του δρομολογητή χρησιμοποιούν το ίδιο εγχειρίδιο χρήσης, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε εδώ ως αρχείο PDF.

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το υλικολογισμικό που συνοδεύει τον συγκεκριμένο δρομολογητή σας. Υπάρχουν δύο εκδόσεις υλικού του EA6500 - έκδοση 1 και έκδοση 2 - που σημαίνει ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές λήψεις υλικολογισμικού που εμφανίζονται στη σελίδα λήψης EA6500.