Πώς να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές TrueType ή OpenType στα Windows

Προσθέστε τις γραμματοσειρές στον υπολογιστή σας των Windows με τον σωστό τρόπο για να αποφύγετε προβλήματα

Είτε κάνετε λήψη γραμματοσειρών από έναν ιστότοπο είτε έχετε CD γεμάτο γραμματοσειρές, προτού μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε στον επεξεργαστή κειμένου ή σε άλλα προγράμματα λογισμικού, πρέπει να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές TrueType ή OpenType στο φάκελο "Γραμματοσειρές των Windows". Είναι μια απλή διαδικασία, αλλά προσέξτε τις παρακάτω σημειώσεις και συμβουλές κατά την εγκατάσταση των γραμματοσειρών.

Η Apple ανέπτυξε το πρότυπο γραμματοσειράς TrueType και την χορήγησε στη Microsoft. Η Adobe και η Microsoft συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του προτύπου γραμματοσειράς OpenType. Παρόλο που το OpenType είναι το νεότερο πρότυπο γραμματοσειράς, οι γραμματοσειρές OpenType και TrueType είναι γραμματοσειρές υψηλής ποιότητας που είναι κατάλληλες για όλες τις εφαρμογές. Έχουν αντικαταστήσει ως επί το πλείστον τις παλαιότερες γραμματοσειρές PostScript τύπου 1 με δύο μέρη εξαιτίας της ευκολίας εγκατάστασης και χρήσης.

Αναπτύξτε τις επιλογές γραμματοσειράς σας στα Windows

Για να προσθέσετε γραμματοσειρές OpenType ή TrueType στον υπολογιστή σας των Windows:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις > Πίνακας Ελέγχου (ή ανοίξτε τον Υπολογιστή μου και έπειτα τον Πίνακα Ελέγχου ).
  2. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελο " Γραμματοσειρές ".
  3. Επιλέξτε Αρχείο > Εγκατάσταση νέας γραμματοσειράς .
  4. Εντοπίστε τον κατάλογο ή τον φάκελο με τις γραμματοσειρές που θέλετε να εγκαταστήσετε. Χρησιμοποιήστε τους φακέλους: και τις μονάδες δίσκου: παράθυρα για μετακίνηση στο φάκελο του σκληρού σας δίσκου , ενός δίσκου ή CD όπου βρίσκονται οι νέες γραμματοσειρές TrueType ή OpenType.
  5. Βρείτε τις γραμματοσειρές που θέλετε να εγκαταστήσετε. Οι γραμματοσειρές TrueType έχουν την επέκταση.TTF και ένα εικονίδιο που είναι μια σελίδα με ουρά σκυλί με δύο επικαλυπτόμενες Ts. Απαιτούν μόνο αυτό το ένα αρχείο για εγκατάσταση και χρήση. Οι γραμματοσειρές OpenType έχουν την επέκταση.TTF ή .OTF και ένα μικρό εικονίδιο με ένα O. Απαιτούν επίσης μόνο αυτό το ένα αρχείο για εγκατάσταση και χρήση.
  6. Επισημάνετε τη γραμματοσειρά TrueType ή OpenType για εγκατάσταση από τη λίστα γραμματοσειρών.
  7. Κάντε κλικ στο OK για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση γραμματοσειράς TrueType ή OpenType.

Συμβουλές για την εγκατάσταση γραμματοσειρών