Panasonic HC-V10 Επισκόπηση βιντεοκάμερας

Η Panasonic πηγαίνει 720p σε έναν προϋπολογισμό

Το Panasonic HC-V10 είναι μια βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας που καταγράφει βίντεο 1280 x 720p στη μορφή MPEG-4 / H.264.

Όταν το HC-V10 χτύπησε για πρώτη φορά τα ράφια, έφερε μια προτεινόμενη λιανική τιμή των 249 δολαρίων. Αυτή η βιντεοκάμερα έκτοτε έχει διακοπεί, αλλά τώρα μπορεί να βρεθεί ότι χρησιμοποιείται από μερικούς διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης. Το HC-V10 Είναι ένας στενός ξάδελφος του Panasonic HC-V100. Οι πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές για το HC-V10 διατίθενται στην ιστοσελίδα της Panasonic.

Χαρακτηριστικά βίντεο Panasonic HC-V10

Το HC-V10 χρησιμοποιεί τη μορφή MPEG-4 για εγγραφή υψηλής ευκρίνειας 1280 x 720p. Υποστηρίζει εγγραφή 15 Μbps. Μπορείτε επίσης να αφήσετε την ανάλυση σε ανάλυση 840 x 480, εγγραφή 640 x 480 ή iFrame (στα 960 x 540) για ταινίες που μπορούν εύκολα να επεξεργαστούν στους περισσότερους υπολογιστές. Το HC-V10 διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας CMOS 1,5 megapixel 1 / 5,8 ιντσών.

Η βιντεοκάμερα χρησιμοποιεί τη λειτουργία "Intelligent Auto" της Panasonic για αυτόματη αντιστοίχιση λειτουργιών σκηνής όπως πορτραίτο, ηλιοβασίλεμα, τοπία, δάσος και μακροεντολή σε περιβάλλον λήψης. Η λειτουργία χρησιμοποιεί διάφορες τεχνολογίες - όπως σταθεροποίηση εικόνας, ανίχνευση προσώπου, έξυπνο επιλογέα σκηνών και έλεγχο αντίθεσης για τη βελτιστοποίηση της έκθεσής σας.

Οπτικά χαρακτηριστικά

Θα βρείτε έναν φακό 63x οπτικού ζουμ στο VC10. Αυτό το οπτικό ζουμ συνδυάζεται με ένα 70x "ενισχυμένο οπτικό ζουμ", το οποίο μπορεί να ενισχύσει τη μεγέθυνση του footage σας χρησιμοποιώντας μικρότερο τμήμα του αισθητήρα χωρίς να χάσει την ανάλυση εικόνας. Τέλος, υπάρχει ένα 3500x ψηφιακό ζουμ που θα υποβαθμίσει την ανάλυση όταν χρησιμοποιείται.

Ο φακός χρησιμοποιεί τη Σταθεροποίηση Οπτικής Εικόνας (OIS) της Panasonic για να κρατάει το πλάνο σας σχετικά χωρίς κούνημα. Η τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας έχει μια ενεργή λειτουργία η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν περπατάτε ή όταν είστε διαφορετικά σε ασταθή θέση για να δώσετε επιπλέον μείωση του κλονισμού.

Ο φακός V10 προστατεύεται από ένα χειροκίνητο κάλυμμα φακού. Δεν είναι τόσο βολικό όσο τα αυτόματα καλύμματα που βρίσκονται στα μοντέλα Panasonic ανώτερης κατηγορίας.

Μνήμη και οθόνη

Το V10 καταγράφει απευθείας σε μια υποδοχή κάρτας μνήμης SDHX. Δεν υπάρχει εγγραφή ρελέ .

Το HC-V10 διαθέτει οθόνη LCD 2,7 ιντσών. Δεν υπάρχει οπτικό ή ηλεκτρονικό σκόπευτρο.

Σχέδιο

Σχεδιαστικά, το HC-V10 κόβει μια αρκετά συμβατική, αν και κάπως κουραστική μορφή. Χάρη στη χρήση της μνήμης flash , θα απολαμβάνετε ακόμα ένα ελαφρύ σώμα στα 0,47 λίβρες. Το HC-V10 μετρά σε 2,1 x 2,5 x 4,3 ίντσες, περίπου τον ίδιο συντελεστή μορφής με την σειρά εισόδου των camcorders της Panasonic και διαθέτει μοχλό ζουμ στην κορυφή της βιντεοκάμερας και ένα κλείστρο εγγραφής που βρίσκεται στο πλάι, στη μπαταρία της βιντεοκάμερας. Ανοίξτε την οθόνη και θα βρείτε κουμπιά αναπαραγωγής βίντεο, κύλιση και πληροφορίες, καθώς και τις θύρες της βιντεοκάμερας: συνιστώσα, HDMI, USB και AV.

Το HC-V10 διατίθεται σε μαύρο, ασημί και κόκκινο χρώμα.

Χαρακτηριστικά λήψης

Το HC-V10 είναι εξοπλισμένο με ένα αρκετά μινιμαλιστικό σύνολο χαρακτηριστικών , το οποίο δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της τιμής του. Προσφέρει δυνατότητα ανίχνευσης προσώπου μια λειτουργία προ-εγγραφής η οποία καταγράφει βίντεο τριών δευτερολέπτων πριν τραβήξετε το κλείστρο. Το V10 προσφέρει επίσης μια αυτόματη κατάσταση αναμονής σε κατάσταση αναμονής, η οποία ανιχνεύει αν η κάμερα κρατιέται σε ασυνήθιστη θέση (ας πούμε ανάποδα) και σταματά αυτόματα την εγγραφή. Μια λειτουργία χαμηλής φωτεινής / έγχρωμης νυχτερινής εγγραφής διατηρεί τα χρώματα ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Όσον αφορά τις λειτουργίες σκηνής, θα βρείτε αθλήματα, πορτρέτο, χαμηλό φωτισμό, φως, χιόνι, παραλία, ηλιοβασίλεμα, πυροτεχνήματα, νυχτερινά τοπία, νυχτερινό πορτρέτο και μαλακό δέρμα. Μπορείτε να φωτογραφίζετε φωτογραφίες μεγέθους 9 megapixel κατά την εγγραφή βίντεο στο V10 (όχι μεγάλη ανάλυση). Μπορείτε να απομονώσετε ακόμα φωτογραφίες από τα βίντεο που έχουν αναπαραχθεί στη βιντεοκάμερα και να αποθηκευτούν ως ξεχωριστό αρχείο. Υπάρχει ένα στερεοφωνικό μικρόφωνο δύο καναλιών.

Συνδεσιμότητα

Το HC-V10 διαθέτει ενσωματωμένη έξοδο HDMI για τη σύνδεση της φωτογραφικής μηχανής, αν και το καλώδιο δεν περιλαμβάνεται. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε σε υπολογιστή μέσω καλωδίου USB.

Η κατώτατη γραμμή

Το HC-V10 αντισταθμίζει την προδιαγραφή χαμηλότερης ανάλυσης με φακό εξαιρετικής ισχύος. Εάν η ποιότητα βίντεο είναι πιο σημαντική για εσάς από ένα μακρύ ζουμ, σκεφτείτε το ελαφρώς πιο ακριβό V100 της Panasonic, το οποίο είναι το λιγότερο δαπανηρό μοντέλο της εταιρείας που διαθέτει εγγραφή 1920 x 1080. Έχει όμως μικρότερο φακό ζουμ σε 32x.