Γράφοντας HTML με Macintosh TextEdit

TextEdit και Basic HTML είναι όλα όσα χρειάζεστε για να κωδικοποιήσετε μια ιστοσελίδα

Εάν χρησιμοποιείτε Mac, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ή να κατεβάσετε έναν επεξεργαστή HTML για να γράψετε κώδικα HTML για μια ιστοσελίδα. Έχετε το TextEdit, έναν εντελώς λειτουργικό επεξεργαστή κειμένου ενσωματωμένο στο λειτουργικό σας σύστημα macOS. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό είναι το μόνο που χρειάζονται για να κωδικοποιήσουν μια ιστοσελίδα - TextEdit και μια βασική κατανόηση της HTML.

Προετοιμασία του TextEdit για να δουλέψει με το HTML

Το TextEdit είναι προεπιλεγμένο σε μορφή εμπλουτισμένου κειμένου, οπότε πρέπει να το αλλάξετε σε απλό κείμενο για να γράψετε HTML. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή TextEdit κάνοντας κλικ σε αυτήν. Αναζητήστε την εφαρμογή στην αποβάθρα στο κάτω μέρος της οθόνης Mac ή στο φάκελο Applications (Εφαρμογές).
  2. Επιλέξτε Αρχείο > Νέα στη γραμμή μενού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή στη γραμμή μενού και επιλέξτε Πραγματοποίηση απλού κειμένου για να μεταβείτε σε απλό κείμενο.

Ορίστε τις προτιμήσεις για τα αρχεία HTML

Για να ορίσετε τις προτιμήσεις TextEdit ώστε να ανοίγει πάντα τα αρχεία HTML σε λειτουργία επεξεργασίας κώδικα:

  1. Με το TextEdit ανοιχτό, κάντε κλικ στο TextEdit στη γραμμή μενού και επιλέξτε Προτιμήσεις .
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Άνοιγμα και Αποθήκευση .
  3. Κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Εμφάνιση αρχείων HTML ως κώδικας HTML αντί για μορφοποιημένο κείμενο .
  4. Αν σχεδιάζετε να γράφετε HTML σε TextEdit συχνά, αποθηκεύστε την προτίμηση απλού κειμένου κάνοντας κλικ στην καρτέλα Νέο έγγραφο δίπλα στην καρτέλα Άνοιγμα και Αποθήκευση και επιλέξτε το κουμπί επιλογής δίπλα στο Απλό κείμενο .

Γράψτε και αποθηκεύστε το αρχείο HTML

  1. Γράψτε το HTML . Πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί απ 'ότι με έναν επεξεργαστή HTML, επειδή δεν θα έχετε στοιχεία όπως την ολοκλήρωση και επικύρωση ετικετών για την αποφυγή σφαλμάτων.
  2. Αποθηκεύστε το HTML σε ένα αρχείο. Το TextEdit συνήθως αποθηκεύει αρχεία με επέκταση .txt, αλλά από τη στιγμή που γράφετε HTML, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο ως .html .
    • Μεταβείτε στο μενού Αρχείο .
    • Επιλέξτε Αποθήκευση .
    • Καταχωρίστε ένα όνομα για το αρχείο στο πεδίο Αποθήκευση ως και προσθέστε την επέκταση αρχείου .html .
    • Μια αναδυόμενη οθόνη σας ρωτά εάν θέλετε να προσθέσετε την τυπική επέκταση .txt στο τέλος. Επιλέξτε Χρήση .html.
  3. Σύρετε το αποθηκευμένο αρχείο HTML σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να ελέγξετε την εργασία σας. Εάν κάτι φαίνεται μακριά, ανοίξτε το αρχείο HTML και επεξεργαστείτε τον κώδικα στην επηρεαζόμενη ενότητα.

Η βασική HTML δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο να μάθει και δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον λογισμικό ή άλλα στοιχεία για να τοποθετήσετε την ιστοσελίδα σας. Με το TextEdit, μπορείτε να γράψετε σύνθετο ή απλό HTML. Μόλις μάθετε HTML, μπορείτε να επεξεργαστείτε σελίδες τόσο γρήγορα όσο κάποιος με ακριβό επεξεργαστή HTML.