Πώς να επεξεργαστείτε HTML με TextEdit

Μια απλή αλλαγή προτίμησης είναι το μόνο που χρειάζεται να επεξεργαστείτε το HTML στο TextEdit

Το TextEdit είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που συνοδεύει όλους τους υπολογιστές Mac. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γράφετε και να επεξεργάζεστε HTML, αλλά μόνο αν γνωρίζετε λίγα κόλπα για να το χρησιμοποιήσετε.

Στις εκδόσεις του TextEdit νωρίτερα από την έκδοση Mac OS X 10.7, αποθηκεύσατε το αρχείο HTML ως αρχείο .html. Έχετε γράψει τα στοιχεία HTML όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και στη συνέχεια αποθηκεύσατε το αρχείο ως .html. Όταν θέλετε να επεξεργαστείτε το αρχείο, το TextEdit το άνοιξε σε έναν επεξεργαστή εμπλουτισμένου κειμένου, ο οποίος δεν εμφάνισε τον κώδικα HTML. Απαιτούνται κάποιες αλλαγές προτίμησης για αυτήν την έκδοση, ώστε να μπορείτε να πάρετε τον κώδικα HTML σας πίσω.

Στις εκδόσεις του TextEdit που περιλαμβάνονται στο Mac OS X 10.7 και μεταγενέστερα, αυτό άλλαξε. Σε αυτές τις εκδόσεις του TextEdit, τα αρχεία αποθηκεύονται από προεπιλογή σε μορφή εμπλουτισμένου κειμένου. Σε λίγα μόνο βήματα, μπορείτε να μετατρέψετε το TextEdit σε ένα πραγματικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε αρχεία HTML.

Επεξεργασία HTML σε TextEdit στο OS X 10.7 και αργότερα

Δημιουργήστε το έγγραφο HTML γράφοντας τον κώδικα HTML στο TextEdit. Όταν είστε έτοιμοι να αποθηκεύσετε, μην επιλέγετε την Ιστοσελίδα στο αναπτυσσόμενο μενού μορφών αρχείων. Αν το επιλέξετε, ολόκληρος ο κώδικας HTML θα εμφανιστεί στη σελίδα. Αντι αυτου:

  1. Μεταβείτε στο μενού Μορφή και επιλέξτε Πραγματοποίηση απλού κειμένου . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο συντόμευσης Shift + Cmd + T.
  2. Αποθηκεύστε το αρχείο με επέκταση .html . Στη συνέχεια, μπορείτε να επεξεργαστείτε το αρχείο σε οποιονδήποτε άλλο επεξεργαστή κειμένου ως απλό HTML. Ωστόσο, εάν θέλετε να το επεξεργαστείτε αργότερα στο TextEdit, θα πρέπει να αλλάξετε τις προτιμήσεις TextEdit.

Εάν δεν αλλάξετε τις προτιμήσεις TextEdit, το TextEdit ανοίγει το αρχείο HTML ως αρχείο RTF και χάσατε όλο τον κώδικα HTML. Για να αλλάξετε τις προτιμήσεις:

  1. Ανοίξτε το TextEdit .
  2. Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού TextEdit.
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Άνοιγμα και Αποθήκευση .
  4. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου μπροστά από τα αρχεία HTML εμφάνισης ως κώδικα HTML αντί για μορφοποιημένο κείμενο .

Βοηθά στην αλλαγή του προεπιλεγμένου κειμένου TextEdit σε αρχεία κειμένου αντί για πλούσιο κείμενο αν το χρησιμοποιείτε για να επεξεργαστείτε πολύ HTML. Για να το κάνετε αυτό, γυρίστε ξανά στην καρτέλα Νέο έγγραφο και αλλάξτε το Μορφή σε απλό κείμενο .

Επεξεργασία εκδόσεων HTML TextEdit Πριν από το OS X 10.7

  1. Δημιουργήστε ένα έγγραφο HTML γράφοντας τον κώδικα HTML και αποθηκεύσετε το αρχείο ως .html.
  2. Ανοίξτε τις Προτιμήσεις στη γραμμή μενού TextEdit.
  3. Στο παράθυρο Νέο έγγραφο , αλλάξτε το πρώτο κουμπί επιλογής σε απλό κείμενο .
  4. Στο παράθυρο Άνοιγμα και Αποθήκευση , επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην Παράβλεψη εντολών εμπλουτισμένου κειμένου σε σελίδες HTML. Θα πρέπει να είναι το πρώτο πλαίσιο ελέγχου στη σελίδα.
  5. Κλείστε τις Προτιμήσεις και ανοίξτε ξανά το αρχείο HTML. Τώρα μπορείτε να δείτε και να επεξεργαστείτε τον κώδικα HTML.