Αλλάξτε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά σε πλαίσια κειμένου PowerPoint

Η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά σε οποιαδήποτε νέα παρουσίαση του PowerPoint είναι Arial, 18 pt, μαύρο, για πλαίσια κειμένου διαφορετικά από αυτά που είναι μέρος του προεπιλεγμένου προτύπου σχεδίασης, όπως το πλαίσιο κειμένου "Τίτλος" και "Γραμματοσειρές λίστας".

Εάν κάνετε μια νέα παρουσίαση PowerPoint και δεν θέλετε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά κάθε φορά που προσθέτετε ένα νέο πλαίσιο κειμένου, η λύση είναι απλή.

  1. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε κενή περιοχή της διαφάνειας ή έξω από τη διαφάνεια. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί κανένα αντικείμενο στη διαφάνεια.
  2. Επιλέξτε Αρχική σελίδα > Γραμματοσειρά ... και κάντε τις επιλογές σας για στυλ γραμματοσειράς , χρώμα, μέγεθος και τύπο.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν έχετε κάνει όλες τις αλλαγές σας.

Μόλις αλλάξετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά, όλα τα μελλοντικά πλαίσια κειμένου θα λάβουν αυτές τις ιδιότητες, αλλά τα πλαίσια κειμένου που είχατε ήδη δημιουργήσει νωρίτερα δεν θα επηρεαστούν. Επομένως, είναι καλή ιδέα να κάνετε αυτή την αλλαγή σωστά στην αρχή της παρουσίασής σας, προτού δημιουργήσετε την πρώτη σας διαφάνεια.

Δοκιμάστε τις αλλαγές σας δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο κειμένου. Το νέο πλαίσιο κειμένου πρέπει να αντικατοπτρίζει τη νέα επιλογή γραμματοσειράς.

Αλλαγή γραμματοσειρών για άλλα πλαίσια κειμένου στο Powerpoint

Για να κάνετε αλλαγές στις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται για τίτλους ή άλλα πλαίσια κειμένου που είναι μέρος κάθε προτύπου, θα πρέπει να κάνετε αυτές τις αλλαγές στις κύριες διαφάνειες.

Επιπλέον πληροφορίες