Αλλάξτε τα χρώματα και τα στυλ γραμματοσειράς σε διαφάνειες του PowerPoint

Η εικόνα προς τα αριστερά είναι ένα παράδειγμα κακής σχεδίασης διαφάνειας σε σχέση με την αναγνωσιμότητα.

Ορισμένοι παράγοντες, όπως ο φωτισμός χώρου και το μέγεθος του δωματίου, μπορεί να επηρεάσουν την αναγνωσιμότητα των διαφανειών σας κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης. Επομένως, κατά τη δημιουργία των διαφανειών σας, επιλέξτε τα χρώματα, τα στυλ γραμματοσειράς και το μέγεθος γραμματοσειράς που θα διευκολύνουν το κοινό σας να διαβάσει τι είναι στην οθόνη, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.

Κατά την αλλαγή των χρωμάτων των γραμματοσειρών , επιλέξτε αυτά που αντιτίθενται έντονα με το φόντο. Όταν επιλέγετε συνδυασμό γραμματοσειράς / φόντου, ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε το δωμάτιο στο οποίο θα εμφανίζετε. Οι γραμματοσειρές φωτός χρώματος σε σκούρο φόντο είναι συχνά πιο ευανάγνωστες σε ένα πολύ σκοτεινό δωμάτιο. Οι γραμματοσειρές σκούρου χρώματος σε ανοιχτόχρωμο φόντο, από την άλλη πλευρά, λειτουργούν καλύτερα σε δωμάτια με κάποιο φως.

Στην περίπτωση στυλ γραμματοσειρών, αποφύγετε φανταχτερά γραμματοσειρές όπως στυλ σεναρίων. Δύσκολο να διαβάζεται στις καλύτερες στιγμές στην οθόνη του υπολογιστή, αυτές οι γραμματοσειρές είναι σχεδόν αδύνατο να αποκρυπτογραφηθούν όταν προβάλλονται σε μια οθόνη. Προσέχετε στις τυπικές γραμματοσειρές όπως Arial, Times New Roman ή Verdana.

Τα προεπιλεγμένα μεγέθη γραμματοσειρών που χρησιμοποιούνται σε μια παρουσίαση PowerPoint - κείμενο 44 σημείων για τίτλους και κείμενο 32 σημείων για υπότιτλους και κουκκίδες - πρέπει να είναι τα ελάχιστα μεγέθη που χρησιμοποιείτε. Αν το δωμάτιο που παρουσιάζετε είναι πολύ μεγάλο, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς.

01 από 03

Αλλαγή του στυλ γραμματοσειράς και του μεγέθους γραμματοσειράς

Χρησιμοποιήστε αναπτυσσόμενα πλαίσια για να επιλέξετε ένα νέο στυλ γραμματοσειράς και μέγεθος γραμματοσειράς. © Wendy Russell

Βήματα για την αλλαγή του στυλ γραμματοσειράς και του μεγέθους

  1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να αλλάξετε σύροντας το ποντίκι πάνω από το κείμενο για να το επισημάνετε.
  2. Κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα γραμματοσειρών. Μετακινηθείτε στις διαθέσιμες γραμματοσειρές για να κάνετε την επιλογή σας.
  3. Ενώ το κείμενο εξακολουθεί να είναι επιλεγμένο, επιλέξτε ένα νέο μέγεθος για τη γραμματοσειρά από την αναπτυσσόμενη λίστα μεγέθους γραμματοσειράς.

02 του 03

Αλλαγή του χρώματος γραμματοσειράς

Κινούμενη προβολή για το πώς μπορείτε να αλλάξετε στυλ γραμματοσειράς και χρώματα στο PowerPoint. © Wendy Russell

Βήματα για την αλλαγή του χρώματος γραμματοσειράς

  1. Επιλέξτε το κείμενο.
  2. Εντοπίστε το κουμπί Χρώμα γραμματοσειράς στη γραμμή εργαλείων. Είναι το γράμμα Α κουμπί στα αριστερά του κουμπιού Σχεδιασμός . Η έγχρωμη γραμμή κάτω από το γράμμα Α στο κουμπί δείχνει το τρέχον χρώμα. Αν αυτό είναι το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, απλά κάντε κλικ στο κουμπί.
  3. Για να μεταβείτε σε διαφορετικό χρώμα γραμματοσειράς, κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται δίπλα στο κουμπί για να εμφανίσετε άλλες επιλογές χρώματος. Μπορείτε να επιλέξετε ένα τυπικό χρώμα που εμφανίζεται ή κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα χρώματα ... για να δείτε άλλες επιλογές.
  4. Αποεπιλέξτε το κείμενο για να δείτε το αποτέλεσμα.

Το παραπάνω είναι ένα κινούμενο κλιπ της διαδικασίας για να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς και το χρώμα γραμματοσειράς.

03 του 03

PowerPoint Slide μετά το χρώμα και τις αλλαγές στυλ γραμματοσειράς

Διαφάνεια του PowerPoint μετά από στυλ γραμματοσειράς και αλλαγές χρώματος. © Wendy Russell

Εδώ είναι το ολοκληρωμένο slide μετά την αλλαγή του χρώματος γραμματοσειράς και του στυλ γραμματοσειράς. Η διαφάνεια τώρα είναι πολύ πιο εύκολη στην ανάγνωση.