Πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα υπογούφερ στο στερεοφωνικό σας σύστημα

Μήπως χρειάζεται μια μεγαλοφυία;

Μου θυμήθηκε πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι να προσθέσει ένα subwoofer σε ένα στερεοφωνικό σύστημα. Άκουσα το σύστημα ηχείων Revel Performa3 και περιελάμβανε το subwoofer B110 - ένα από τα λίγα υποστέρια που έχω δει ότι έχει ρυθμιζόμενο, ενσωματωμένο crossover για να χωρίσει τις χαμηλές συχνότητες για το sub και να φιλτράρει το βαθύ μπάσο από τα κύρια ηχεία.

Κάθε δέκτης A / V στην αγορά διαθέτει ενσωματωμένο crossover υπογούφερ και οι περισσότεροι από αυτούς σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε το σημείο διασταύρωσης - δηλαδή τη συχνότητα κάτω από την οποία ο ήχος στέλνεται στο υπογούφερ και πάνω από τον οποίο ο ήχος στέλνεται στο κύριο Ηχεία. Αλλά μπορώ να σκεφτώ μόνο μερικούς στερεοφωνικούς δέκτες, ενσωματωμένους ενισχυτές και προενισχυτές που έχουν ενσωματωμένο crossover.

Φυσικά, σχεδόν όλα τα τροφοδοτημένα subwoofer έχουν ενσωματωμένο crossover, αλλά οι περισσότεροι απλώς φιλτράρουν τα μεσαία και τα τρίμματα από το subwoofer. Μερικά φίλτρα το μπάσο από τα κύρια ηχεία σας, αλλά συνήθως σε κάποια σταθερή συχνότητα.

Ποιο ειναι το πρόβλημα? Λοιπόν, το σταθερό σημείο διέλευσης είναι τυπικά 80 Hz. Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά με μεγάλα μεγάλα ηχεία, αλλά θα στείλει πάρα πολύ μπάσο στα μικρά ηχεία, καθιστώντας τα παραμορφωμένα και ενδεχομένως να καταστραφούν ή να φθαρούν πρόωρα. Εάν το σημείο διασταύρωσης είναι υψηλότερο, ας πούμε 120 Hz, που μπορεί να σώσει τα μικρά ηχεία, αλλά μπορεί να αφήσει μια "ηχητική οπή" μεταξύ των υπογείων και των κύριων ηχείων. Ή θα μπορούσε να κάνει πάρα πολλές φωνές να βγουν από το subwoofer, που θα κάνουν όλους να αρχίσουν να ακούγονται σαν Barry White.

Ακόμη χειρότερο είναι αν το υπογούφερ δεν έχει κανέναν τρόπο να φιλτράρει χαμηλές συχνότητες από τα κύρια ηχεία - στα οποία τα κύρια ηχεία πιθανόν να παραμορφωθούν από υπερβολικά χαμηλά μπάσα. Όπως και τα παιδιά που στρέφουν τα στερεοφωνικά τους αυτοκίνητα πολύ δυνατά.

Μέσω ενός προγράμματος εγκατάστασης που μπορείτε να εκτελέσετε σε έναν υπολογιστή, ο εσωτερικός crossover του Revel B110 μπορεί να ρυθμιστεί σε οποιαδήποτε συχνότητα χρειάζεστε. (Μπορείτε να δείτε τον πίνακα βύσματος του B110 στην παραπάνω φωτογραφία.) Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να εκτελέσετε μια σύνδεση γραμμής από το προενισχυτή σας στο subwoofer και πίσω στον ενισχυτή σας. Αν δεν έχετε ξεχωριστό προενισχυτή και ενισχυτή, θα χρειαστείτε ένα δέκτη ή ενσωματωμένο ενισχυτή με ενισχυτή προενίσχυσης / ισχύος σε βύσματα.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι το B110 είναι ακριβό.

Γιατί, όταν η βιομηχανία ήχου συσκευάζει λίστες πλυντηρίων προηγμένων ψηφιακών χαρακτηριστικών σε φτηνούς δέκτες όπως το Sony STR-DH830 , δεν μπορεί να κατασκευάσει ένα απλό ρυθμιζόμενο crossover subwoofer σε στερεοφωνικό προενισχυτή ή ενσωματωμένο ενισχυτή ή οικονομικό υπογούφερ; Δεν μπορώ ακόμα να το καταλάβω.

Χρησιμοποιείτε ένα υπογούφερ με το στερεοφωνικό σας σύστημα; Αν ναι, πώς το συνδέσατε; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα "Σχόλια".