Πώς να συνδέσετε τις τηλεοράσεις με ηχεία ή στερεοφωνικά συστήματα

Τα βασικά ηχεία που είναι ενσωματωμένα σε τηλεοράσεις είναι γενικά πολύ μικρά και ανεπαρκή για να προσφέρουν το είδος του καλού ήχου που σας αξίζει. Αν έχετε περάσει όλο το χρόνο επιλέγοντας μια τηλεόραση μεγάλης οθόνης και ρυθμίζοντας το τέλειο περιβάλλον προβολής, ο ήχος πρέπει να συμπληρώνει σωστά την εμπειρία. Οι εκπομπές μέσω του αέρος και των καλωδιακών / δορυφορικών εκπομπών για ταινίες, αθλήματα και άλλα προγράμματα παράγονται σχεδόν πάντοτε σε στερεοφωνικό ήχο (μερικές φορές σε ήχο surround) και γενικά εξαιρετικής ποιότητας. Ο πρακτικός και βολικός τρόπος για να απολαύσετε καλύτερα τον τηλεοπτικό ήχο είναι να αντιστοιχίσετε μια τηλεόραση απευθείας σε ένα στερεοφωνικό ή σύστημα οικιακού κινηματογράφου χρησιμοποιώντας αναλογικές ή ψηφιακές συνδέσεις .

Ίσως χρειαστείτε ένα αναλογικό καλώδιο ήχου 4-6 ft με στερεοφωνικά βύσματα RCA ή miniplug. Αν ο εξοπλισμός σας υποστηρίζει συνδέσεις HDMI, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει και αυτά τα καλώδια (αφήστε τους άλλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας). Και ένας μικρός φακός μπορεί να είναι βολικός για να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες πίσω από το δέκτη και την τηλεόραση.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: 15 λεπτά

Εδώ είναι πώς:

  1. Τοποθετήστε τον στερεοφωνικό δέκτη ή τον ενισχυτή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τηλεόραση, ενώ εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε άλλες συσκευές (π.χ. καλωδιακό / δορυφορικό set-top box, DVD player, πικάπ, Roku κ.λπ.). Στην ιδανική περίπτωση, η τηλεόραση δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από 4-6 πόδια μακριά από το στερεοφωνικό δέκτη, αλλιώς θα απαιτείται μεγαλύτερο καλώδιο σύνδεσης. Πριν συνδέσετε οποιαδήποτε καλώδια βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει όλο τον εξοπλισμό.
  2. Εντοπίστε την υποδοχή εξόδου αναλογικού ή ψηφιακού ήχου στην τηλεόραση. Για αναλογικό, η έξοδος συχνά χαρακτηρίζεται ως AUDIO OUT και μπορεί να είναι δύο υποδοχές RCA ή ένας μίνι βύσμα 3,5 mm. Για ψηφιακό ήχο , εντοπίστε την οπτική ψηφιακή έξοδο ή τη θύρα HDMI OUT.
  3. Εντοπίστε μια μη αναλωμένη αναλογική είσοδο ήχου στο στερεοφωνικό σας δέκτη ή ενισχυτή. Οποιαδήποτε αναλογική είσοδος που δεν χρησιμοποιείται είναι καλή, όπως VIDEO 1, VIDEO 2, DVD, AUX ή TAPE. Το πιθανότερο είναι η είσοδος στο δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου να είναι υποδοχή RCA. Για ψηφιακές συνδέσεις, εντοπίστε μια μη χρησιμοποιούμενη οπτική ψηφιακή θύρα ή θύρα εισόδου HDMI.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο με τα κατάλληλα βύσματα σε κάθε άκρο, συνδέστε την έξοδο ήχου από την τηλεόραση στην είσοδο ήχου του δέκτη ή του ενισχυτή. Αυτός είναι ένας καλός χρόνος για την επισήμανση των άκρων των καλωδίων, ειδικά εάν το σύστημά σας διαθέτει μια ποικιλία εξαρτημάτων. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο η γραφή σε μικρές λωρίδες χαρτιού και η τοποθέτησή του γύρω από κορδόνια σαν μικρές σημαίες. Αν ποτέ χρειαστεί να προσαρμόσετε τις συνδέσεις στο μέλλον, αυτό θα εξαλείψει πολλές εικασίες.
  1. Όταν όλα είναι συνδεδεμένα, ενεργοποιήστε τον δέκτη / ενισχυτή και την τηλεόραση. Βεβαιωθείτε ότι η ένταση του ήχου στο δέκτη βρίσκεται σε χαμηλή ρύθμιση πριν δοκιμάσετε τη σύνδεση. Επιλέξτε τη σωστή είσοδο στο δέκτη και σιγά-σιγά γυρίστε την ένταση. Εάν δεν ακούγεται ήχος, ελέγξτε πρώτα ότι ο διακόπτης A / B του ηχείου είναι ενεργός . Ίσως χρειαστεί να έχετε πρόσβαση στο μενού της τηλεόρασης για να απενεργοποιήσετε τα εσωτερικά ηχεία και να ενεργοποιήσετε την έξοδο ήχου της τηλεόρασης.

Αν χρησιμοποιείτε επίσης καλώδιο / δορυφορικό κουτί, αναμένετε να έχετε μια άλλη σειρά καλωδίων για αυτό. Η έξοδος ήχου από το καλωδιακό / δορυφορικό παράθυρο θα συνδεθεί με διαφορετική είσοδο ήχου στον δέκτη / ενισχυτή (π.χ. εάν έχει ρυθμιστεί το VIDEO 1 για τον ήχο υπερύθρων της τηλεόρασης, στη συνέχεια επιλέξτε VIDEO 2 για καλωδιακή / δορυφορική). Η διαδικασία είναι παρόμοια αν έχετε ήχο για εισαγωγή από άλλες πηγές, όπως ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων, συσκευές αναπαραγωγής DVD, πικάπ, κινητές συσκευές και πολλά άλλα.