Βάση ηχείων Yamaha SRT-1000 με προβολή ψηφιακού ήχου

Φαίνεται ότι η Yamaha προσθέτει στον αυξανόμενο αριθμό κατασκευαστών να συμπεριλάβει ένα τηλεοπτικό σύστημα ήχου στη σειρά προϊόντων της. Η Yamaha αναφέρεται στην είσοδό της ως Βάση Ηχείων SRT-1000.

Ως μια γρήγορη ανασκόπηση, ένα ηχητικό σύστημα κάτω από την τηλεόραση (όπως η Βάση Ηχείων τηλεόρασης που αναφέρθηκε παραπάνω), είναι μια παραλλαγή της έννοιας της γραμμής ήχου . Ωστόσο, σε αντίθεση με μια τυπική γραμμή ήχου, αυτές οι μονάδες χρησιμεύουν επίσης ως βάση ή πλατφόρμα που μπορείτε να ρυθμίσετε την τηλεόρασή σας πάνω από. Αυτό δεν απαιτεί μόνο λιγότερους χώρους από ένα μπαρ ήχου, αλλά επιπλέον υποχωρεί στο ντεκόρ του δωματίου σας, καθώς μοιάζει να είναι στην πραγματικότητα μέρος της στάσης της τηλεόρασης.

Ωστόσο, σε μια νέα συστροφή, η Yamaha έχει ενσωματώσει επίσης την τεχνολογία Digital Sound Projection στο SRT-1000, η ​​οποία μπορεί να προσφέρει μια πιο πειστική εμπειρία ακουστικού περιβάλλοντος ήχου από άλλα συστήματα τηλεοπτικών ήχου ή μπαρ ήχου.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένας ψηφιακός προβολέας ήχου είναι ότι μια συστοιχία ηχείων αποτελούμενη από μικροσκοπικούς, μεμονωμένα ενισχυμένους οδηγούς ηχείων (αναφερόμενοι ως οδηγοί δέσμης). Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης "προγραμματίζει" τη μονάδα, τα ηχεία μπορούν να εκχωρηθούν σε απευθείας σημεία ήχου σε διαφορετικά σημεία ενός δωματίου και, αντανακλώντας τους πλευρικούς και τους πίσω τοίχους, δημιουργώντας ένα πειστικό ηχητικό πεδίο 2, 3, 5 ή 7 καναλιών (ανάλογα με τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μοντέλου). Ωστόσο, το βασικό είναι ότι το δωμάτιο είναι το σωστό μέγεθος ώστε οι ακτίνες του ήχου να αντανακλούν τον ήχο πίσω στη θέση ακρόασης.

Το SRT-1000 έχει σχεδιαστεί για να προβάλλει έως και ένα ηχητικό πεδίο 5.1 καναλιών (παρέχεται αποκωδικοποίηση Dolby Digital και DTS 5.1 ). Διαθέτει οχτώ ηχεία δέσμης (μικροσκοπικά ηχεία 1-1 / 8 ιντσών) η καθεμία τροφοδοτείται από τους δικούς τους ψηφιακούς ενισχυτές 2 watt, 2 ωοειδούς woofer ισχύος 1 1/2 x 4 ιντσών 30 watt και 2 (επίσης 30 watt) συμπαγείς subwoofer 3-1 / 4 ιντσών (συνολικά 136 watt για ολόκληρο το σύστημα). Ολόκληρο το περίβλημα είναι περίπου 30 3/4-ίντσες ευρύ και ζυγίζει μόνο 19 ½ κιλά (καθιστώντας το καλύτερο οπτικό ματς για LCD και Plasma TV από 32 έως 55 ίντσες σε μέγεθος οθόνης - βάρους μέχρι 88 λίβρες).

Για τη συνδεσιμότητα, το SRT-1000 παρέχει επίσης 2 ψηφιακές οπτικές , 1 ψηφιακή ομοαξονική και 1 αναλογική στερεοφωνική είσοδο, καθώς και ενσωματωμένο ασύρματο Bluetooth για πρόσβαση σε μουσική από συμβατές φορητές συσκευές. Υπάρχει επίσης έξοδος γραμμής υπογούφερ για σύνδεση με προαιρετικό εξωτερικό υπογούφερ, αν θέλετε.

Είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι δεν υπάρχουν video-pass μέσω συνδέσεων στο SRT-1000. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ήχο από πηγές βίντεο (όπως DVD / Blu-ray Disc player, καλωδιακή / δορυφορική κεραία / ρολό πολυμέσων), μπορείτε είτε να στείλετε το βίντεο στην τηλεόραση και τον ήχο στο SRT-1000 ξεχωριστά είτε να συνδέσετε το βίντεο και τον ήχο πηγές στην τηλεόραση και, στη συνέχεια, συνδέστε είτε τις ψηφιακές οπτικές ή αναλογικές στερεοφωνικές εξόδους ήχου της τηλεόρασης στο SRT-1000 (εάν η τηλεόρασή σας παρέχει είτε και τις δύο αυτές τις επιλογές). Εκτός από τον ήχο από πηγές βίντεο, έχετε επίσης τη δυνατότητα να συνδέετε πηγές μόνο με ήχο, όπως CD player, με το SRT-1000 επίσης.

Για ευελιξία στον έλεγχο, το SRT-1000 μπορεί να λειτουργήσει είτε με το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο είτε με συμβατά έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες αφού έχετε κατεβάσει την δωρεάν εφαρμογή Remote Controller της Yamaha για iOS ή Android.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην επίσημη σελίδα του προϊόντος SRT-1000.

Για περισσότερες προτάσεις γραμμής ήχου, δείτε την τρέχουσα λίστα μου Sound Bars και προβολείς ψηφιακού ήχου .