Τι είναι ένα αρχείο TS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία TS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .TS είναι ένα αρχείο βίντεο μεταφοράς ρεύματος που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων βίντεο συμπιεσμένων με MPEG-2. Συχνά εμφανίζονται σε DVD σε μια σειρά πολλαπλών αρχείων .TS.

Το TypeScript είναι μια άλλη μορφή αρχείου που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .TS. Αυτά είναι αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία εφαρμογών JavaScript και στην πραγματικότητα είναι παρόμοια με τα αρχεία JavaScript (.JS), αλλά περιλαμβάνουν κώδικα στη γλώσσα προγραμματισμού TypeScript.

Ένα αρχείο που τελειώνει με το .ΤS μπορεί να είναι ένα αρχείο πηγής μετάφρασης Qt με μορφή XML που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση μεταφράσεων για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα λογισμικού που αναπτύχθηκε με το Qt SDK.

Σημείωση: Τα αρχεία M2TS και MTS είναι παρόμοια με τα αρχεία βίντεο μεταφοράς βίντεο που εξηγούνται εδώ, αλλά στοχεύουν ειδικά σε αρχεία βίντεο Blu-ray.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο TS

Μεταφορά βίντεο Τα αρχεία ροής που είναι αποθηκευμένα σε ένα DVD θα αναπαράγονται σε μια συσκευή αναπαραγωγής DVD χωρίς να χρειάζονται επιπλέον λογισμικά. Εάν έχετε ένα αρχείο TS στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το ανοίξετε με έναν αριθμό συσκευών αναπαραγωγής πολυμέσων.

Το VLC πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή αφού είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί να ανοίξει αρχεία TS σε Mac, Windows και Linux. Το MPEG Streamclip είναι μια άλλη επιλογή και η εφαρμογή Ταινίες και τηλεοπτικές εφαρμογές των Windows μπορεί να λειτουργήσει πάρα πολύ.

Σημείωση: Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο TS με VLC, η επέκταση του αρχείου είναι πιθανώς ήδη συνδεδεμένη με ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Για να το ανοίξετε, δοκιμάστε να το σύρετε απευθείας στο παράθυρο του ανοικτού προγράμματος ή χρησιμοποιώντας το μενού Μέσα> Άνοιγμα αρχείου .... Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το πρόγραμμα που συσχετίζεται με τα αρχεία .TS και να το ορίσετε ως VLC.

Μια άλλη επιλογή για το άνοιγμα του αρχείου TS είναι να το μετονομάσετε σε κάτι που θα υποστηρίξει το υπάρχον media player σας, όπως το .MPEG . Οι περισσότεροι παίκτες πολυμέσων υποστηρίζουν ήδη αρχεία .MPEG και δεδομένου ότι τα αρχεία TS είναι αρχεία MPEG, το ίδιο πρόγραμμα πρέπει επίσης να αναπαράγει το αρχείο TS.

Ορισμένοι μη-ελεύθεροι παίκτες TS περιλαμβάνουν τον δημιουργό του Roxio NXT Pro, το VideoStudio του Corel, τον Audials One, τον PowerProducer της CyberLink και το Pinnacle Studio.

Επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα Get TypeScript για προγράμματα που υποστηρίζουν τη γλώσσα TypeScript. Είναι εκεί μπορείτε να βρείτε τις προσθήκες και τα προγράμματα που σας επιτρέπουν να ανοίξετε αυτόν τον τύπο αρχείου TS.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία TS με το πρόγραμμα Visual Studio της Microsoft εγκαθιστώντας το SDK TypeScript για Visual Studio ή αυτήν την προσθήκη για το άνοιγμα του αρχείου TS στο Eclipse.

Τα αρχεία προέλευσης πηγών μετάφρασης Qt ανοίγουν με Qt, ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού για Windows, Mac και Linux.

Πώς να μετατρέψετε αρχεία TS

Αρκετοί δωρεάν μετατροπείς αρχείων βίντεο είναι διαθέσιμοι που μπορούν να μετατρέψουν TS σε MP4 , MKV ή ακόμα και μορφές ήχου όπως MP3 . Το Freemake Video Converter και το EncodeHD είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα μας από τη λίστα που υποστηρίζουν αυτές τις μορφές και πολλά άλλα.

Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε το Freemake Video Converter, μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το αρχείο TS απευθείας σε αρχείο DVD ή ISO με την επιλογή εξόδου DVD .

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα offline, desktop TS εάν το αρχείο είναι μεγάλο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το TS σε MP4 σε απευθείας σύνδεση χωρίς να χρειαστεί να κάνετε λήψη προγραμμάτων, με υπηρεσίες όπως το Zamzar ή το FileZigZag .

Σημείωση: Να θυμάστε ότι με τους μετατροπείς στο διαδίκτυο πρέπει πρώτα να μεταφορτώσετε το αρχείο TS, να περιμένετε να μετατραπεί και στη συνέχεια να το κατεβάσετε ξανά για να το χρησιμοποιήσετε. Είναι πολύ πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα από τα offline TS σε μετατροπείς για μεγαλύτερα βίντεο TS.

Δεν υπάρχει πιθανότητα να μετατρέψετε αρχεία TS από τη γλώσσα TypeScript σε κάτι άλλο. Ωστόσο, αν είναι δυνατόν, κάντε τη μετατροπή με το ίδιο πρόγραμμα που ανοίγει το αρχείο. Μπορείτε κανονικά να βρείτε αυτή την επιλογή μέσα στο μενού Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή .

Για να μετατρέψετε το αρχείο TS σας σε QPH (Phrase Books), έτσι ώστε οι μεταφράσεις να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με περισσότερα από ένα Qt προγράμματα, χρησιμοποιήστε το εργαλείο "lconvert" που περιλαμβάνεται στο Qt SDK.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Είναι πιθανό να ανακατεύετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου και αντιμετωπίζετε ένα διαφορετικό είδος αρχείου ως αρχείο TS, προκαλώντας το να μην ανοίξει στα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω.

Για παράδειγμα, τα αρχεία TSV είναι αρχεία με διαχωρισμένες καρτέλες που μοιράζονται δύο από τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων με το TS αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το περιεχόμενο βίντεο, το TypeScript ή το SDK Qt. Επομένως, ανοίγοντας ένα αρχείο TSV στο λογισμικό που συνδέεται παραπάνω, δεν θα σας αφήσει να το χρησιμοποιήσετε όπως είχε προβλεφθεί.

Το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες μορφές αρχείων. Ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούν επεκτάσεις αρχείων όπως ADTS, TST, TSF, TSC, TSP, GTS, TSR και TSM. Αν έχετε κάποιο από αυτά τα αρχεία ή διαφορετικό που δεν τελειώνει με .TS, αναζητήστε την συγκεκριμένη επέκταση αρχείου για να δείτε ποια προγράμματα είναι σε θέση να τα προβάλλουν, να τα επεξεργάζονται ή / και να τα μετατρέπουν.