Τι είναι ένα αρχείο EZT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EZT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EZT είναι πιθανότατα ένα αρχείο υποτίτλων EZTitles που χρησιμοποιείται από το λογισμικό υποτίτλων EZTitles. Η μορφή αρχείου EZT είναι παρόμοια με άλλες μορφές υπότιτλων, όπως το SRT , επειδή περιέχουν κείμενο που αντιστοιχεί σε φωνές σε ένα βίντεο και εμφανίζονται παράλληλα με το βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Ορισμένα αρχεία EZT δεν έχουν καμία σχέση με τους υπότιτλους και είναι αντί αυτού κακόβουλα αρχεία που μπορούν να διαδοθούν μέσω κοινής χρήσης αρχείων ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορούν ακόμη και να εξαπλωθούν μέσω αφαιρούμενων συσκευών όπως οι μονάδες flash ή μέσω κοινών δίσκων δικτύου. Αυτά τα αρχεία ενδέχεται να μεταβούν με το όνομα Worm.Win32.AutoRun.ezt .

Τα αρχεία πρότυπων αρχείων τεχνολογίας Sunburst ίσως χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου EZT.

Σημείωση: Το EZTV είναι το όνομα μιας ιστοσελίδας torrent, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα αρχεία EZT.

Πώς να ανοίξετε αρχεία EZT

Τα αρχεία EZT που χρησιμοποιούνται ως υπότιτλοι ταινιών μπορούν να ανοίξουν με τους EZTitles.

Τα κακόβουλα σκουλήκια συνήθως δεν ανοίγονται σε ένα πρόγραμμα, αλλά έχουν αφαιρεθεί με λογισμικό προστασίας από ιούς, όπως το AVG, το Microsoft Security Essentials, το Windows Defender ή το Microsoft Safety Scanner.

Τα αρχεία πρότυπων τεχνικών Sunburst Easy Follet είναι πιθανότατα συνδεδεμένα με ένα πρόγραμμα από την Sunburst Digital.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EZT

Το EZTitles μπορεί να εξάγει ένα αρχείο EZT σε διάφορες άλλες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των EZTXML, PAC, FPC, 890, STL, TXT, RTF , DOC , DOCX , XLS , SMI, SAMI, XML , SRT, SUB, VTT και CAP . Ένα άλλο πρόγραμμα από τους κατασκευαστές του EZTitles, που ονομάζεται EZConvert, μπορεί να μετατρέψει και τα αρχεία EZT.

Τα κακόβουλα σκουλήκια που τελειώνουν στην επέκταση του αρχείου EZT, φυσικά, δεν χρειάζεται να μετατραπούν σε οποιαδήποτε μορφή. Διαβάστε την επόμενη ενότητα εάν χρειάζεστε βοήθεια για την κατάργησή της από τον υπολογιστή σας.

Αν ένα αρχείο EZT που χρησιμοποιείται με το λογισμικό Sunburst μπορεί να μετατραπεί καθόλου, πιθανότατα είναι δυνατό μόνο μέσω του προγράμματος που μπορεί να το ανοίξει. Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα Sunburst για να δείτε τις διαθέσιμες εφαρμογές τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό EZT

Ένα κοινό μέρος για τον ιό Worm.Win32.AutoRun.ezt να εισέλθει στον υπολογιστή σας είναι μέσω ενός συνημμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα κανονικό έγγραφο ή κάποιο άλλο αρχείο, αλλά στη συνέχεια να φυτέψετε κρυφά στον υπολογιστή σας. Από εκεί, μπορεί να εξαπλωθεί αλλού μέσω των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε ή των συσκευών που συνδέετε στον υπολογιστή σας.

Ορισμένα προβλήματα μπορεί να προκύψουν εάν το αρχείο EZT δεν ληφθεί αμέσως υπόψη. Μπορεί να βάλει άγνωστα εικονίδια και συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας, να κατεβάσετε περισσότερα κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή σας, να κλέψετε τις ευαίσθητες και ιδιωτικές πληροφορίες σας, να κάνετε αλλαγές στο μητρώο των Windows , να σας προτρέψουν με πραγματικές ή ψευδείς προειδοποιήσεις ή σφάλματα, ιστοσελίδες που δεν ζητάτε και επηρεάζουν τη συνολική απόδοση του συστήματος, χρησιμοποιώντας υπερβολικά πολλούς πόρους του συστήματος .

Αν υποψιάζεστε ότι έχετε το αρχείο Worm.Win32.AutoRun.ezt στον υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιώντας ένα από τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω. Αν αυτές δεν λειτουργούν, μπορείτε να δοκιμάσετε το Malwarebytes ή το Baidu Antivirus.

Μια άλλη επιλογή είναι να σαρώσετε τον υπολογιστή σας πριν ξεκινήσει, χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζεται bootable antivirus tool . Αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν ο ιός δυσκολεύει να συνδεθεί στον υπολογιστή σας.

Εάν το πρόγραμμα εκκίνησης AV δεν σας βοηθήσει, ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία και στη συνέχεια να εκτελέσετε μια σάρωση ιών από εκεί. Μπορεί να αποτρέψει την εκτόξευση του σκουλήκι και να διευκολύνει τη διαγραφή του.

Ίσως επίσης να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε το autorun στα Windows για να αποτρέψετε τη διάδοση του ιού τύπου worm στον υπολογιστή σας μέσω μιας αφαιρούμενης συσκευής.

Άλλα ονόματα για αυτόν τον ιό

Αυτός ο ιός μπορεί να ονομαστεί κάτι άλλο, ανάλογα με το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που χρησιμοποιείτε, όπως το Generic Rootkit.g, HackTool: WinNT / Tcpz.A, Win-Trojan / Rootkit.11656, Backdoor.IRCBot! Sd6 ή W32 / Autorun- XY .

Μπορεί ακόμη και να δημιουργηθεί ως αρχείο με μη σχετικό όνομα και επέκταση αρχείου, όπως svzip.exe, sv.exe, svc.exe, adsmsexti.exe, dwsvc32.sys, sysdrv32.sys, wmisys.exe, runql.exe, bload .exe ή / και 1054y.exe .

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα αρχεία EZT πιθανότατα ανοίγουν με το πρόγραμμα EZTitles. Εάν δεν δουλεύει εκεί και δεν φαίνεται να είναι ιός ή αρχείο Suburst, βεβαιωθείτε ότι αυτό που έχετε είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο EZT.

Είναι πολύ εύκολο να συγχέουμε ένα αρχείο ES, EST, EZS ή EZC με ένα αρχείο EZT, επειδή οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι τόσο ομοιόμορφα γραμμένες. Ωστόσο, αυτές οι επεκτάσεις αρχείων δεν σχετίζονται με τα προαναφερθέντα προγράμματα και πιθανότατα είναι τα αρχεία E-Studio 1.x, τα αρχεία χάρτη, τα αρχεία χαρτών Streets & Trips, τα αρχεία δέσμης ενεργειών EZ-R Staats ή τα αρχεία Backup της AutoCAD Ecscad, αντίστοιχα.