Τι είναι ένα αρχείο XLS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLS είναι ένα αρχείο φύλλου εργασίας του Microsoft Excel 97-2003. Οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Excel αποθηκεύουν τα αρχεία υπολογιστικών φύλλων στη μορφή XLSX από προεπιλογή.

Τα αρχεία XLS αποθηκεύουν δεδομένα σε πίνακες γραμμών και στηλών με υποστήριξη για μορφοποιημένο κείμενο, εικόνες, διαγράμματα και πολλά άλλα.

Τα αρχεία του Microsoft Excel που είναι αρχεία με δυνατότητα μακροεντολής χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου XLSM .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLS

Τα αρχεία XLS μπορούν να ανοίξουν με οποιαδήποτε έκδοση του Microsoft Excel. Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία XLS χωρίς το Microsoft Excel χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα προβολής Excel της Microsoft, το οποίο υποστηρίζει το άνοιγμα και την εκτύπωση αρχείων XLS καθώς και την αντιγραφή δεδομένων από αυτά.

Πολλές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις στο Excel που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν και να επεξεργαστούν αρχεία XLS περιλαμβάνουν το Kingsoft Spreadsheets και το OpenOffice Calc.

Το άνοιγμα και η επεξεργασία αρχείων XLS είναι πολύ εύκολο στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome με την δωρεάν επέκταση που ονομάζεται Επεξεργασία του Office για Έγγραφα, Φύλλα και Διαφάνειες. Μπορείτε να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία XLS που βρίσκετε στο διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, καθώς και να προβάλετε και να επεξεργαστείτε αυτά από τον υπολογιστή σας μεταφέροντάς τα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Σημείωση: Η αποθήκευση αρχείων XLS με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιώντας την επέκταση του Chrome τους αναγκάζει να αποθηκεύονται στη νεότερη μορφή XLSX.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Chrome, μπορείτε ακόμα να ανοίγετε και να επεξεργάζεστε αρχεία XLS αποκλειστικά στο διαδίκτυο με το δωρεάν εργαλείο Zoho Sheet. Δεν χρειάζεστε καν έναν λογαριασμό χρήστη για να εργάζεστε με αρχεία XLS στο Zoho - μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο στον ιστότοπο και να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές αμέσως. Υποστηρίζει την εξοικονόμηση σε έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό ή στον υπολογιστή σας σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένου και του XLS.

Το DocsPal είναι ένας άλλος ελεύθερος θεατής XLS που είναι καθαρά θεατής, όχι συντάκτης. Δεδομένου ότι εκτελείται σε λειτουργία χωρίς να χρειάζεται καμία εγκατάσταση, λειτουργεί σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και τα λειτουργικά συστήματα .

Σημείωση: Το αρχείο XLS εξακολουθεί να μην είναι δυνατό να ανοίξει σωστά; Είναι πιθανό να διαβάζετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου και να συγχέετε ένα αρχείο XSL ή XSLT με ένα αρχείο XLS.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLS

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη ένα από τα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων που ήδη ανέφερα, η μετατροπή είναι ευκολότερη, ανοίγοντας το αρχείο XLS σε αυτό το πρόγραμμα και στη συνέχεια αποθηκεύοντάς το σε διαφορετική μορφή. Αυτός είναι κατά πολύ ο πιο γρήγορος τρόπος για να μετατρέψετε αρχεία XLS σε άλλες μορφές όπως CSV , PDF , XPS , XML , TXT , XLSX, PRN και άλλες παρόμοιες μορφές.

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας XLS ή δεν θέλετε να το εγκαταστήσετε, χρησιμοποιήστε έναν δωρεάν μετατροπέα εγγράφων είναι μια άλλη επιλογή. Το Zamzar είναι ένα παράδειγμα ενός δωρεάν online μετατροπέα αρχείων XLS που μετατρέπει XLS σε MDB , ODS και άλλα συμπεριλαμβανομένων μορφών εικόνας όπως JPG και PNG .

Εάν το αρχείο XLS σας διαθέτει δεδομένα που χρειάζεστε σε μια ανοιχτή, δομημένη μορφή, το εργαλείο Mr. Data Converter online είναι μια μεγάλη επιλογή, μετατρέποντας το XLS ή το CSV απευθείας σε XML, JSON ή σε διάφορες άλλες παρόμοιες μορφές.

Πώς να σπάσει έναν κωδικό XLS ή να ξεκλειδώσετε ένα XLS

Τα αρχεία XLS μπορούν εύκολα να προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως το Excel. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρόγραμμα για να καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, τι κάνετε αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης στο αρχείο XLS;

Ένα δωρεάν εργαλείο αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσετε ένα αρχείο XLS που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης "για να ανοίξει". Ένα δωρεάν εργαλείο που μπορείτε να δοκιμάσετε, θα πρέπει να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης σε ένα αρχείο XLS, είναι ο ελεύθερος οδηγός ανάκτησης κωδικού πρόσβασης του Word και του Excel.

Παρόλο που δεν είναι δωρεάν, το Excel Password Recovery Lastic είναι μια άλλη επιλογή.