Τι είναι ένα αρχείο XP3;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XP3

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XP3 είναι ένα αρχείο πακέτου KiriKiri. Το KiriKiri είναι μια μηχανή scripting. το αρχείο XP3 χρησιμοποιείται συχνά με οπτικά μυθιστορήματα ή για την αποθήκευση πόρων παιχνιδιών βίντεο.

Μέσα σε ένα αρχείο XP3 μπορεί να υπάρχουν εικόνες, ήχος, κείμενο ή οποιοσδήποτε άλλος πόρος που θα ήταν χρήσιμος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή για μια οπτική αναπαράσταση ενός βιβλίου. Αυτά τα αρχεία αποθηκεύονται στο αρχείο XP3 σαν ένα αρχείο, παρόμοιο με τα αρχεία ZIP .

Σημείωση: Το XP3 χρησιμοποιείται μερικές φορές ως συντομογραφία για το Service Pack 3 των Windows XP . Ωστόσο, τα αρχεία που έχουν την επέκταση αρχείου .XP3 δεν έχουν καμία σχέση με κανένα λειτουργικό σύστημα , ιδιαίτερα, ακόμη και με τα Windows XP.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XP3

Τα αρχεία πακέτων KiriKiri με την επέκταση XP3 μπορούν να ανοίξουν με τα εργαλεία KiriKiri.

Εάν το αρχείο XP3 δεν ανοίγει με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν αρχείο εξαγωγής για να εξαγάγετε τα περιεχόμενα από το αρχείο XP3. Θα δείτε πιθανότατα ένα αρχείο EXE το οποίο μπορείτε να εκτελέσετε ως κανονική εφαρμογή. Ένα πρόγραμμα όπως το 7-Zip ή το PeaZip θα πρέπει να είναι σε θέση να ανοίξει ένα αρχείο XP3 με αυτόν τον τρόπο.

Εάν ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων δεν ανοίξει το αρχείο XP3, μπορείτε να δοκιμάσετε το CrassGUI. Υπάρχουν οδηγίες στη σελίδα λήψης που εξηγούν τον τρόπο ανοίγματος του αρχείου XP3.

Σε όλα αυτά τα παραδείγματα για το άνοιγμα ενός αρχείου XP3, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ότι πρέπει να αντιγράψετε τα εξαγόμενα αρχεία σε έναν συγκεκριμένο φάκελο. Για παράδειγμα, εάν το αρχείο XP3 χρησιμοποιείται με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι βίντεο, ίσως χρειαστεί να εξαγάγετε τα αρχεία από το αρχείο XP3 και στη συνέχεια να τα αντιγράψετε στο φάκελο εγκατάστασης του παιχνιδιού, ώστε το παιχνίδι να τα χρησιμοποιήσει.

Σημείωση: Τα αρχεία XP3 μοιράζονται μερικά από τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων με τα αρχεία ZXP , XPD και XPI , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μορφές αρχείων δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας, μπορείτε να ελέγξετε ξανά ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση και δεν δημιουργείτε σύγχυση με κάποια από αυτές τις μορφές με τη μορφή XP3.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο XP3, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο πρόγραμμα εγκατεστημένο σε ανοιχτά αρχεία XP3, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XP3

Οι πιο δημοφιλείς τύποι αρχείων μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές αρχείων με δωρεάν μετατροπέα αρχείων . Για παράδειγμα, ένας μετατροπέας αρχείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή αρχείων PDF σε DOCX , MOBI , PDB, κλπ., Αλλά δεν γνωρίζω κάποια που να λειτουργεί με αρχεία XP3.

Ωστόσο, ένα πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε αν χρειαστεί να μετατρέψετε ένα αρχείο XP3 είναι να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα KiriKiri Tools που ανέφερα παραπάνω. Εάν αυτό είναι δυνατό με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η επιλογή μετατροπής του αρχείου μπορεί να είναι σε ένα μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή σε μια επιλογή μενού Εξαγωγή .

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία XP3

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XP3 και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.