Τι είναι ένα αρχείο ZXP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ZXP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ZXP είναι ένα αρχείο πακέτου επέκτασης αρχείου Adobe Zip που περιέχει μικρά κομμάτια λογισμικού που προσθέτουν λειτουργικότητα σε ένα προϊόν λογισμικού της Adobe.

Τα αρχεία ZXP είναι πραγματικά μόνο συμπιεσμένα αρχεία ZIP . Αντικαθιστούν την παλαιότερη μορφή αρχείου Macromedia Extension Plugin που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .MXP και βελτιώνεται στην παλαιότερη μορφή υποστηρίζοντας ψηφιακή υπογραφή για τον προσδιορισμό του εκδότη της επέκτασης.

Συμβουλή: Υπάρχουν πολλά δωρεάν φίλτρα Photoshop και plugins που έρχονται σε αυτή τη μορφή.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ZXP

Το Adobe Extension Manager έκδοση CS5.5 και νεότερη υποστηρίζει αρχεία ZXP, ενώ οι προηγούμενες εκδόσεις του Extension Manager μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αρχική μορφή MXP. Το Creative Cloud 2015 και το νεότερο απαιτούν το πρόγραμμα γραφικών Creative Cloud για χρήση αρχείων ZXP.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να αποσυμπιέσετε ένα αρχείο ZXP προτού το χρησιμοποιήσετε με ένα πρόγραμμα Adobe, επειδή το λογισμικό το κάνει αυτόματα για εσάς. Με ένα από αυτά τα προγράμματα εγκατεστημένα, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο ZXP για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Δείτε το φροντιστήριο του Adobe Extension Manager εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη λήψη και την εγκατάσταση αρχείων ZXP στο Extension Manager ή για αυτό το βοήθημα Creative Cloud Help για βοήθεια σχετικά με την εγκατάσταση αρχείων ZXP με το Creative Cloud (συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων τρίτων). Επίσης, ανατρέξτε στον Οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων του Adobe Exchange για το Creative Cloud αν έχετε προβλήματα με τη χρήση αρχείων ZXP με αυτές τις εφαρμογές.

Το πρόγραμμα τρίτου μέρους που ονομάζεται Adobe ZXPInstaller μπορεί επίσης να εγκαταστήσει αυτά τα αρχεία. Ένας άλλος, ο Διευθυντής επέκτασης του Anastasiy, μπορεί να εγκαταστήσει, να καταργήσει και να ενημερώσει τα αρχεία ZXP.

Δεδομένου ότι τα αρχεία ZXP βρίσκονται στη μορφή ZIP αρχειοθέτησης, μπορείτε επίσης να τα ανοίξετε με ένα εργαλείο φερμουάρ / αποσυμπίεσης όπως το 7-Zip. Κάνοντας αυτό δεν θα σας αφήσει να χρησιμοποιήσετε το αρχείο με ένα πρόγραμμα Adobe, αλλά θα σας αφήσει να δείτε τα διάφορα αρχεία και τους φακέλους που απαρτίζουν το αρχείο ZXP.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ZXP αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ZXP, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ZXP

Δεν χρειάζεται πραγματικά να μετατρέψετε το ZXP σε ZIP επειδή μπορείτε απλά να μετονομάσετε την επέκταση αρχείου από το .ZXP σε .ZIP. Κάνοντας αυτό θα σας επιτρέψει να ανοίξετε το αρχείο σε οποιοδήποτε εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων που υποστηρίζει τη μορφή ZIP.

Εάν πρέπει να κάνετε το αντίθετο και να μετατρέψετε την παλαιότερη μορφή MXP σε ZXP, χρησιμοποιήστε την επιλογή Εργαλεία> Μετατροπή MXP σε επιλογή μενού ZXP στο Adobe Extension Manager CS6.

Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία ZXP

Εάν ένα αρχείο ZXP δεν ανοίγει στον υπολογιστή σας, είναι πιθανό να μην έχετε το σωστό πρόγραμμα Adobe που είναι απαραίτητο για τη χρήση του. Η επέκταση θα πρέπει να έχει κάποια άλλα αρχεία και φακέλους που σχετίζονται με αυτήν. Ανοίξτε το ένα που ονομάζεται CSXS και στη συνέχεια το αρχείο XML μέσα σε αυτόν το φάκελο, που ονομάζεται manifest.xml .

Μέσα στο αρχείο XML υπάρχει μια ενότητα που περιβάλλεται από μια ετικέτα HostList . Δείτε τα προγράμματα Adobe που αναφέρονται εκεί. αυτά είναι τα μόνα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το συγκεκριμένο αρχείο ZXP.

Κοινά μέρη όπου μπορείτε να βρείτε αρχεία ZXP στα Windows περιλαμβάνουν:

C: \ Program Files \ Κοινά Αρχεία \ Adobe C: \ Αρχεία Προγράμματος (x86) \ Adobe \ Adobe Bridge \ Έκδοση] \ PublishPanel \ factory \ zxp \ C: \ Users \ [username] \ AppData \ Roaming \ CC \ EM Store \ Εικονικό προϊόν \

Στις macOS, τα αρχεία ZXP βρίσκονται συχνά σε αυτούς τους φακέλους:

/ Υποστήριξη εφαρμογών / Adobe / CEP / extensions / / Χρήστες / Υποστήριξη εφαρμογών / Adobe / επεκτάσεις / / Χρήστες /

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Παρόλο που οι επεκτάσεις τους φαίνονται παρόμοια, τα αρχεία ZXP δεν έχουν καμία σχέση με αρχεία ZPS, τα οποία είναι αρχεία Zebra Portable Safe που χρησιμοποιούνται με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται ZPS Explorer.

Μια άλλη παρόμοια επέκταση αρχείου είναι το ZIPX, το οποίο χρησιμοποιείται για αρχεία Extended Zip. μπορούν να ανοίξουν με το PeaZip.

Αν ξαναδιαβάσετε την επέκταση αρχείου για το αρχείο σας και διαπιστώσετε ότι δεν τελειώνει με το "ZXP", αναζητήστε την επέκταση αρχείου που υπάρχει για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή και ποιο πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει το αρχείο.