Τι είναι ένα αρχείο TBZ;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία TBZ

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου TBZ είναι ένα αρχείο αρχειοθέτησης BZIP Compressed Tar Arch, το οποίο σημαίνει ότι τα αρχεία αρχικά αρχειοθετούνται σε ένα αρχείο TAR και στη συνέχεια συμπιέζονται με το BZIP.

Παρόλο που μπορείτε βεβαίως να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα περιστασιακά αρχεία TAR που χρησιμοποιούν τη συμπίεση BZIP , ο BZ2 είναι ένας νεότερος και όλο και πιο κοινός αλγόριθμος συμπίεσης που παράγει αρχεία TBZ2.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο TBZ

Το 7-Zip, το PeaZip και το jZip είναι μόνο μερικά από τα πολλά δωρεάν αρχεία εξαγωγής αρχείων που μπορούν να αποσυμπιέσουν (εξαγάγουν) τα περιεχόμενα ενός αρχείου TBZ. Και τα τρία προγράμματα υποστηρίζουν επίσης το νεότερο σχήμα TBZ2.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα αρχείο TBZ online μέσω του εργαλείου B1 Online Archiver. Πρόκειται για έναν ιστότοπο στον οποίο μπορείτε να μεταφορτώσετε ένα αρχείο .TBZ που έχετε και στη συνέχεια να κάνετε λήψη των περιεχομένων - είτε μία μόνο φορά ή όλα ταυτόχρονα. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση αν δεν έχετε ήδη ένα από τα εργαλεία αφαίρεσης αρχείων από τα παραπάνω εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας και δεν σας ενδιαφέρει να το κάνετε αυτό.

Οι χρήστες Linux και macOS μπορούν επίσης να ανοίξουν ένα TBZ με την εντολή BZIP2 από ένα παράθυρο τερματικού (αντικαθιστώντας το file.tbz με το όνομα του δικού σας αρχείου TBZ):

bzip2 -d file.tbz

Σημείωση: Αν και η επέκταση του αρχείου είναι παρόμοια με την TBZ, ένα αρχείο TZ είναι ένα αρχείο αρχειοθέτησης τραγουδιού που δημιουργήθηκε συνδυάζοντας ένα αρχείο TAR και ένα αρχείο Z. Αν έχετε ένα αρχείο TZ αντί για ένα αρχείο TBZ, μπορείτε να το ανοίξετε με WinZip ή StuffIt Deluxe, αν όχι με τα δωρεάν εργαλεία που αναφέραμε παραπάνω.

Τουλάχιστον στον υπολογιστή σας με Windows, εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει ανοίγει αρχεία TBZ αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή αν προτιμάτε να έχετε ανοίξει ένα διαφορετικό εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για συγκεκριμένο Οδηγός επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση των απαραίτητων αλλαγών.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο TBZ

Συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση του FileZigZag για τη μετατροπή του αρχείου TBZ σε άλλη μορφή αρχειοθέτησης. Λειτουργεί στο πρόγραμμα περιήγησής σας έτσι ώστε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε το TBZ, να επιλέξετε μια μορφή μετατροπής και στη συνέχεια να κατεβάσετε το αρχείο που μετατράπηκε στον υπολογιστή σας. Το FileZigZag υποστηρίζει τη μετατροπή του TBZ σε ZIP , 7Z , BZIP2 , TAR, TGZ και σε διάφορες άλλες μορφές συμπίεσης / αρχειοθέτησης.

Ανατρέξτε στη λίστα δωρεάν μετατροπέων αρχείων για τυχαία χρησιμοποιούμενες μορφές για ορισμένους άλλους μετατροπείς αρχείων που μπορούν να υποστηρίξουν τη μορφή TBZ.

Εάν γνωρίζετε ότι το αρχείο TBZ σας περιέχει, ας πούμε, ένα αρχείο PDF και έτσι θέλετε να μετατρέψετε το TBZ σε PDF, αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε είναι να εξαγάγετε τα περιεχόμενα του TBZ για να φτάσετε στο PDF. Δεν χρειάζεται να "μετατρέψετε" το TBZ σε PDF.

Έτσι, ενώ ορισμένα προγράμματα αποσυμπίεσης αρχείων ή online υπηρεσίες μπορεί να διαφημίσουν ότι μπορούν να μετατρέψουν το TBZ σε PDF (ή σε άλλο τύπο αρχείου), αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να εξαγάγετε το PDF από το αρχείο, το οποίο μπορείτε να κάνετε μόνοι σας με οποιοδήποτε από τα μεθόδους για τις οποίες έχουμε ήδη μιλήσει.

Για να είστε σαφής: για να αποκτήσετε ένα PDF (ή οποιοδήποτε άλλο τύπο αρχείου) από ένα αρχείο TBZ, απλά χρησιμοποιήστε ένα από τα αρχεία εξαγωγής που αναφέρονται παραπάνω - 7-Zip είναι ένα τέλειο παράδειγμα.

Συμβουλή: Αν μετατρέψετε το αρχείο TBZ σε μορφή PDF ή σε κάποια άλλη μορφή αρχείου, αλλά θέλετε το αρχείο που προκύπτει να είναι σε διαφορετική μορφή αρχείου, μπορείτε πιθανότατα να το κάνετε με έναν από αυτούς τους δωρεάν μετατροπείς αρχείων .