Τι είναι ένα αρχείο PST;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PST

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .PST είναι ένα αρχείο καταγραφής προσωπικών πληροφοριών του Outlook που αποθηκεύει προσωπικές πληροφορίες που χρησιμοποιούνται στο Microsoft Outlook ή / και στο Microsoft Exchange. Μπορεί να περιλαμβάνουν μηνύματα, επαφές, συνημμένα, διευθύνσεις και άλλα.

Τα αρχεία καταγραφής προσωπικών πληροφοριών του Outlook έχουν ένα όριο μεγέθους αρχείου 2 GB, μετά το οποίο το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λαμβάνει ένα χτύπημα απόδοσης. Μπορείτε να κάνετε το αρχείο PST μικρότερο με το Oversized PST Recovery Tool (που ονομάζεται επίσης PST2GB). Θα κόψει οτιδήποτε πέραν των 2 GB και θα κάνει ένα νέο αρχείο PST με το σωστό μέγεθος.

Σημείωση: Τα αρχεία Outlook Offline Folder (.OST) είναι παρόμοια με τα PST, εκτός από το ότι υποστηρίζουν μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων και χρησιμοποιούνται ως προσωρινή μνήμη για τη λειτουργία προσωρινής αποθήκευσης Exchange του MS Outlook.

Πώς να ανοίξετε αρχεία PST

Τα αρχεία PST ανοίγονται συχνότερα σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα, όπως το Microsoft Outlook (περισσότερα για το πώς να το κάνετε αυτό παρακάτω) ή το Microsoft Exchange Server. Το Microsoft Outlook Express μπορεί επίσης να εισάγει αρχεία PST, αλλά δεν αποθηκεύει πληροφορίες σε ένα αρχείο PST όπως το Outlook.

Για να ανοίξετε αρχεία PST στο Microsoft Entourage σε Mac, χρησιμοποιήστε το εργαλείο εισαγωγής PST της Microsoft για το Entourage.

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο PST χωρίς πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft χρησιμοποιώντας το PST Viewer Pro. Δεδομένου ότι δεν είναι ένα πραγματικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για να αναζητήσετε και να ανοίξετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να μετατρέψετε και να εξαγάγετε μηνύματα από το αρχείο PST.

Email Open View Pro είναι ένα άλλο πλήρες χαρακτηριστικό εργαλείο που μπορεί να ανοίξει αρχεία PST. Υποστηρίζει την εξερεύνηση του αρχείου PST ακόμα και χωρίς ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να εξάγετε μηνύματα σε άλλες μορφές όπως EML / EMLX , MSG ή MHT. Μπορεί να εξαγάγει μόνο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα συνημμένα, καθώς και να δημιουργήσει ένα ευρετήριο HTML όλων των μηνυμάτων.

Εάν έχετε κατεστραμμένο αρχείο PST ή κάποιο που δεν θα ανοίξει, δοκιμάστε το Remo Repair Outlook (PST).

Συμβουλή: Διαγράψατε τυχαία το αρχείο PST ή σκουπίστε το κατά τη διάρκεια μιας μορφής ; Δοκιμάστε να το αναζητήσετε με ένα δωρεάν εργαλείο ανάκτησης δεδομένων . Τα παλαιότερα αρχεία PST του Outlook είναι ένα από αυτά τα πραγματικά σημαντικά αρχεία που είναι εύκολο να ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PST

Τα αρχεία PST στην αρχική τους μορφή με την επέκταση αρχείου .PST δεν είναι συμβατά με μια τεράστια ποικιλία προγραμμάτων. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κάποια εξαγωγή ή μετατροπή για να κάνετε τα ενσωματωμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να εργάζονται σε άλλα προγράμματα.

Για παράδειγμα, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε το αρχείο PST στο Gmail ή στο τηλέφωνό σας είναι να ρυθμίσετε τον ίδιο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στον λογαριασμό Gmail ή αυτόν που χρησιμοποιείτε στο τηλέφωνό σας) στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, να εισαγάγετε το αρχείο PST, συγχωνεύθηκε. Στη συνέχεια, όταν συγχρονίζετε τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να σταλούν στο Gmail, στο Outlook, στο Yahoo ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήσατε με τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας.

Το εργαλείο Email Open Pro που ανέφερα παραπάνω είναι ένας άλλος τρόπος μετατροπής των δεδομένων PST σε άλλες μορφές (μπορείτε να μετατρέψετε όλα τα μηνύματα ταυτόχρονα ή μόνο τα συγκεκριμένα που θέλετε). Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ένα ή περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το αρχείο PST σε PDF ή σε διάφορες μορφές εικόνας.

Stellar PST to MBOX Converter για Mac είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να μετατρέψει το αρχείο PST σε ένα αρχείο MBOX (E-Mail Mailbox format) ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Apple Mail.

Διαχείριση αρχείων PST στο MS Outlook

Ο προεπιλεγμένος φάκελος για αρχεία PST στις περισσότερες εκδόσεις των Windows είναι:

C: \ Users \ Documents \ Αρχεία του Outlook \

Αυτό είναι όπου τα Windows αποθηκεύουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το βιβλίο διευθύνσεων κ.λπ. Ωστόσο, τα δικά σας μπορεί να είναι διαφορετικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αντιγραφή αρχείου PST

Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε το αρχείο PST οπουδήποτε θέλετε και να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου PST σε περίπτωση που διαγραφεί η τρέχουσα ή καταστραφεί. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να βρείτε πού αποθηκεύεται το αρχείο PST, το οποίο μπορείτε να δείτε μέσω της οθόνης " Ρυθμίσεις λογαριασμού" .

Η μετάβαση είναι λίγο διαφορετική, ανάλογα με την έκδοση του MS Outlook, αλλά εδώ μπορείτε να το κάνετε με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις:

  1. Άνοιγμα ΑΡΧΕΙΟΥ> Πληροφορίες> Ρυθμίσεις λογαριασμού και κοινωνικού δικτύου> Ρυθμίσεις λογαριασμού ....
  2. Στην καρτέλα Αρχεία δεδομένων ( Data Files ), κάντε κλικ ή επιλέξτε τη γραμμή αρχείου δεδομένων του Outlook .
  3. Επιλέξτε Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου ....
  4. Βεβαιωθείτε ότι το Outlook είναι κλειστό και στη συνέχεια μπορείτε να αντιγράψετε το αρχείο PST οπουδήποτε θέλετε.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη λειτουργία εξαγωγής του Outlook για να αποθηκεύσετε το αρχείο PST στον σκληρό σας δίσκο , στη μονάδα flash ή αλλού. Χρησιμοποιήστε την επιλογή ΑΡΧΕΙΟ> Άνοιγμα & Εξαγωγή> Εισαγωγή / Εξαγωγή> Εξαγωγή σε αρχείο> Επιλογή αρχείου δεδομένων (.pst) του Outlook για αυτό.

Προσθήκη αρχείων PST στο Outlook

Είναι εύκολο να επαναφέρετε ένα αρχείο PST στο Outlook ή να προσθέσετε ένα πρόσθετο αρχείο PST, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ αρχείων δεδομένων για να διαβάσετε άλλα μηνύματα ή να αντιγράψετε μηνύματα σε διαφορετικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιστρέψτε στο Βήμα 2 παραπάνω αλλά επιλέξτε το κουμπί Προσθήκη ... σε ένα αρχείο PST ως άλλο αρχείο δεδομένων. Εάν θέλετε αυτό το (ή διαφορετικό) να είναι το προεπιλεγμένο αρχείο δεδομένων που χρησιμοποιεί το Outlook, απλά επιλέξτε αυτό που προτιμάτε και κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Ορισμός ως προεπιλογή .

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Η επέκταση αρχείου .PST μοιράζεται μια εντυπωσιακή ομοιότητα με μια σειρά άλλων επεκτάσεων αρχείων, ακόμη και αν δεν σχετίζονται και δεν μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Για παράδειγμα, τα αρχεία PSD , PSF και PSB χρησιμοποιούνται με το Adobe Photoshop, αλλά μοιράζονται δύο από τα ίδια γράμματα με τα αρχεία PST.

Κάποια άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν το PS (PostScript), το PSV (PlayStation 2 Save), το PSW (δισκέτα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης των Windows, το αρχείο Depot 3-5 ή το έγγραφο Pocket Word), το PS2 Συνεδρία).