Πώς να συνδέσετε το Echo και το Alexa στο Wi-Fi

Έτσι έχετε αποσυμπιέσει το λαμπερό σας νέο Amazon Echo ή άλλη συσκευή με δυνατότητα Alexa και συνδέσατε το. Τώρα τι;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε τη συσκευή σας στο διαδίκτυο συνδέοντας το στο δίκτυο Wi-Fi . Πριν κάνετε κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί να έχετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου Wi-Fi σας εύχρηστο. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα μιλήσετε με την Alexa σε χρόνο μηδέν!

Σύνδεση της συσκευής σας Alexa στο Wi-Fi για πρώτη φορά

Θα πρέπει να έχετε ήδη κατεβάσει και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Alexa μέχρι τώρα. Εάν όχι, κάντε το μέσω του App Store για συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch και Google Play για Android.

Εάν αυτή είναι η πρώτη σας συσκευή με δυνατότητα ενεργοποίησης Alexa, ίσως να μην χρειάζεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα 2-4. Αντ 'αυτού, θα σας ζητηθεί να ξεκινήσετε τη ρύθμιση μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή.

  1. Καταχωρίστε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο Amazon και πατήστε ΕΙΣΑΓΩΓΗ .
  2. Εάν σας ζητηθεί, πατήστε το πλήκτρο GET STARTED .
  3. Επιλέξτε το όνομα που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο Amazon από τη λίστα που παρέχεται ή επιλέξτε Είμαι κάποιος άλλος και πληκτρολογήστε το σωστό όνομα.
  4. Ενδέχεται να σας ζητηθεί τώρα να δώσετε στην Amazon την άδεια να αποκτήσει πρόσβαση στις Επαφές και ειδοποιήσεις σας. Αυτό δεν είναι απαραίτητο για τη σύνδεση της συσκευής σας με Wi-Fi, οπότε επιλέξτε είτε LATER ή ALLOW, ανάλογα με την προσωπική σας προτίμηση.
  5. Αγγίξτε το κουμπί του μενού Alexa, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις .
  6. Αγγίξτε το κουμπί SET UP A NEW DEVICE .
  7. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο συσκευής από τη λίστα (π.χ. Echo, Echo Dot, Echo Plus, Tap).
  8. Επιλέξτε τη μητρική σας γλώσσα και πατήστε το κουμπί ΣΥΝΕΧΕΙΑ .
  9. Αγγίξτε το κουμπί CONNECT TO WI-FI .
  10. Συνδέστε τη συσκευή με δυνατότητα Alexa σε μια πρίζα και περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί το κατάλληλο σηματοδότη, το οποίο θα εξηγηθεί μέσα στην εφαρμογή. Εάν η συσκευή σας είναι ήδη συνδεδεμένη, ίσως χρειαστεί να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το κουμπί Action. Για παράδειγμα, εάν ρυθμίζετε ένα Echo Amazon, ο ελαφρύς δακτύλιος στο πάνω μέρος της συσκευής πρέπει να γίνει πορτοκαλί. Μόλις διαπιστώσετε ότι η συσκευή σας είναι έτοιμη, επιλέξτε το κουμπί ΣΥΝΕΧΕΙΑ .
  11. Ανάλογα με τη συσκευή σας, η εφαρμογή ενδέχεται να σας ζητήσει να συνδεθείτε μέσω της ασύρματης ρύθμισης του smartphone σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθείτε μέσω Wi-Fi σε ένα δίκτυο Amazon με όνομα χρήστη (δηλ. Amazon-1234). Μόλις το τηλέφωνό σας έχει συνδεθεί με επιτυχία στη συσκευή σας, θα ακούσετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης και η εφαρμογή θα μεταβεί αυτόματα στην επόμενη οθόνη.
  12. Μπορεί τώρα να εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης που έχει συνδεθεί με [όνομα συσκευής] . Αν ναι, πατήστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ .
  13. Μια λίστα με τα διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi θα εμφανιστεί τώρα μέσα στην ίδια την εφαρμογή. Επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε να αντιστοιχίσετε με τη συσκευή με δυνατότητα ενεργοποίησης Alexa και πληκτρολογήστε έναν κωδικό πρόσβασης, αν σας ζητηθεί.
  14. Η οθόνη της εφαρμογής πρέπει να διαβάσει τώρα την προετοιμασία του [όνομα συσκευής] , συνοδευόμενη από μια γραμμή προόδου.
  15. Εάν η σύνδεση Wi-Fi είναι επιτυχής, θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα που δηλώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση: [όνομα συσκευής] είναι τώρα συνδεδεμένο σε Wi-Fi .

Σύνδεση της συσκευής σας Alexa σε νέο δίκτυο Wi-Fi

Εάν έχετε μια συσκευή Alexa που είχε ήδη ρυθμιστεί στο παρελθόν αλλά τώρα πρέπει να συνδεθεί σε ένα νέο δίκτυο Wi-Fi ή σε ένα υπάρχον δίκτυο με έναν αλλαγμένο κωδικό πρόσβασης, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  1. Αγγίξτε το κουμπί του μενού Alexa, που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις .
  2. Επιλέξτε τη συγκεκριμένη συσκευή από τη λίστα που εμφανίζεται.
  3. Πατήστε την επιλογή Ενημέρωση Wi-Fi .
  4. Επιλέξτε το κουμπί CONNECT TO WI-FI .
  5. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να τοποθετήσετε τη συσκευή σας σε κατάσταση ρύθμισης. Στην Echo, για παράδειγμα, θα κρατούσατε πατημένο το κουμπί Action για περίπου πέντε δευτερόλεπτα μέχρι το δαχτυλίδι στο πάνω μέρος της συσκευής να γίνει πορτοκαλί. Αγγίξτε το κουμπί ΣΥΝΕΧΕΙΑ όταν είστε έτοιμοι.
  6. Ανάλογα με τη συσκευή σας, η εφαρμογή ενδέχεται να σας ζητήσει να συνδεθείτε μέσω της ασύρματης ρύθμισης του smartphone σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθείτε μέσω Wi-Fi σε ένα δίκτυο Amazon με όνομα χρήστη (δηλ. Amazon-1234). Μόλις το τηλέφωνό σας έχει συνδεθεί με επιτυχία στη συσκευή σας, θα ακούσετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης και η εφαρμογή θα μεταβεί αυτόματα στην επόμενη οθόνη.
  7. Μπορεί τώρα να εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης που έχει συνδεθεί με [όνομα συσκευής] . Αν ναι, πατήστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ .
  8. Μια λίστα με τα διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi θα εμφανιστεί τώρα μέσα στην ίδια την εφαρμογή. Επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε να αντιστοιχίσετε με τη συσκευή με δυνατότητα ενεργοποίησης Alexa και πληκτρολογήστε έναν κωδικό πρόσβασης, αν σας ζητηθεί.
  9. Η οθόνη της εφαρμογής πρέπει να διαβάσει τώρα την προετοιμασία του [όνομα συσκευής] , συνοδευόμενη από μια γραμμή προόδου.
  10. Εάν η σύνδεση Wi-Fi είναι επιτυχής, θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα που δηλώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση: [όνομα συσκευής] είναι τώρα συνδεδεμένο σε Wi-Fi .

Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων

Multi-bits / Getty Images

Εάν έχετε ακολουθήσει προσεκτικά τις παραπάνω οδηγίες και εξακολουθείτε να μην φαίνεται να συνδέετε τη συσκευή με δυνατότητα Alexa στο δίκτυό σας Wi-Fi, τότε ίσως θελήσετε να εξετάσετε ορισμένες από αυτές τις συμβουλές.

Αν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να συνδεθείτε, ίσως θελήσετε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή της συσκευής ή / και τον παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου.