Είναι η έξυπνη συσκευή σας κατασκοπεύει;

Η σύντομη απάντηση είναι κάτι ναι, σας κατασκοπεύουν. Το πράγμα είναι, πρέπει πάντα να ακούει αν υποτίθεται ότι θα σας απαντήσουν. Έτσι λοιπόν, είναι ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός, αλλά να μην ανησυχείς.

Σχεδόν κάθε έξυπνη συσκευή, που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες, σας κατασκοπεύει, ακόμα και το νέο έξυπνο ηχείο που έχετε για τα γενέθλιά σας. Για παράδειγμα, η Google διατηρεί μια λίστα ιστότοπων που έχετε επισκεφτεί, εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει, όπου έχετε ταξιδέψει και μια προσωρινή μνήμη όλων όσων είπατε μετά το "OK Google" όταν χρησιμοποιείτε το Google Now ή το Google Assistant.

(Εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα πλευρά: Ξέρατε ότι η Amazon Echo και άλλες έξυπνες τεχνολογίες θα μπορούσαν να είναι μάρτυρες αν υπάρχει έγκλημα;)

Για να μάθετε ποια θα είναι η κυκλοφορία στην κατοικία σας, η Google πρέπει να γνωρίζει πού ζείτε καθώς και τον μέσο χρόνο οδήγησης για άλλους χρήστες της Google κατά μήκος της ίδιας διαδρομής. Προκειμένου να κάνετε μια λογική σύσταση για την ταινία που θέλετε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια. Το Netflix πρέπει να γνωρίζει τι έχετε παρακολουθήσει στο παρελθόν. Ο θερμοστάτης σας Nest πρέπει να γνωρίζει τις προτιμήσεις σας θερμοκρασίας καθώς και το πρόγραμμά σας για να σας εξοικονομήσει χρήματα στο λογαριασμό σας θέρμανσης. Και οι εφαρμογές που βασίζονται σε διαφημιστικά έσοδα πρέπει να γνωρίζουν τι σας αρέσει για να μάθετε τι είναι πιθανό να αγοράσετε. Αυτή είναι η τιμή που πρέπει να πληρώσετε για εξατομίκευση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθίσετε και να το δεχτείτε ως κάτι άλλο παρά επωφελές. Υπάρχει μεγάλο δυναμικό για κατάχρηση όταν τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται στο σύννεφο, επειδή ένας χάκερ θα μπορούσε να ανακαλύψει πότε είναι πιθανό να είστε σπίτι καθώς και όταν δεν είστε σπίτι. Οι πληροφορίες σας θα μπορούσαν επίσης να πωληθούν σε τρίτους χωρίς να το γνωρίζετε.

Ας εξερευνήσουμε μερικά κοινά μικρόφωνα και κάμερες που μπορεί να σας κατασκοπεύουν τώρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε αν υπάρχει κάτι που δεν σας αρέσει και μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές.

Smart Home Virtual Assistants: Amazon Echo και Google Home

Η Amazon Echo (Alexa), το Google Home και άλλες παρόμοιες εικονικές βοηθητικές συσκευές είναι όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν τη φωνή που όταν ακούνε μια φράση-κλειδί, καυτά λόγια ή "αφύπνιση" που θα τα ενεργοποιήσουν. Για παράδειγμα, η Amazon Echo ακούει "Alexa" από προεπιλογή, ενώ το Google Home ακούει "Εντάξει, Google".

Οι συσκευές καταγράφουν στη συνέχεια αυτό που λέτε αφού την ενεργοποιήσετε, όπως "Alexa, μου λέει ένα αστείο" ή "OK Google, χρειάζομαι ομπρέλα;"

Ποιος είναι ο κίνδυνος;

Η ανησυχία για την Echo Amazon, ειδικότερα, προέρχεται από μια έρευνα δολοφονίας στην οποία η αστυνομία ζήτησε όλες τις ηχογραφήσεις από την Amazon Echo του σπιτιού.

Μπορεί να (αναμφισβήτητα) αναρωτιέστε για τον εαυτό σας: "Είναι η Amazon καταγράφει όλη μου τη ζωή; Υπάρχει κάποια βάση δεδομένων για όλα όσα έχω πει ποτέ στο σαλόνι μου;" Σε γενικές γραμμές, το Echo Amazon ή το Google Home θα παρακολουθήσουν μόνο αυτό που λέτε αφού την ενεργοποιήσετε με τα καυτά λόγια. Μπορείτε να συνδεθείτε στο Amazon και να δείτε τις ηχογραφήσεις που έκανε και διατήρησε το Amazon με το όνομά σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πείτε κάτι που ακούγεται σαν "Alexa" σε περίπτωση ατυχήματος ή ότι η Alexa δεν θα ενεργοποιήσει και θα σας παραγγείλει ένα κουκλόσπιτο μετά από ένα τηλεοπτικό τμήμα σχετικά με την Alexa που παραγγέλνει ένα κουτάβι αέρα.

Βρείτε όλες τις εγγραφές Amazon Alexa

  1. Πηγαίνετε στις συσκευές Amazon
  2. Επιλέξτε Echo σας
  3. Επιλέξτε Διαχείριση των ηχογραφήσεων

Μπορείτε να βρείτε και να διαγράψετε τις ηχογραφήσεις σας.

Αλλάξτε το όνομα της Alexa

Μπορείτε να αλλάξετε τη λέξη της Alexa στο Amazon.com για να αποφύγετε τυχαία την αφύπνιση:

  1. Πηγαίνετε στο alexa.amazon.com.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις .
  3. Επιλέξτε μια συσκευή εάν έχετε περισσότερες από μία συσκευές.
  4. Κάντε κλικ στο Wake Word .
  5. Κάντε κλικ για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Amazon ή Echo .
  6. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε έναν προφορικό κωδικό επιβεβαίωσης πριν εγκρίνετε αγορές ή απλά απενεργοποιήσετε την δυνατότητα να αγοράσετε πράγματα μέσω της Amazon Echo εντελώς (η καλύτερη επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά).

Το Google Home δεν σας επιτρέπει σήμερα να αλλάξετε το "hotword" από το "OK Google".

Σίγαση του Echo Amazon ή του μικροφώνου του Google Home

Όταν δεν χρησιμοποιείτε τον εικονικό σας βοηθό, συνδέστε τα αυτιά του. Ενδέχεται επίσης να θέλετε να απενεργοποιήσετε το σπίτι σας στο Google εάν εξακολουθεί να απαντά σε ερωτήσεις που προσπαθείτε να ζητήσετε από το τηλέφωνό σας Android.

Τόσο η Amazon Echo όσο και το Google Home έχουν ένα κουμπί μικροφώνου το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε.

Μπορείτε επίσης να καλέσετε το Google Home να σταματήσει να ακούει "OK Google, Απενεργοποίηση του μικροφώνου". Το Google Home πρέπει να επιβεβαιώσει ότι είναι απενεργοποιημένο και τα φώτα θα πρέπει επίσης να είναι απενεργοποιημένα. Μόλις εντοπίσετε την Αρχική σελίδα Google για να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο, δεν θα υπακούσει σε μια λεκτική εντολή για να την ενεργοποιήσετε ξανά (όπως θα έπρεπε). Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά το Google Home χρησιμοποιώντας το κουμπί της ίδιας της συσκευής.

Η Alexa δεν ξέρει πώς να υπακούει σε μια φωνητική εντολή για να σβήσει το μικρόφωνο, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το φυσικό κουμπί για να το απενεργοποιήσετε. Όπως και στο Google Home, θα πρέπει να δείτε φώτα που δείχνουν πότε η Amazon Echo σας είναι "ξύπνια" και ακούγοντας.

Τα ακουστικά μικρόφωνα μου ακούνε ακόμα; Είναι απίθανο να συμβαίνει αυτό, αλλά επειδή τα μικρόφωνα ελέγχονται από το λογισμικό, μπορεί να υπάρχουν κάποιες άγνωστες δυνατότητες κατασκοπείας μέσα στους εικονικούς βοηθούς. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε.

Έξυπνες τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών

Το Xbox Kinect σας, όπως το Amazon και οι συσκευές Google, σας ακούει να λέτε "Xbox" για να αρχίσετε να υπακούτε στις φωνητικές εντολές. "Xbox, ανοίξτε το Netflix." "Xbox, παίξτε Fruit Ninja." Οι κάμερες παρακολουθούν επίσης για να κυματιστείτε για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε έλεγχο χειρονομιών και αναγνώριση προσώπου. Ωστόσο, το Xbox i πιο εξελιγμένο, και ως εκ τούτου περισσότερο από μια πιθανή απειλή κατασκόπων. Το Xbox προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία λόγω ανησυχιών πριν από αρκετά χρόνια ότι το Xbox θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί από βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για κατασκοπεία σε αμάχους. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό και η Microsoft προσπάθησε να προχωρήσει σε αυτό το θέμα διασφαλίζοντας στους χρήστες ότι το μικροσκόπιο του Xbox One θα μπορούσε προσωρινά να απενεργοποιηθεί μέσω του μενού ρυθμίσεων.

Όταν δεν χρησιμοποιείτε το Xbox, απενεργοποιήστε το. Αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, βάλτε τη μονάδα σε μια πρίζα και, αφού ενεργοποιήσετε το Xbox χρησιμοποιώντας το κουμπί λειτουργίας, απενεργοποιήστε την τροφοδοσία.

Ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις ή συσκευές τηλεόρασης (όπως η τηλεόραση Amazon Fire) διαθέτουν μικρόφωνα είτε στην τηλεόραση είτε στο τηλεχειριστήριο που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε φωνητικές εντολές. Αλλά η συνηθέστερη κατασκοπεία που σχετίζεται με έξυπνες τηλεοράσεις είναι τα μεταδεδομένα σας. Οι τηλεοράσεις συνδεδεμένες στο Internet μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνήθειες προβολής και να τις χρησιμοποιήσουν για να πουλήσουν διαφημίσεις. Το Vizio ήταν ένοχο υπέρβασης, με την πώληση δεδομένων προβολής χωρίς την άδεια του χρήστη.

Εάν δεν χρειάζεστε την τηλεόρασή σας για να είναι τόσο έξυπνη, η WIRED έχει ένα σύνολο οδηγιών για το πώς να απενεργοποιήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά στις περισσότερες μάρκες έξυπνων τηλεοράσεων.

Έλεγχος του μικροφώνου και της φωτογραφικής μηχανής του υπολογιστή σας

Ο υπολογιστής σας, μακράν, έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα να κατασκοπεύει σε σας. Και αυτό είναι πέρα ​​από τη συνηθισμένη εξόρυξη δεδομένων από το Facebook, τη Microsoft ή το Google.

Επειδή ο υπολογιστής σας προορίζεται να τροποποιηθεί με νέο λογισμικό, είναι πιο εξελιγμένος από τους εικονικούς βοηθούς και συσκευές που ενεργοποιούν τη φωνή. Αυτό το νέο λογισμικό υποτίθεται ότι προσφέρει διορθώσεις και βελτιώσεις, αλλά, δυστυχώς, θα μπορούσατε να μολυνθείτε από κακόβουλο λογισμικό κατασκοπείας. Αυτό το είδος λογισμικού θα μπορούσε να παρακολουθεί τις πληκτρολογήσεις σας ή να σας κατασκοπεύει κρυφά μέσω της κάμερας. Είναι δυνατό για το κακόβουλο λογισμικό να ενεργοποιήσει την κάμερα ή το μικρόφωνο χωρίς να ενεργοποιήσει την ενδεικτική λυχνία.

Η καλύτερη συμβουλή μας είναι να διατηρήσετε την προστασία από τα ιοί σας ενημερωμένη.

Ακούγεται απαίσια στοιχειώδης, αλλά συνιστούμε να καλύψετε την κάμερα web με μια κολλώδη σημείωση όταν δεν τη χρησιμοποιείτε και να αποσυνδέετε οποιαδήποτε κάμερα USB όταν δεν χρησιμοποιείτε. Καλύψτε το ενσωματωμένο μικρόφωνο του υπολογιστή με την κασέτα και χρησιμοποιήστε μικρόφωνο USB ή ακουστικά όταν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε. Από την πλευρά του συν, θα έχετε καλύτερη ποιότητα ήχου με αυτόν τον τρόπο, ούτως ή άλλως.

Αν χρησιμοποιείτε Mac, η Macworld συνιστά αυτό το λογισμικό για να παρακολουθεί τη φωτογραφική σας μηχανή Mac.